Máme dať omietku pod obklady?

Profilova fotka
som pred omietkami, staviam z Ytongu, treba dať robiť omietky tak na hrubo aj na plochy, kde prídu obkladačky? Alebo nechať holú stenu pre obkladača? Prípadne iba rohové lišty? Aké máte skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ani Ytong nieje tak rovný aby sa dalo bez vyrovnania obkladať.Nieje bezpodmienečne nuté aby sa omietalo.Nutné je len vyrovnanie,väčšinou stačí lepidlom.V každom prípade to nechajte na obkladača.
Odpovedať
Dobrý den. Pod obklady se omítka nedělá a obklady se lepí přímo na Ytong. Ani rohové lišty nejsou potřebné. Nicméně, jestli ty rohy jsou nepřesné a celkově špatné, tak to nejlépe vyrovnáte nalepením nějakých rohových lišt. Zde je potřeba si pohlídat, aby se tím ty rohy nedostaly hodně nad rovinu stěny, protože by se to muselo následně vyrovnávat silnou vrstvou lepidla pod obkladačkami. S pozdravem Laďa
Odpovedať
my sme pod obklady neomietali, len sme Ytong prebrusili, aby sa zrovnali hrube nerovnosti a obkladali sme si svojpomocne a zvladli sme to bez problemov, nie je to ziadna veda..
Odpovedať
@ladajaskva .....@antonmesaros a ak je už omietka urobená aj natretá farbou a ja som sa rozhodla,že chcem lepiť kameň je nutné stenu penetrovať, alebo nejako inak zdrsniť?či?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali omietku, ale bez zašúchania, aby ostala drsná,potom som napenetroval nech to natom drží. Tu farbu by som napenetroval a plus na stene by som porobil čiary šrobovákom, také ryhy nech to dobre drží, durch po celej stene. Aspon dve ryhy cez šírku aj dlžku kachličky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?