Obklad krbu z izolačných dosiek

Vedeli by ste mi poradiť, či je možné obložiť krb postavený z 3cm izolačných dosiek, základňa je myslím murovaná z jedného radu porfixu, keramickým obkladom 120x60 hrúbky 9mm? Udrží to nalepením na flexi lepidlo? Krb má šírku necelý meter, na výšku cca 220cm, je osieťkovaný flexi lepidlom. Za všetky rady ďakujem
Odpovedať
3 je dost malo. ja by som navrhol este jedna vrstva lepena na flex, preskrutkovana znova presietkovana a az potom lepit. vaha 9mm obkladu je dost velka...
Odpovedať
@profistavbari dakujem vam za radu. Co by sa mohlo stat, ze by to tie platne nevydrzali? Chcela by som sa vyhnut lepeniu dalsej platne, tym bude krb akoby zapusteny, teraz licuje. Keby bol obklad 5mm stacilo by to?
Odpovedať
@veronika_choquart_kaducak pouzili ste dosky superizol.(pomerne pevne) Pokial uvazujete nad velkoformatovom obklade tak v hrubke 5mm sa nenajdete. Potrebne impregnovat vnutornu stranu! Casom hrozi zbortenie.(moj nazor)
Odpovedať
tiež si myslím, že je tá hrúbka izolačných dosiek málo, ja by som to ostierkoval .. ...prípadne sa opýtajte tých čo sa tomu profesionálne venujú (niekoho s praxou)
Odpovedať
@yetinb bezne pouzivame 50mm a 30mm hrubku koli prelozeniu spar. 30 jedna vrstva je malo pokial na toto chcu nieco ine ako mramorovu omietku.
Odpovedať
@veronika_choquart_kaducak k čomu ale bude keramika na izolačnej doske? nedostane sa na ňu teplo aby sa mohlo naakumulovať, tiež mám obostavbu z izolačných dosiek, no na nej len stierka ,pri kúrení je len mierne teplá, teplo z obostavby ide do daľšieho priestoru rozvodom, keramika je dobrá na plnú šamotovú tehlu no vtedy je to akumulačný, nie teplovzdušný
Odpovedať
@duzu stierka sa mi nepaci, ani na udrzbu. Predstavovala som si keramic.obklad imitacie cierneho mramoru so zlatym zilovanim, ktory som presne taky aj nasla a hlavne za super cenu 😞 obklad, ktory pojde na vedlajsiu stenu a pred krb je zas kontrastne biely, ten je tiez 120x60 ale hrubky 5mm. Velka skoda, ze ten cierny nie je tiez tensi. Mame 6kW krb, tie platne nie su pri kureni skoro vobec teple, iba pod stropom, vyhrevnost nam staci, vo vnutri mame na vlozke este samotove tehly asi 20ks, a vzduch ide tiez rozvodom do vedlajsej miestnosti, cize nejde mi o akumulaciu, chcela som len nieco ine ako stierku. Pri kupe platni na stavebninach nas nikto neupozornil, ze hrubka hra rolu, aj ked som sa pytala ci keramic.obklad na to bude mozne nalepit. Preto sa pytam kto ma skusenost, chcem aby to bolo samozrejme bezpecne a trvace.
Odpovedať
@veronika_choquart_kaducak praveze ide o tu bezpecnost... pad takeho velkeho rozmeru na male dieta ma fatalne nasledky. spevnit a potom oblozit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?