Lepenie nových obkladačiek na staré

Profilova fotka
Na buduci mesiac budeme prerabat kupelnu a chceme aj nove obkladacky.mame limit 800 eur na vsetko,tak nie je nazvys na nejaku firmu.bude nam to robit znamy,ktory uz ma par fusiek za sebou.aby sme usetrili,navrhol nam neburat stare kachlicky,ale dat na ne lepidlo,mriezku a na to lepit nove kachlicky.poculi ste uz o tom?da sa to spravit aj tak?nema s tym niekto skusenosti??
Odpovedať
pôvodný obklad musí byť pevný,potom sa natrie adhézným mostíkom necha sa zaschnúť a potom sa môže na to lepiť nový obklad.samozrejme pred tým skontrolovať rovinu či už zvislú alebo vodorovnú.žiadna sieťka sa tam nedáva!!!!
Odpovedať
Odporúčam najprv prebrúsiť šmirglovým kotúčom v karbobrúske alebo vrtačke,potom adhézny mostík s pieskom. Ako bolo hore písané bez mriežky. Základom je ale pevný a rovný podklad,preklepať a kde počuť dutý zvuk obiť a vyrovnať!!!
Odpovedať
My máme už 6 rokov na starých nové. Na staré sme dali sieťku s flex lepidlom a na to sme lepili nové obkladačky obyčajným lepidlom. Žiadne brusenie. Dnes by sme to urobili takto: náter starých obkl. Duvilaxom, na to nové obkladačky s Flex lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarmila1977 Ked by sa nenesiel ziaden dobrovolnik, asi by som si tie stare obklady osekala sama, pretoze nikto nevie, ako su tie povodne nalepene a ci udrzia vahu novych. Je to predsa vo vlhkom prostredi... V opacnom pripade tam treba naniest adhezny mostik (ktory BOHATE staci, netreba nic brusit) , ktory tiez nieco stoji. Kupelna nie je sezonna zalezitost a robi sa na niekolko rokov, takze ja odporucam to urobit poriadne, aby sa nenarobilo viac skody ako uzitku :-) Tzn. dat stary obklad dole.
Odpovedať
Profilova fotka
V Bratislave v Hornbachu som videl prípravok, ktorým sa natrú staré obkladačky, prípadne dlažba, ten prípravok chemicky naruší glazovanú vrstvu a na tú sa dajú potom klasicky flexibilným lepidlom lepiť nové obkladačky/dlažba, bez použitia sieťky. Názov prípravku neviem, ale predavač určite poradí, lebo aj ja som na to prišiel tak, že si ho tam zákazník pýtal a ja som náhodou vypočul ich rozhovor. Ale do takéhoto riešenia by som išiel iba za predpokladu, že staré obkladačky 100=-tne dokonale držia na povrchu. Treba si uvedomiť, že nalepením ďalšej vrstvy obkladačiek sa dvojnásobne zvýši namáhanie lepeného spoja pôvodných obkladačiek.
Odpovedať
Dobrý den dá sa to stačí prekontrolovať obklady či su vlastné ok(nosné).Potom treba dať andhézny mustek len nedávaj te od Den Bravenu katastrofa .Sieťka tam neni potrebná apsolutne .Ten známy čo ho máte tak by vám mal skor poradiť dať obklady dole a došetriť nejaké penize a spraviť to poriadne .Ak je to povodná kupelka tak som si istý že steny su krivé a potom je tam problém kolko znesu tie obklady kolko vidržia .....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?