Gres a flaky

Poprosím majiteľov Gresu v dome, byte. Coho sa obávať pri obliatí? Z čoho vám ostali nevyčistitelné fľaky na takejto dlažbe? Alebo, je vôbec sa treba obávať? Dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova nerozumiem celkom otazke, pod pojmom gres sa oznacuje vseobecne dlazba z materialu podobneho porcelanu. To nema vela spolocne s povrchom. Kazdopadne praca s kvalitnym gress obkladom je daleko narocnejsia ako pri beznom obklade.
Odpovedať
@majkoj nerozumiem tvojej odpovedi :-o
Odpovedať
Profilova fotka
skôr by si mala položiť otázku, na čo sa treba pripraviť pri lepení gresu :-N My sme začali obkladať a problém... žiaden z vrtákov, ktoré máme k dispozícii, nám do toho nejdú... dokonca má problém aj diamantový vrták... :-| ... o vykrúžkovačoch ani nehovorím...
Odpovedať
@katarinas Gres je už nalepený-nepíšem o práci s ním, ale o žití s ním..... A práca s ním nebola vôbec komplikovaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova mame gres v kuchyni a chodbe, ziadne flaky sa nekonali, ani po vyliati laku na nechty, ani nic... normalne sa krasne umyje.. mame lešteny gres Mistral.
Odpovedať
@katrin21 Dakujem....
Odpovedať
@katarinas to co mate za vrtaky? do kazdeho materialu sa da vrtat. ak ma problem diamantovy vrtak tak problem bude v tom clanku co drzi vrtacku :-D staci kupit kvalitne vrtaky a diamanty od znackovych vyrobcov a je po probleme..
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx hej este nedavno by som tiez tak povedal :), ale z vlastnej skusenosti som zazil ze naozaj kvalitny gres obklad je problem vrtat aj diamantom :) @staronova gres je to vnutro obkladu ktore nevidis, to nema nic spolocne s tou castou co vidis a ktora prichadza do styku pri "obliati" a kde by mohli vznikat flaky.
Odpovedať
@originalx tak môj manžel tiež už vyskúšal na gres viacero vrtákov a vždy to skončilo buď zlomením vrtáka alebo odštiepením obkladačky :) . Nakoniec sme stavili na Mamuta total a nalepili sme na to aj kúpeľňoú lampu...
Odpovedať
@majkoj potom čo je na povrchu obycajneho homogenneho gresu, keď nie gres? :)
Odpovedať
@eila88 z uvedeného vyplyva že manžel buď použil nesprávne náradie, alebo správne náradie s ktorým nevedel pracovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 ty mas skarede obkladacky rovnake na vrchu aj vnutri ? lebo ja nie :) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Pri našom "obklade" je písané-Nanotechnológiou upravený povrch pre zníženie nasiakavosti. A dalej sa používa text-celoprefarbený Gres. Z toho mi vyšlo, že obklad je Gres. Nevadí,nebudeme sa chytať za slovíčka, podstata otázky neboli vrtáky, náradie, ale čistenie po nejakom väčšom zašpinení, prípadne hrozba nevyčistenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Islo mi o to aby si upresnila aky mas povrch, pises ze to mas upravene nejakou technologiou, tak by to nemal byt problem. Priznam sa , ze som nevedel, ze gres moze byt aj nasiakavy. Ja mam skoro vsade gres (dokopy so nalepil asi 120m2 gresovej dlazby a obkladu) a na kazdom je speci povrch.
Odpovedať
@majkoj ono nieje diamant ako diamant..pracujem v tejto oblasti a bezne pouzivam diamantove nastroje..tie lacne kvazi diamantove kotuce, vrtaky.. su nanic aj ked vyzeraju podobne. kvalitny diamantovy nastroj nema problem zo ziadnym materialom. znamy daval obklad na dom a hovoril, ze sa do toho nedali vyvrtat ziadne diery a vsetky vrtaky znicili.. zobral som si jeden kusok domov a za minutku bola diera vyvrtana uplne bez problemov. takze kazdy by mal robit to co vie a nie sa montovat do veci naco mu mozok nestaci... :-D prikladam foto toho "velmi tvrdeho" obkladu:
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx mal som vrtak od boschu za 60€ :). A veru tym lacnym easygresom od ruby za 10E s chladenim vodou som spravil daleko viacej. Aj ked je oficialne na 10 dier. Ale zase velky 35mm vrtak od boschu bol v pohode. Proste nie je dlazba ako dlazba :). A ak si za minutku navrtal 11ku gress si proste kanon.
Odpovedať
boschacke vrtaky lamem pri prvej diere na zule..neviem cim to je, ale nevydrzia. toto bola nejaka 5-6mm dierka..to som len skusal..ja s obkladmi a dlazbami nerobim, len som chcel vediet ake to je tvrde..
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Aha, z tvojej otázky som pochopila, že rozmýšľaš nad gresom a dávaš si otázku, ako sa to udržiava... ;-)
Odpovedať
@majkoj tvoju otazku ohladom skaredosti obkladaciek som nepochopil, a este raz slusne opakujem moju povodnu otazku ze co je na povrchu homogenneho gresu ked nie gres, zaujima ma to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?