Je tazke naucit sa obkadat?

Prosim vas je tazke naucit sa obkladat ak sme to este nikdy nerobili? S pracou v stavebnictve mame ake take skusenosti. Dnes mi dal obkladac ponuku na obkladanie a vychadza to asi 22Eur za m2 prace co je viac ako som zaplatila za dlazbu a to je dlazba 45x45. Tak uvazujem ze sa to naucime s manzelom a spravime si to sami. Co sa tyka naradia mame k dispozicii vsetko co treba zdarma vratane rezacky obkladov. Napisal by mi niekto postup a na co si dat pozor?
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to ziadna veda, chce to ale trpezlivost, zodpovednost a samozrejne trochu zrucnosti. A dodrziavat technicke listy. Ale treba je to pomerne narocna robota. Ja som to tiez nikdy nerobil a oblozil som celu kupelku, polozil 100m2 dlazby a oblozil barak.
Odpovedať
No, je lepsie naucit sa to u niekoho druheho :-). Ale ako pise @majkoj, nie je to ziadna veda. Akurat pocitajte s tym, ze vam to bude trvat asi tak 3x dlhsie ako zabehnutemu obkladacovi. Ak nemate ziadne sialene vyklenky, presny obklad a aspon trochu technicke myslenie tak to date.
Odpovedať
@petra7825 neviem ci by som isiel do toho bez predoslych skusenosti, no odporucam zacat niekde trebars podlahou v technickej miestnosti prip. osobitne wc ak ho mate...je vela detailov, na ktorych sa to da cele dovrzat, tu obzvlast plati pravidlo 2x meraj, mozno aj 3-4x meraj a az potom rez a klad...dobre by bolo mat alebo si urobit kladacsky plan, dalsia vec je dobre naradie, pozri leveling system na dlazbu (na bazosi toho je dost), urcite treba postudovat aj internet a videa a az potom sa do toho pustit...vela stastia a zdaru!
Odpovedať
Ako inštalatér som s otcom robieval po stavbách popri partii murárov. Pár krát ma otec popoháňal, keď som sa na nich zapozeral, ako rozmeriavajú steny, aby im nevyšli 1-2 centimetrové dorezky, ako vyrovnávajú steny pod obklad, lebo čím rovnejšia stena, tým ľahšie sa obkladá, atď. Pred tromi rokmi som sa cez zimu po víkendoch na chalupe pustil do kúpelne, potom do izby ( podlaha, obklad za kachlami), do chodby, do zateplenia jednej steny (15 m2), do vnútornývch omietok, základov pod montovaný skleník... Nie je to úplne profesionálna robota, ale mne aj ľuďom okolo mňa to stačí. Práve som doma položil dlažbu do polovice WC a idem na chalupu... :-) Treba sa vedieť dobre na vodováhu pozrieť, povedať si tolerancie, ktoré je človek ochotný akceptovať aj po stom raze, keď sa na tú stenu pozrie a všetko sa dá...
Odpovedať
treba byť trpezlivý-žiadna učená robota a namerať teoretické orientačne body ,aby si vedel .do akej miery ideš precne
Odpovedať
Ideme aj my si sami pokladat dlazbu aj obklad. Mam otazku potrebujem k dlazbe 60x60 nejaku prisavku? Pojde to dobre aj bez nej alebo je to nutnost? Obklad bude 60x30 pripadne 50x20
Odpovedať
Prísavku, možno aj dve. Záleží od hmotnosti dlažby a šikovnosti majstra...
Odpovedať
Profilova fotka
@pplkmdk V kúpeľnovom štúdiu nás upozornili, že najhoršie sa ukladajú obdĺžniky. Nemajú takú dobrú rovinatosť ako štvorce. Ja som si tiež kúpila prísavku a uvažujem, že ešte jedna by sa hodila. Ideme ukladať v pivnici 30x30 a v byte 60x60. Tá veľká dlažba je dosť ťažká.
Odpovedať
Profilova fotka
Cim vacsia tym horsie sa robi
Odpovedať
Profilova fotka
V pohode to dáte aj vy sami. Treba si len pozrieť zopár videí, aký je presný postup a potom sa hlavne teda s trpezlivosťou pustiť do toho. Taká veľká dlažba sa síce bude ukladať ťažšie, no dá sa to a netreba sa toho hlavne hneď báť.
Odpovedať
Nie nie je. Len na to treba proste prist a najst svoj styl, ako obkladat.
Odpovedať
základ je prvý rad a netreba kupit druho-tretotriedne obklady,dlazby,lebo ani sparovacie kriziky to nezachrania,vzdy bude spara utekat,pri klasike-spary zvisle-vodorovne to zrucny clovek zvladne,diagonalové ukladanie je uz narocnejsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som to tiez nikdy sam predtym nerobil a sam som si polozil dlazbu v technickej a v chodbe. Najtazsie je zacat lebo si to treba poriadne rozratat a premerat. Tiez to chce aj davku trpezlivosti a hlavne si predtym pozri videa. Ja osobne som si radsej kupil system leveling aby som to daval do roviny lebo som v technickej mal odporove droty ale chodbu som spravil aj bez toho, Nejaky skuseny obkladac by urcite skritizoval ale to ber tak ze oni si kritizuju aj jeden druheho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?