Je problem s podkladkou obkladou ked je vlhko?

Profilova fotka
Ahojte, najnovsie nam kachlickar povedal ze sa boji u nas obkladat lebo ze ked zakurime aby to nespadlo. Neviem uz naozaj ci si iba vymysla alebo je to mozne? Prosím poradte. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
tak stat sa moze
Odpovedať
@zarine oslov iného kachličkára, ešte som nevidel aby po zakúrení odpadol obklad (jedine že obkladáte vnútro vysokej pece :-) ). Všetky stavby sa obkladajú pri vysokej vlhkosti kedy zrejú omietky a potery. A aj lepidlo pri hydratácii potrebuje vlhko.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dakujem, ano mne s ato hned nezdalo ved aj oni pri tom pouzivaju vodu tak neviem preco by to mal byt problem. no uvidime snad sa spamataju.
Odpovedať
@zarine Pravdepodobne nebude taký veľký problém s tým, že samotná stavba je ešte vlhká, ale obkladač sa mohol obávať skôr zlého schnutia klébru pod obkladačkami pretože je teraz aj vonkajšia vlhkosť vysoká. Ak sa nechceš zmieriť s tým, že sa vám posunú práce na dome, zožeň si kontakt na technika firmy Baumit a porozprávaj sa o tom s ním. Tu nájdeš rôzne odpovede od laikov podľa ktorých je veľmi ťažko rozhodnúť sa. Sú to technické veci ohladom vlastností lepiacich zmesí pri rôznych podmienkach.
Odpovedať
@zarine predpokladáme,že podklad bude aspoň 2 dni od zhotovenia a že je to v interiéri. Vonku by to chcelo viac času ak berieme zretie lepidla ako uvádza @bubulka722.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?