Obklad bez spary

ahoj, vsude mozne na internetu vidim obrazky obkladu bez spary a hrozne se mi to libi. Proc se teda vsechno jinak obklada se sparou? ma to nejaky smysl? a muzu prilepit kazdy obklad i bez spary? diky moc za rady a nazory
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nezmysel. Bez spar to nepojde. Aj tie najpresnejsie retifikovane kusy sa musia dat s 2mm sparami.
Odpovedať
Profilova fotka
@gaudi ja nebudem taka ostra ;-) zrejme si myslela retifikovanu dlazbu s minimalnou sparou ;-) musis sa popytat v studiu, kde kupujes, vela znaciek ponuka ten isty typ dlazby so zaoblenymi hranami - sparova, alebo tzv. retifikovana, ktora je rezana kolmo a je ukladana s minimalnou sparou :-) drzim palce
Odpovedať
Ani jedna dlažba či obklad tejto kvality nebude presný,vždy zostávajú medzery.
Odpovedať
@gaudi a v pripade ze mate podlahove kurenie tak ta spara tam MUSI byt, myslim ze podla normy 3 mm. Inak Vam to tam bude strielat pocas vykurovacej sezony ako v druhej svetovej. Takze v katalogu to vyzera super ale treba sa prisposobit realite. Ani jeden vyrobca neda na rektifikovanu dlazbu potvrdenie ze sa moze ukladat bez spar. Vzdy odporuca minimalnu sparu.
Odpovedať
znamy lepili obklad bez spar,ale ako sadal dom zacalo im to praskat, varj koly tomu ze nedali aspon tie 1-2mm spary.
Odpovedať
Profilova fotka
1-2mm spara je fakt nutná... Třeba u bílých obkladů by to bez spárovacky nebylo ani hezke...
Odpovedať
My sme tiež chceli bezsparovu kupelnu,ale nas obkladač to este nerobil a tak mame 2mm špary.A aj tak sa my pači aj ked este nieje dokoncena :-)
Odpovedať
ja myslim obklad, ne dlazbu. A baracek co renovujeme ma uz 50 let, tak doufam ze uz moc sedat nebude, ale kdo vi... sem totiz koukala na obklad znacky pocelanosa a kdekoliv se podivam na jejich propagacni fotky tak je to cely jednolity a zadna spara tam videt neni. Vypada to super, ale spara asi opravdu nejaky smysl ma...
Odpovedať
benatsky stuk nema sparu
Odpovedať
@gaudi ja na pocelanosa spary vidim. su to sice tie mini spary ale su tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@gaudi spara vidět není, ačkoliv tam spara je třeba 1mm.... záleží na tom, jak dobre je oblozeno, jak dobre je vybrána barva spary a jak dobre je zasparovano... Pak může byt efekt bezesparoveho obložení, ačkoliv ve skutecnosti tam spara je ;-)
Odpovedať
treba tady at koukam jak koukam zadnou sparu nevidim. a zrovna ty squares se mi hrozne libi, takove bych chtela...
Odpovedať
Článok sa načítava...
toto je ta milimetrova spara? i to vypada dobre. To by stacilo?
Odpovedať
Profilova fotka
@gaudi tak u sqares spara 100% je(tez jsme nad nim uvazovali),... u druheho obrazku take...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my mame tiez kupene dlazby, ktore su bezsparove. V detskej kupelni sme ich aj tak ukladali, ale je to priserna robota a ten vysledok je sice krasny, ale treba davat obrovsky pozor, lebo aj pol milimetra mimo je vidno :-) Prikladam foto, aby si to videla..
Odpovedať
@gaudi nevidis lebo su to zameren tak nasvietene fotky, ale uznaj ze spara-ci spoj tam musi byt kedze je to z kusov nie cely velky kus na celu stenu. my mame spary 0,5-1mm, pre mna naj vyhodou retifikovanej dlazby je ze su pekne spoje na nikach a netreba tam davat ziadne listy. Rektifikovanú dlažbu je možné pokladať s menšími špárami, bez špár však nedoporučujeme, nakoľko podklad na ktorom je nalepená, alebo položená môže pracovať. Rektifikovanou dlažbu charakterizuje vysoká přesnost hran, které vznikají díky seříznutí dlaždic po vypálení jednotlivých kusů. Tento způsob výroby nám umožňuje pokládku i s velice malou spárou mezi dlaždicemi při zachování přesných rozměrů. Minimalizace spár patří k moderním trendům, ale představa úplného vymizení spár je zcela naivní. Každá spára totiž poskytuje prostor pro vyvažování pnutí, ke kterému v položené ploše dochází při procesech souvisejících se stavbou.
Odpovedať
@blondiee83 moc peknou koupelnu mate. Fakt to vypada hezky. Jak to tu ale ctu, tak myslim ze u nas minimalne ta milimetrova spara bude...
Odpovedať
diky moc za vsechny podnety, nazory a rady. Moc ste mi pomohli
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ja robím hlavne obklady, ale špárka 1 mm by mala byť lebo ked Dom alebo Bytovka troška zapracuje tak ked sú na doraz bez špáry tak sa môže stať že vám povilamuje rohy a popraskaju . .A druha vec je že ked vám praskne nahodou vodarska rurka a bude treba vymeniť obklad tak sa vám bude vylamavať aj s tých ostatnych . obkladov. Zle a ťažko sa to vymieňa .Inač to fakt vyzera super .
Odpovedať
Profilova fotka
možno takéto hľadala http://www.youtube.com/watch?v=76h4Ce...
Odpovedať
@antonmesaros zaujimave ale u nas som nic podobne nevidel... vies aj pripadne o nejakom mieste u nas kde sa to predava alebo by sa o tom dalo zistit viac?
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros sice dobra pokladka, ale spara je tam ohromna,... myslim, ze taky jde spise o vzhled....
Odpovedať
Profilova fotka
Bez špáry asi len epoxidové živice ,brúsené,liate gletované podlahy a pod.Dá sa to urobiť aj na stene napr benátsky štuk http://www.benatskystuk.sk/album/foto... .Je mi ťažko posúdiť čo zadávateľka témy videla,keby to podrobnejšie popísala možno by som vedel poradiť..Na celú stenu sa dá na mieru vyrobiť kus mramoru alebo brúseného kameňa len tam ceny lietajú v oblakoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Možno videla niečo od Grafito decor a podobných firiem.Je toho veľa čo sa na Slovensku ešte len etabluje.http://www.youtube.com/watch?v=Q9SKDRp3kto&feature=related
Odpovedať
Profilova fotka
@gaudi asi není dobré moc koukat do katalogů, které si mohou prodejci snadno upravit v grafickém programu (a věřím, že toho často využívají). Kdysi jsem ale četla nějaký odborný článek o používání tzv. "bezespárých" rektifikovaných dlažeb a obkladů) - závěr byl takový, že nějaká minimální spára tam musí být vždycky - materiál vždy pracuje. A pak - u bezesparé dlažby je prý snad ještě horší údržba než u širších spár.. Za pár let je to prý docela nezvhledné, protože se to zanese prachem a vším možným "ble" a nejde to normálně vyčistit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dlazbu,aj obklad robim bez spar...ak to to chcu odo mna. Ano,da sa. Aj ked je podlahove kurenie,staci nechat 2 mm sparu v diletaciach a to vyplnit silikonom. Ten,kto hovori,ze sa neda,ten je slaby jak caj. Radsej nech nemudruje. Da sa,on nevie.Hotovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň. Stojím pred dilemou. V kúpeľni mám obklad 30×90 cm biely lesk, ostré hrany. Špárovka bude biela 1mm. Zvažujem špárovku v jednej rovine s obkladom, nie tradičnú prehlbinu v špáre. Aké máte skúsenosti a názory? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@1pavel takto to máme v kuchyni: lesklý obklad 30x90 s bílou spárou, též jsem chtěla, aby byla téměř v rovině.. pošlu odkaz na fotky přes @
Odpovedať
Profilova fotka
@dita_a_ivan ďakujem budem čakať na inšpiráciu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Idem odkladať kúpeľnú obkladom o rozmere 1200x600, chcel by som špary 1mm široké. Nebude to problém?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?