Obklad na krb

Prosím Vás o radu, máme postavený krb s prednou stenou z akumulačnej dosky, teda predná časť krbu je teplá. Pôvodne sme ho chceli omietnuť, ale teraz rozmýšľame nad obkladom z kameňa. Páči sa nám kameň z VASPA - považan hnedý, lenže je to umelý kameň a neviem, čo by to urobilo na tej akumelačnej platni. Poraďte prosím.
Odpovedať
ten kamen poznam, neurobil by nic. Ale skor bude problem, s cim prilepit obklad,aby drzal na teplej ploche ;-) Akumulacnu dosku je lepsie nechat volnu,aby plnila svoj ucel.
Odpovedať
@majki555 Brula alebo Rath su značky ktoré vyrabaju omietky a lepiace malty na krby ,kozuby a kachlove pece ,treba pozrieť ponuku a určite je tam aj vhodny material na nalepenie toho kamena.Len nie lepidlom na obklady lebo to nie je stavane na taku teplotu .
Odpovedať
My máme krb zo samotovych tehal, resp. krbovu vlozku, ktora je oblozena samotovými tehlami. Mali sme ju 2 roky omietnutu (lepidlo+sietka). A natretu iba na bielo. Ked sa krb rozhoručil, normálne bolo vidno minipuklinky v tej omietke. Tak sme to riskli a oblozili obkladom - tehlickami. Nalepili sme to na to, flexibilnym lepidlom. Máme to druhu zimu, krb vyuzivame stale, túto zimu sme kúrili iba v nom, a zatial nam nic neodpadlo. Tak hadam uz ani neodpadne:)
Odpovedať
aj my sme mali krbovú vložku 1 rok omietnutú pálenú tehlu a teraz sme ju obložili kameňom. Zdá sa nám, že ten kameň prispel k lepšej akumulácii tepla.
Odpovedať
@tasha12 zvažujeme krbovú vložku obostavať šamotovými tehlami a na to nalepiť kameň. Na obostavbe budú aj prieduchy, teda krb bude teplovzdušný s akumulačnou obostavbou. Aspoň takú máme predstavu. Chcem sa opýtať, vaša obostavba je tiež riešená s prieduchmi alebo je to iba akumulačná stavba? Mohla by si priložiť foto vášho krbu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte,aky kameň treba nalepiť na krb, určemy do exterieru alebo interieru?niekde som čitala,že radšej kameň.ktorý je určeny na von aby lepšie odovalal tomu teplu :-|
Odpovedať
@chalupka okolo každej vložky sa vytvára teplo a je jedno kam ho dáš či len do jednej miestnosti ,alebo na viac
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@duzu stane sa niečo ak na obstavbu krbu dam plastovu mozaiku????
Odpovedať
@zuzulik_01 ak na izoláciu,tam už nie je vysoká teplota , tak kľudne, len tesne okolo vložky nie
Odpovedať
zdravim...potrebujem poradit mame postaveny krb otvoreny bez vlozky...no mali sme ho oblozeny drevom a kedze je to uz dost rokov tak sme to strhli a zostalo len ovakovane...teraz by som to chcela riesit obkladom umely kamen ale mam obavy ci teplom to vydrzi...prosim o radu kto s tym uz robil alebo ma niejake skusenosti...Dakujem
Odpovedať
@adriana197 ten otvorený krb máte v miestnosti kde kúrite i ináč, tak v čase ked sa krbom nekúri tadiaľ uniká všetko teplo ,a ked sa kúri tak 90% tepla ide do komína, najlepšie osadiť tam vložku, alebo aspoň dvierka zo skla na tom krbe je oveľa nižšie teplo ako na krboch s vložkou, ak vydrží obklad tam musí i na otvorenom.
Odpovedať
@duzu dakujem za odpoved....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@navis Cim ste nakoniec prilepili ten kamen na akumulacne platne? Drzia Vam dodnes?
Odpovedať
@minonger prepáč, že sa ozývam tak neskoro, kameň nám lepili krbári, ktorí nám stavali aj krb. Neviem, čím ho lepili, ale drží perfektne.
Odpovedať
@navis nevadi, dakujem za info ;). Asi pouzijeme flexi kleber ;)
Odpovedať
my lepíme krby flexi lepidlom nikdy sme nemali problém akurát osobne ty prírodný kameň umelí by sa pri vysokej teplote mohol deformovať
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@any2 a palena tehla to teplo dobre nedrzala?
Odpovedať
@littleanet čím ťažší materiál tým viac akumuluje , kameň s mastenca dávajú na akumulačné pece
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?