Kladenie dlazby v interiery - v zime

Pani, chcem zacat pokladat dlazbu a obklady v interiery novostavby teraz v zime. Dom sa udrziava nad 0°C - temperovanie kozubom. Otazka je ci to mozem riesit pri takej teplote , aby sa dlazba nezacala odduvat - odlepovat ked pridu mrazi. Dakujem za postehy
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade musia byt uplne vyzrete a vyschnute podklady, absolutna vacsina lepiacich a skarovacich tmelov ma aplikacnu teplotu v rozmedzi +5- +35°C, takze tam je odpoved. Tuto teplotu ale musi mat aj podklad, nie len vzduch. Pri nizkej teplote musis pocitat s tym, ze lepiaci tmel bude vyzrievat dlhsie. Ak kuris kozubom, moze byt teplota prostredia aj podkladu rozna, co moze sposobit nerovnomerne vysychanie skarovacieho tmelu a v najhorsom pripade aj rozne farebne odtiene.
Odpovedať
@peterpb aka ma byt vlhkost betonoveho poteru, aby sa mohla klast laminatova podlaha pls?
Odpovedať
Profilova fotka
To je skor otazka na vyrobcu konkretnej podlahy, zvycajne udavaju max. 2- 3% merane CM vlhkomerom. Tuto hodnotu dosiahne cem. poter v priaznivych klimatickych podmienkach priblizne po mesiaci.
Odpovedať
@lubomird ak nebol spusteny susiaci program, vyhovujucu vlhkost na laminat v zime nedosiahnete. Po mesiaci este len mozete zacat kurit podlahovkou, chcel asi kolega povedat. Moj anhydrit bol hotovy 1 rok, a vlhkost bola stale nevyhovujuca. Dlazba je mensi problem, ale tiez je dobre predtym kurit. Kto uz bude klast dlazbu pri 0 stupnov?
Odpovedať
Profilova fotka
Poter som robil v septembri.Podlahovka kúri od polovice novembra.Poter ešte stále nieje suchý .Fólia čo dávam pod plávajúce podlahy je natiahnutá na mieste a stále zospodu urosená.Pokiaľ ste nevysušili poter, tak na dlažbu zabudnite.Vlhkosť ju poodtŕha od podkladu.
Odpovedať
Poter som robil v Auguste . Predpokladam ze je suchy dostatocne . Ak budem povazovat ze je poter suchy mozem teda davat dlazbu?
Odpovedať
Profilova fotka
Pani, nemylte si cementovy poter s anhydridom, v ramci viazania vody a odburavania vlhkosti je medzi nimi obrovsky rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
V akomoľvek nevysušenom poteri odparujúcasa voda nesie zo sebou soli ktoré môžu(aj nemusia) reagovať s lepidlom.
Odpovedať
nechaj to na teplejšie dni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?