Obklad kovovej zárubne

Profilova fotka
Zdravím Vás, má niekto skúsenosti z obkladom kovovej zárubne? Ide mi o to , že sa mi nechce vyberať staré zárubne, len ich nejakým spôsobom obložiť aby pôsobili dojmom dreva :-) Viem že takéto dačo robí firma Sapeli, len najradšej by som to skúsil vlastnými silami... Ďakujem za postrehy, poprípade ak ste to dali robiť firme, koľko to stálo?
Odpovedať
Profilova fotka
@jalapeno preco sa pytas ked vies odpoved??? je to proste zaruben OKZ - teda Obklad Kovovej Zarubne --- niekto tam ma priplatok, niekto nie... a ano, sapeli to ma standardne v ponuke, ale najdes aj inych vyrobcov dveri, avsak nesmu to byt suflikanti ... ale tiez zalezi od toho aku tu kovovu zarubnu mas - nie vsetky sa daju oblozit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 keby som to vedel, uz to mam spravene, nie? :-) Hladam niekoho, kto ma praktické skúsenosti, t.j. robil, videl, pocul ako sa to dá zvládnuť svojpomocne.... ;-) Firma je len krajné riešenie, ale napriek tomu ma zaujíma aj táto voľba...
Odpovedať
Profilova fotka
@jalapeno My sme tak mali kedysi na byte. Robili to stolari. Je to ako normalna oblozkova zarubna, akurat ze tie casti co licuju stenu ,boli sirsie aby dosiahli az na stenu.
Odpovedať
to by aj mna zaujimalo, hlavne o kolko sa potom zmensi otvor, teda ake dvere do novych zarubni, o 10 cm menej?
Odpovedať
Profilova fotka
@katyl myslim ze sa otvor zmensil o cca 5cm no robili nam to stolari na mieru
Odpovedať
Profilova fotka
@katyl zalezi od toho ako to urobia, da sa to aj tak aby pasovali standardne dvere... sapeli to tak ma :) proste ta oblozka je sirsia o nieco viac ako je stena, tym padom su dvere akoby predsadene a pasuju standardne rozmery... akurat je dolezite aka kovova zaruben je tam, pretoze nie u kazdej to ide...
Odpovedať
@jalapeno My sme šróbovacie kovové zárubne vymenili a tm išli klasické od výrobcu a tie kovové, čo boli zaliate betonom, museli zostať a tam sa obložkovávali špeciálnymi na mieru vyhotovenými zárubňami od výrobcu. Bol nám to na milimetre presne zamerať ich stolár pred výrobou a potom cca do 6 týždňov prišli dvere aj zárubne z výropby z Talianska a 2 dni trvala montáž. Stolár sa s nimi hral, aby ich presne osadil ;-) Bola to piplačka a MM by sa nato sám určite nedal. Darmo, stolár bol pánko v pokročilom veku - stará dobrá škola a poctivá robota ;-) A bola to firma : http://www.studio-it.sk/dvere/
Odpovedať
Tieto dvere na kúpeľňu a toaletu sú obložené
Odpovedať
@kaktusik007 ved prave rozmyslam, co urobim, ci vyburat zarubne a osadit uplne nove, alebo ci ich nechat a oblozit....este prepocitam a uvidim... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 Pekné, pekné :-) musím aj ja zvážiť, či sa mi oplatí vybrať staré - aj keď sa na to neteším... :-( Už som jednu vyberal, a to bola taká asi 25cm hrubá, išlo to dosť zle a toho bordelu potom :-| A ak to nieje tajomstvo , koľko Vás vyšli jedny? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 a pri ktorých to nejde? lebo jednu zárubňu mám na stene hrubej 35 cm, a tam si to velmi neviem predstavit...i ked... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jalapeno ja uz s dvermi asi 10 rokov nerobim, nepamatam si to presne... proste ten kovovy profil - su take profily zaru´bni, ktore proste neoblozis tak jednoducho... chod na sapeli.sk - tam by si mal vediet najst blizsie info, resp. na sapeli.cz -- hladaj zarubne OKZ ;-) alebo proste jednoducho google.sk :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kaktusik007 i tak vdaka za info :-) jasne e uz som na googli coto pohladal... no uvidime, do augusta ma mozno osvieti - vtedy prerabam - a daco prevratne vymyslim :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?