Obklad/obmurovanie vane - detaily.

Zdravim, chystam sa obmurovat/oblozit vanu a trapi ma zopar detailov. Vana bude klasicky v rohu ale dlhsia strana nebude hned pri stene. (obr.1) Tym padom neviem ako uchytit vanu na tie haciky, ktore su v prislusenstve. Asi nijak. Nastava dalsia otazka. Priestor medzi vanou a stenou domurujem, cize vznikne maly odkladaci priestor/policka ci ako to nazvat. A ako s obkladom tam? Dlazdica pod okraj vane? (obr2) dlazdica ku kraju vane? (obr 3) ku okraju vane co najvyssie? (obr4) Urobit rozsireny okraj okolo celej vane? Vo fotoblogoch je vela fotiek vani ale aku su riesene tieto detaily som nevedel najst. Viete uploadnut nejake foto na inspiraciu? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
to je pi,kovana blacha pouzivana na schody vo fabrike?? asi nie obloz to kachlickami a je to odkladaci priestor zakri
Odpovedať
@vrajmantak to je iba kusok styroduru aby som nafotil, ze co presne myslim. A bude to obmurovane. A pytam sa na detaily s ktorymi nemam skusenosti.
Odpovedať
@epto tvoj text mi na piatkovy vecer nedava zmysel 🙂 Ja som zobral dosku, na ktoru som silikonom nalepil dlazbu. Dosku som odsadil 2-3mm od zeme a presilikonoval, co ju drzi na mieste a v pripade cohokolvek ju obrezem a odoberiem ako celok, pricom ma to bude stat jednu tubu silikonu. Nic tam netreba zamurovavat.
Odpovedať
@rkorba hmm, tak skús este raz precitat v sobotu 😉 Aj tvoj sposob je zaujimavy. Aku dosku si pouzil? Styrodur? Vana sa zvykne aj obmurovat porobetonom. Pre dlhšiu stranu vane mi je postup jasný. Skor ma trápi druhá dlhsia strana, ktorá nie je pritisnutá i stenu ale je tam medzera. To sa dá taktiez obmurovat, ide mi o to ako he lepsie dat obklad, viď foto.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Najskor si ujasni, ci chces ten rozsireny okraj okolo celej vane. Ten sa dava, zvycajne, pod okraj vane. Z praktickeho hladiska medzi murom a vanou dat dlazdice co najvyssie k okraju vane (4 co pises) - lahsia udrzba, voda bude sama stekat do vane a netreba ju vytierat za vanou. Este mozes ten murik za vanou spravit vyssi ako vana, vznikne ti dalsia "policka" ( na utieranie prachu) Treba aj bateriu dost dlhu, aby voda tiekla do vane.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@lenkito10 dakujem za odpoved. Ujasnené to este nemám, preto zhanam informacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?