Obklad / Omietka malej kupelne

Profilova fotka
Mam mensiu kupelnu na prizemi, ktoru budem chciet obkladat. Uvazoval som dlazbu lepit priamo na Ytong. Nechcem davat pod obkladacky omietku, pretoze kupelna je dost mala a omietka by mi zobrala "cenne centimetre". Avsak jedna stena je obvodova (z ytongu) a murari tam nechali pomerne velke spary, cez niektore presvita svetlo... Preto uvazujem, ze by som aspon tuto stenu vopred pretiahol lepidlom, aby mi "neprefukovalo" :). Rad by som si overil, ci je tento postup Ok, zaroven ake lepidlo doporucujete pouzit.... A este jedna otazocka - ako riesit omietku nad obkladom - obklad bude asi len do vysky dveri + par cm. Neviem ci nechat omietkarom spravit omietky do predpokladanej vysky obkladu alebo potom omietku robit rucne az po oblozeni kupelne... Dakujem za rady...
Odpovedať
@lordxor k tej prvej casti. Nelepila by som to priamo na ytong, omietka ti tolko zase nezoberie a bude to urobene poriadne. Spari si oprav. A druha cast, najprv omietka potom obklad.
Odpovedať
@lordxor staviame z tehly a tiež rozmýšľam nad tým, že by sme do kúpelne ani do wc nedávali omietku, teda iba strop. Obklad bude od zeme po strop. Steny rozmýšľam, že zatriem len lepidlom a na to dá obkladač obklad. Jeden obkladač radí takto, druhý dať tam omietku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 zober 2.5 metrovu latu a pozri si medzere medzi latou a tehlou,ak su 5mm a viac tak vy som to omietol
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor lepit nieco priamo na ytong je dost odvazne..min. by som dal na ten ytong regulator nasiakovosti..
Odpovedať
Zvyknú sa špáry medzi tvarnicami prekrývať z vonkajšej strany . Aj ja to tak pomaly robim. Do tych väčších streknem penu a užšie prejdem spachtlou s lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@halepka No ked pocitam omietka 1cm, gress 1cm, lepidlo povedzme 3mm, tak to je 2,3cm z jednej strany / 4,6cm z oboch stran... To uz je celkom dost, kupelne je fakt mala, kazdy cm sa pocita.... Ale tak beriem to ako poslednu moznost... @dart9 Mam info priamo z ytongu, ze je nan mozne lepit obklad priamo... Aj tu na fore to niekto priamo z ytongu pisal http://www.modrastrecha.sk/forum/omie... @peter0 Ano, planujem to spravit aj ja tak...
Odpovedať
@lordxor ak sa ti kazdy cm ráta, tak to lep na ytong ak mas rovné steny. Len to nezabudni napenetrovať. O strop sa neboj, ten ti omietkary pekne spravia a stien sa ani nedotknú.
Odpovedať
V pohode to mozes lepit priamo na ten ytong.
Odpovedať
Ak neobkladas az po strop, tak radsej tu omietku sprav. My sme obkladali uplne po strop obidve kupelne aj wc, a omietku sme nedavali. Ved by to bola zbytocna praca a naklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor vsetko sa da ale..odpoved stale ostvana ytong ano ale bez penetracie nie..
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor extrem by bol ak by si majster/obkladac najskor pekne namazal ytong s klebrom a na to nacapal obklad..mam skusenost ze po rokoch takto prilepeny obklad drzi len na sparovacke..
Odpovedať
Na ytong iba v prípade, že aj s penetráciou lebo to podľa mňa nevydrží iba lepidlom tam držať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dart9 No toho som sa obaval... ja som si to nejako predstavoval tak, ze najskor celu stenu napenetrujem a prebehnem klebrom, aby som uzatvoril vsetky spary.... a az na to by sa obkladalo.... @kreola Obklad nebude az po vrch, iba cca 2,20m.
Odpovedať
samozrejme, ze staci obklad lepit priamo na ytong... davat tam omietku nema zmysel. Penetracia je samozrejmost, ci ide o omietku ci lepidlo.
Odpovedať
Nezabudni dat hydroizolaciu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne stačí najskôr podklad napenetrovat potom by som stenu vysietkoval, spravil omietku ( "pucovku") vo výške nad obkladom len a potom kľudne lepiť obklad. Samozrejme hydroizolaciu v sprchovom kúte pred obkladom.
Odpovedať
@lordxor lepili sme priamo a ytong, ziaden problem.. Tiez nemame obklad az po strop, omietku nam urobili do predpokladanej vysky obkladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi @tomtt Super dik za info... a aky penetrak pouzit ?
Odpovedať
@lordxor Lepenie na ytong je bezna prax. omiest metlou, este lepsie povysavat. Napenetrovat, vyspravut diery. Kde treba natiahnut hydroizolacny nater a pasky. A mozes obkladat. Penetrak staci klasika SOKRAT alebo znacia to aj S-T70. Ziadny hlbkovy special netreba. ALE!!!! tento postup sa neodporuca, ak nieje stena dostatocne sucha! Nevyzrete steny je nutne presietkovat!
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix Super, dik za info.
Odpovedať
@lordxor uz si dostal odpoved, tak nejak ako pise @kejsix :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?