Flexibilne lepidlo na dlazbu (C2TE S1)

Ktore flexibilne lepidlo by ste mi odporucili resp. neodporucili pouzit na lepenie gresovej dlazby o rozmere 15 x 90 cm na cementovy poter s podlahovym vykurovanim? Resp. viete poradit kvalitne lepidlo za prijatelnu cenu? - Ceresit CM 16 (http://goo.gl/ot8OuO) - Hasit AG 650 (http://goo.gl/oAJgIk) - S-Line Superflex (https://goo.gl/RXyQMs) - Den Braven Super Flex (http://goo.gl/5WBxKB) - Baumacol FlexTop (http://goo.gl/CgKAou) - Murexin KGF 65 (http://goo.gl/9w6Yh9) Najviac sa mi pozdava pouzitie toho Ceresitu (kvalitna firma), len ta cena...
Odpovedať
1
2
Mozes si pridat do zoznamu aj od Knaufu flexkleber c2te s1 , sa mi celkom pozdava prave snim robim a budem snim aj dlazbu a vsetky obklady , v obi maju za dobru cenu 9,90 a samzorejme 10 percent zlava este do aprila.Rozmyslal som aj nad Murexinom ale volba padla na Knauf Flexkleber. :-)
Odpovedať
Murexin je velmi dobre lepidlo, tak isto aj FlexTop a Hasit su kvalitne lepidla najlepsiu cenu ma asi Hasit
Odpovedať
@sprite001 Myslim ze ked maju tu istu specifikaciu je to uplne jedno, ja mam skusenost s tym baumitom skusal som par lepidliel na skusku odtrhom a vyslo mi z nich najlepsie.
Odpovedať
http://www.cechotex.sk/p/2848/kvk-mul...
Odpovedať
Ja som pouzil na gresovu dlazbu (BASF) PCI Nanofloot Light: http://www.pci-slovensko.sk/produkty/... A pokladac lepil bezdutinovo (tzv. tekute lozko), takze ziadny klasicky hreben ako su vsetci "majstri" zvyknuti. Tymto je zabezpecena najvacsia pruznost a najlepsi mozny prechod tepla. Inak, obkladac si pochvaloval, ze sa s nim perfektne robi. Ale to je uz subjektivne.
Odpovedať
@danculd ako sa pri takom lepeni zabezpeci, ze pod dlazbou neostane jedna velka vzduchova bublina?
Odpovedať
@danculd kazdopadne, oznacit vsetkych co lepia normalne na hreben ako majstrov v uvodzovkach je trochu prehnane...
Odpovedať
@gashtaan Ja som to nemyslel na vsetkych, ved preto som to dal do uvodzoviek. Myslel som len obkladacov, ktori nic ine ako "hrebeň 6-tka šéfe" nepoznaju lebo s nimi som mal tu cest (nestaval som prvy krat) a pri poziadavke na bezdutinove lepenie sa na mna pozerali ako na mimozemstana. Som elektrotechnik a vela krat som vedel viac ako oni. Nakoniec som mal naozaj profika, sice vyssia cena ale neskutocne sa so vsetkym vyhral a presne vedel o co ide. Teraz k tej prvej otazke, aj na bezdutinove lepenie sa vlastne pouziva hreben ale ten nie je pravouhly ale polkruhovy s velkym polomerom. Ked sa na takto nanesenu plochu lepidla prilozi dlazba, tak sa tie polkruhy "zleju/roztlacia" do celistveho priestoru, tym je zabezpecene, ze dlazba je prilepena celym svojim povrchom. Na tej stranke co som dal vyssie mas aj technicky list a tam je uvedena vydatnost ako pri pravouhlom hrebeni tak aj pri polkruhovom (tekute lozko), a su tam vidiet aj polomery jednotlivych "polkruhov." No a ti "majstri" co by mali mat aspon nejaku sajnu o taktychto veciach, tak sa ma pytali, ze ci chcem natahovat lepidlo celoplosne a do toho poukladat dlazbu a prehovarali ma ako to nikto nerobi a ze je to blbost a ze mi to odskace........jednoducho perla za perlou.
Odpovedať
@danculd nechapem a zuby sa preco nezleju? daj link nenasiel som tom nic, pride mi to precenovana blbost
Odpovedať
@danculd aha, no je to pre mna novinka... ked budem robit dlazbu na poschodi, kupim si taky hreben :)
Odpovedať
@sysell ja som to videl tu: http://www.raimondinaradie.sk/product... Plocha toho lepidla po roztlaceni je urcite vacsia ako pri hlasickom hrebeni.
Odpovedať
@sysell Uz si niekedy sekal dlazbu/obklad nelepenu na pravouhly hreben? Tam uvidis, ze je to prilepene len na tych drazkach a vobec nie celoplosne. Keby sa to zlievalo, tak by spotreba lepidla musela byt rovnaka pri pravouhlom aj polkruhovom, co ale nie je. @gashtaan Ano, presne takto to vyzeralo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@danculd no ked to bolo lepene na huste lepidlo a dlazdice neboli do neho dobre zatlacene, jasne, ze to ostane len na tych drazkach :)
Odpovedať
@danculd Hmm myslim ze sa to da v pohode dosiahut aj pravouhlym. Skor ide o to ze to robia na hovno. Ja si neviem predstavit ze by som moju kachlicku odsekol v celku a nie aby som este videl nejake zuby. Ked das lepidlo na na obe casti tak to zalejes aj tak, ten polkruhovy tam kyda viac lepidla ako pravouhly to je vsetko, kby si chcel nakydaj hrebenom zuby na obe casti a mas. Ked smi sem tam nesadla dlazba a musel ju odlepit tak ked so ju odtiahol bol pod dlazdicou velky grc lepidla a ziadne rebra som tam nevidel. Ale ano ked pride robos rozotrie kusok lepu po strede kocky a capne ju ani poriadne nepobucha potom to tak vyzera.
Odpovedať
@gashtaan Tak, nikdy som to nevidel prilepene celoplosne pri pravouhlom hrebeni. Vzdy tam bolo pekne vidiet drazky. Ale zase to ma vyhodu pri vymene obkladu, lebo ide lahsie dole :-). V dome som potreboval vyseknut jednu dlazdicu v technickej miestnosti lepenu bezdutinovo (kurenarovi spadlo na nu kladivo =-)) a bol to teda dobry porod. Nastastie to bolo na kraji v rohu. Ale zase som si aspon skotroloval pevnost :-).
Odpovedať
@sysell presne... no vidim tak, ze s polkruhovym hrebenom je to o nieco blbovzdornejsie.
Odpovedať
@sysell @gashtaan Je to mozne, ze sa to da dosiahnut aj pravouhlym hrebenom, neskumal som ani to nie je napln mojej prace. Ale myslim, ze to bude pracnejsie (neviem si moc dobre predstavit lepenie takej 120x60 dlazby). Tak ako to napisal gashtaan, s polkruhovym je to blbovzdornejsie. Kazdopadne zaklad je mat lepidlo vhodne na lepenie na tekute lozko, pretoze nie kazde je na taketo lepenie vhodne.
Odpovedať
@danculd Asi tak, s normalmym sa s tym treba viac srat, preto mi to aj tolko tvalo.
Odpovedať
Asi skusim ten Hasit AG 650, snad je to kvalitne lepidlo... minimalne cena je prijatelna :)
Odpovedať
@sprite001 A ked to po par rokoch odskace, tak skusis ine. Kolko ta stoji meter dlazby a obkladu ked tak chces riesit cenu toho co ich ma drzat?
Odpovedať
@danculd podla coho posudzujes kvalitu? Podla ceny? Nemyslim si, ze je to ten spravny ukazovatel... Mne slo skor o skusenost inych... Podla mna to najlepsie vystihol @sysell - vsetky splnaju normu C2TE S1, cize musia "lepit" plus minus rovnako. Ostatne je len cena za marketing a reklamu....
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.kema.si/sk/vsebina/produkt...
Odpovedať
@danculd vies nieco viac o tej technike? nejaky postup? budem robit balkon a doporucuju to lepit na to "tekute" lozko koli tomu aby neboli pod dlazbou dutinky kde keby sa tam dostala voda tak pri mrazoch by to mohlo narobit sarapatu...
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd tak ti poviem, pokial nerobis Floating Buttering su ti akekolvek specialne hrebene naprd. A pokial ho robis a vies ako na to, urobis to aj beznym hrebenom.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=bF2Sg...
Odpovedať
@majkoj Ale ved to nie je ziadny specialny hreben. Len je to s tym polkruhovym blbovzdornejsie a myslim menej pracne. Co mate vsetci s tym, ze je to specialne, a neviem este co? Ak myslite, ze sa to da aj beznym hrebenom, tak si to tak kludne robte, ja nie som a ani nebudem obkladac, takze je mi to fakt uplne ukradnute. @johnyfly1 majkoj Dal video kde je nazorna ukazka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ceresit CM22 a napr knauf flexible , obe suc2te s1 ale cenovo takmer 2nasobny rozdiel.. hovorite ze su identicke? Cm22 sa tvari ze je na viac ako 1m2 gres. Marketing, alebo nejaka speci chemia?
Odpovedať
@dusantt Ked splna jedno i druhe normu c2te s1 tak by som to neriesil. To mas ako s olejom do auta, automobilky si nechaju prebalit daky obycajny olej 5w40 a uz je prvotriedny znackovy :-D
Odpovedať
@rkorba tak neviem no, s autom je to tak, ze dnes sa pancuje vselico, a chvilku som daval olej za 20e/L, namiesto original cca 7e/L - financne ma to ale uz nebavi kupovat. (vzhladom na moj najazd aspon 2x rocne) ci je lepsi? tak do 200tisic km by som to asi nezistil. skor mam pocit, ze vymienat 2x castejsie ten lacnejsi (ale stale original) je lepsie. na civilnu jazdu aspon. ale zas niekto tvrdi, ze sa prepali lahsie, i ked specifika su jasne dane.. mozno je tam fakt minimalny rozdiel. zas nezobral by som c2te za 5eur, tam by som asi mal strach :) pytam sa hlavne preto, lebo ten cm22 tazko zohnat, tyzden cakat na siko a zalohy a podobne, nebavi ma to takto. knauf maju v hornbachu, zoberiem a idem.. mozno sa da nejakou prisadou zlepsit na uroven cm22 a vyssie. u mna sa ale jedna o 60x120 obklad , nieco ine ako u zdavatela...
Odpovedať
@dusantt ja idem tiez o mesiac lepit 120x60:-) a co budu mat stavebniny v ponuke to zoberiem nebudem to tak znasilnovat, do exterieru si urcite priplatim, ale to az na buduci rok :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?