Môže sa obložiť krbová vložka sádrovym obkladom?

Krbová vložka je obstavaná šamotovými tehlami.ďakujem...
Odpovedať
Oblozit si ju mozes cim len chces. Ale ak chces mat doma kvalitny,bezpecny a ucelny krb,ktory ti ma sluzit dlhe roky, treba pouzivat materialy urcene priamo na krby a obstavby. ;-)
Odpovedať
Myslel som,že predsa je sadrový obklad čo sa týka váhy ľahší a,že či vplyvom tepla nebude ten obklad nejak deformovať...je predsa aj lacnejší a jeho viac variant...
Odpovedať
@michalkre Ked je sadra raz stvrdnuta menala by sa nejaku deformovat a zase tak obostavba neni nejako extra horuca ved to nema hadam viac ako 40°
Odpovedať
majki555, @sysell Tiež si to myslím, len sa chcem uistiť, aby som neurobil chybu a o pár rokov to robil nanovo... vďaka za názory.. ;-)
Odpovedať
@michalkre Ahoj, my prave prerabame krb. Mali sme to presne tak urobene: krb, samot.tehly a na tom sdk nehorlavy. Komplet to popraskalo. Sice je pravda, ze krb ma sirku 1,1 m cize je vacsi ako bezne vlozky, no myslim ze rovnako by to bolo aj s mensou vlozkou. Takze neriskuj.. ;-)
Odpovedať
@zarrinka ano, lebo samot akumuluje teplo a ked ste ho oblozili sadrokartonom, ten sa zacal pod vplyvom tepla po case drobit :-|
Odpovedať
@majki555 Ahoj, nic sa nedrobilo. Sdk bol cely len mal po sebe praskliny. No ratali sme s tym... :-(
Odpovedať
@zarrinka No ja som mal na mysli sadrový obklad (imitáciu kameňa),nie sadrokartón 8-)
Odpovedať
@majki555 Presne o to mi ide,že šamot akumuluje teplo,aj keď tá teplota nebude nejaká extrémna,ale predsa....
Odpovedať
@michalkre Ahaaa ... tak sorry.. ;-)
Odpovedať
@zarrinka Mali ste to obložiť normálnou pálenou tehlou a na to vápenno-cementovú omietku (bez sieťky) a nič nepopraská. Sadrový obklad taktiež nepopraská.
Odpovedať
@viktor811 pozri, mali sme tam samotove tehly dake specialne. Pre nas to bolo docasne riesenie, pretoze teraz ma ten krb inu konstrukciu... ;-) a ved sietka je prave preto aby sa netvorili praskliny, ci?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka Áno, ale nemusí byť na takýto podklad.
Odpovedať
@viktor811 Teraz tam mame tie specialne dosky, ktore sa davaju na krb. Na ne ide stierka a na to sklo..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?