Leveling system iny ! skusenosti

zdravim pouziva alebo pouzival uz niekto tento typ levelingu na dlazbu a obklady rozmyslam nad kupou len neviem ci sa to opati alebo skor do tych klasickych klinkov a kliesti toto sa mi zda byt praktickejsie dakujem
Odpovedať
@t0ny08 Sponky a kliny su rýchlejšie a o dosť..
Odpovedať
@t0ny08 Ja som pri pokladaní dlažby použil systém Andal SAP4: https://www.montolit.cz/nivelacni-and... https://www.youtube.com/watch?v=-0D1r... Pre amatéra je to dobrá pomôcka na to, aby jednotlivé kusy dlažby výškovo nelietali hore - dole. Možno profík to vie uložiť aj od oka do roviny, bez tej pomôcky, ale mne to pomohlo. Dal som to k dispozícii aj obkladačovi, čo mi robil kúpeľňu a predizbu. Na stenu sme dávali formát 60x30 cm a na podlahu 50 x 15 cm. Na stene to použil, je to pekne rovné. Ale na dlažbe tvrdil, že to nefungovalo, lebo vraj samotné diely neboli rovné, na dĺžku boli vraj pokrútené. Preto na dlažbe sú malé výškové rozdiely. Jeden kus som mu dokonca dal vymeniť, lebo trčal asi o 2 mm oproti vedľajšej rade. Takže moja skúsenosť - je to dobrá vec, najmä pri väčších formátoch. Pri malom formáte (napr. 10x10) by si sa s tým zbytočne narobil. Zostalo mi 95 ks klobúčkov, 90 rovných spon a asi 50 krížových spon. Ak by si to chcel vyskúšať, môžem ti to predať.
Odpovedať
Profilova fotka
@t0ny08 - klasicke klinky a klieste, ja pouzivam napr. levelys. samozrejme, ak je obkladanie tvoj denny chleba je to pre teba len zdrzovanie, ale ak to robis raz za cas, pripadne v nejakej starine kde je podklad vsetko len nie rovny tak je to vyborne. alfa a omega je samozrejme aj kvalita dlazby, ak kupis 3 triedu z MM je ti to cele na nic, lebo skratka z krivej dlazby rovnu neurobis.
Odpovedať
Toto mi príde oveľa lepší systém. Levelys
Odpovedať
@peter977 Na každý rohový spoj musíš dať 3 - 4 plastové dzindzíky, čo je väčšia spotreba materiálu a viac práce. V tom mojom stačí na každý roh jedna spona a jeden klobúčik. Netvrdím, že je niečo lepšie, alebo horšie - účel splnia oba systémy. Tak v čom je to podľa teba lepšie?
Odpovedať
@chrobak7 za ten čas čo zatočíš jeden kus ja dám s klieštami všetky 4. No keď sa pozrieš na cenu materiálu (kliny ti ostávajú) tak je to tiež v prospech tohto systému. Samozrejme to je len môj osobný názor, ja nikomu nič nevnucujem. Aj ten SAP4 čo spomínaš vyzerá dobre
Odpovedať
A aky je system raimondi 3D? Chcem ho pouzit pri dlazbe.
Odpovedať
@peter977 Pýtam sa preto, lebo mne sa s tým celkom dobre robilo. Nepotreboval som na to dokupovať žiadne kliešte. Kto sa tým živí, tomu sa možno oplatí investovať do špeciálneho náradia a lepšie sa mu pracuje s tým klinovým. Ale mne ako amatérovi, čo to použije 1x za X rokov to bolo celkom fajn.
Odpovedať
@chrobak7 Klieste som kupil z alika za 9€ :-D Aj spony a kliny, vyjde to o kus lacnejsie.
Odpovedať
ake mate skusenosti s leveling systemom vo vseobecnosti? Kamarat s tym robil a vraj mu to urobili velke fugy - to ja nechcem. Da sa tomu vyhnut? Mohol on v niecom urobit chybu?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 fugy zalezia od hrubky spony (1mm~3mm) a od toho ako cisty mas obklad vo fugach pri ukladani(lepidlo)..inac velkost fug zavisi len od schopnosti pokladaca..
Odpovedať
@chrobak7 pekná výhovorka od obkladača že nerovné diely:D to každí obkladač, čo nevie robiť sa vyhovára na dlažbu :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@staniii123 chlapče, ty si asi veľa keramiky nepoložil, že? alebo si jej položil až príliš veľa a tvoje posudzovanie kvality je niekde mimo... ako bolo písané vyššie, z krivej dlažby rovnú nespravíš. odchýlky 1-2mm sú úplne bežné. a oko vidí... teda niektoré. akurát tento týždeň som sa pozastavil nad pokládkou dlažby v jednej garáži (domu za min. 300k, ktorý má od zariaďovania ešte veľmi ďaleko). dlažba cca 100x50, pravdepodobne extrémne drahá a asi aj kvalitná. špáry jednoducho nesedeli. nemyslím si, že by to robil dláždič za 10 ani 20€/m2. nechápal som. pravdepodobne odchýlky v dlažbe spojené s neveľkou precíznosťou pokladača... ale čo, špárovačka zakryje 8-)
Odpovedať
@dart9 Profik si nenecha vytlacit lep do spar... nanasa lep na dlazdicu, nie na podklad a pred osadenim 1cm z kazdej strany stiahne a ma fugy ciste ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix ja nie som profik ale toto co pises je mi jasne uz od prvej dlazdice co som polozil s leveling systemom..
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix Idú aj po 6, kovové :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@kejsix lepidlo sa nanaša aj na podklad ja na dlaždicu , inak je ta robota na hovno
Odpovedať
@playandwin Ano, spravne malo byť češe na dlaždicu. Na podklad lep samozrejme ano, ale na tenko, nie zub.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?