Duté miesta pod obkladom

Dobrý deň, zistili sme že v kúpeľni a na wc sú pod obkladačkami duté miesta - lepidlo je len v strede a celý obvod je dutý. Kachličky sú väčších rozmerov 31x62cm. Začala nám vypadávať špárovačka. Čítala som si, že pod kachličkami sa môže začať kondenzovať voda a kachličky môžu začať odpadávať a neviem čo všetko iné to ešte môže obnášať.. Dostali sme radu, že by sa dala odstrániť špárovačka a namiesto nej dať do špár silikón. Čo si o tomto celom myslíte? Dá sa to vyriesiť tým silikónom alebo nejako inak alebo treba zhodiť dlažbu a postaviť nanovo? Problém je, že komplet prerábku sme robili pred 3 mesiacmi. Dotyčného majstra fušera už do bytu nechceme pustiť, nakoľko nám spôsobil mnoho škody a momentálne zvažujeme, že na neho podáme žalobu. Ďakujem veľmi pekne za rady.
Odpovedať
Ak zacala vypadavat sparovacka, tak su obkladacky odlepene od podkladu a je len otazka casu kedy to odpadne cele. Ked to spadne na dieta, tak ho moze aj zabit. Inak ten kto vam lepil tie obklady tak bol s prepacenim debil, dal tam strasne hrubu vrstvu lepidla (asi mu to nevychadzalo tak sa snazil chytit rovinu lepidlom) a aj to iba do stredu. Ak to nechate takto, tak s tym budete mat stale problem. Toto musi ist cele dole, osekat tie buchty, prerovnat stenu (ak treba) a nalepit, ale uz normalne, znova.
Odpovedať
@vazka1 cele zhodit a urobit poriadne... a tomu co to takto zfusoval ruky polamat.
Odpovedať
@vazka1 ak je to na stene mozno by sa s tym dalo prezit, len ci nebude to iste na podlahe, neviem naco daval taku hrubku, ci vyrovnaval steny alebo co. Ak to psychycky zvladnes najlespsie bude naozaj osekat, vyzera ze kachlicky moc nedrzia, ak by slo lepidlo velmi zo steny a je kriva stena mozno bude treba zrovat stenu omietkov - spytaj sa fakt normalneho obkladaca.
Odpovedať
Este ze si majster uctoval 25 eur za meter pokladky
Odpovedať
@vazka1 Ježišu kriste ! 25€? Za toto ? :-(
Odpovedať
@vazka1 panenka maria skákavá tak to je dielo majstra a la pat&mat. Však daj sem meno toho super odbornika ktory za toto este aj 25€ učtoval.
Odpovedať
@tominohorvath Tak, niet sa comu cudovat, ked asi tak 10EUR/m2 islo len na lepidlo :-). Fakt mu len do ruk nasrat a tyzden nepustit k vode.
Odpovedať
Wau hrebeň mu asi nehovorí nič... Nieto ešte natiahnuť lepidlo na obklad😎
Odpovedať
Profilova fotka
On to lepil systemom zateplovania na buchty.
Odpovedať
tá fugovačka držala len medzi kachličkami, preto opadala. Tu nebol urobený poriadny základ pod obkladačky, najskôr to mal vyrovnať a potom už len na hrebeň lepiť. Ale cenu si vypýtal, ako keby obkladal zlatom :-) Ja by som si ho do domu ešte pustil, ale vyšiel by ako poloinvalid
Odpovedať
Profilova fotka
Za prvé :podľa noriem lepidlo má byť nanesené na min.60% plochy dlaždice. čo podľa obrázku vyhovuje Za druhé . Mali st mať pod obklad vyrovnaný povrch nie krivý. Vaša chyba. Za tretie . Pokiaľ chcete kvalitu tak si kúpte kvalitné obklady nie takto krivý bordel. Mohol by mi pán pod nickom fugas vysvetliť ako sa dá lepiť na hrebeň na stene ktorá je krivá 1 cm? Rád by som to vedel ,lebo sa touto prácou živím a za 30 rokov praxe som zatiaľ na to neprišiel. Ušetrilo by mi to kopu práce.
Odpovedať
@mesarosanton ak má byť 60% plochy lepidla, tak OK, ale fugovačku mal natlačiť tak, aby bola spojená s podkladom, takto bola len 2-3 mm medzi obkladačkami. Za druhé: ak je podklad krivý, teda nevyhovuje, tak je na majstrovi, aby odmietol takúto robotu, lebo musí vedieť, že robota bude sfušovaná, prípadne navrhne vyrovnanie a zapýta si vyššiu cenu za vyrovananie Za tretie: aj krivé kachličky sa dajú nalepiť a zafúgovať poriadne, ak budú odstávať rožky z dôvodu krivosti obkladačiek, je to iná vec. Za štvrté: ak si za 30 rokov praxe neprišiel na to, ako si uľahčiť a skvalitniť robotu, tak môžeš ďalších 30 rokov obkladať - ale maštale
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mesarosanton ty musis byt tiez majster obkladac!existuju omietniky ktore sa osadia do roviny na krivu stenu a ta sa nasledne natiahne omietkou.videlsom uz obklady lepene na buchty ako polystyren tam si asi tiez robil ty alebo tento Pan Majster.
Odpovedať
@mesarosanton Tak snad si ten obkladac mal ten povrch vyrovnat nie? Ci to ma robit iny majster? Nedavno znamy vracal obklad co stal cez 120€/m2 a bol krivy ako luk, takze cenu by som do toho moc netahal. Inak zial suhlas, tych 30 rokov bolo asi fakt marnych.
Odpovedať
@mesarosanton neviem komu je k comu dobry vas komentar, niekedy je lepsie nekomentovat.. komplexy si chodte liecit na inu stranku. stenu si ma snad vyrovnat majster a tie kachlicky krive nie su, cena tiez nebola zrovna lacna.
Odpovedať
@mesarosanton Aha takze ked ma byt na 60% znamena to ze podla bude natreta a polka vo vzduchu? Tak to ma byt hadam rovnomerne nie? Ci je kriva stena nevieme, bolo teba stenu najpr vyrovnat. Ako vies ze je krivy obklad z tej fotky nechapem Ak za 30 rokov nevies ako lepit prosim ta uz to nerob a chod na dochodok. Keby si chcel nieco podlepit 1 cm nanesies na kachlicku aj na podklad hrubym hrebenom lepidlo a 1 cm dosiahnes v pohode.
Odpovedať
@mesarosanton tusil som, ze ak uz tu niekto odobri takuto robotu, budes to ty... "majstri" predsa drzia spolu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vidieť kto tu diskutuje. Ale nikto z vás nemá potuchy ,ako nalepiť krivý obklad na hrebeň.Preto všetkých tých mudrlantov pozývam na stavbu. OD 15 .01 2019 idem obkladať dve kúpelne v Pravenci s hypermarketovým obkladom na krivé steny, kde zákazník nechce vyrovnávať steny z dôvodu vysokej ceny za omietky.Môžete si prísť realizovať svoje myšlienky ,vercajch vám požičiam. @sysell To že je krivá vidí každý kto s tým robí. @kejsix Zatiaľ som sa nestretol zo zákazníkom ktorý by šiel krivý obklad vymeniť. Podľa našich noriem je tolerancia +- 3% prvá trieda. @insed pokiaľ poukazujem u zákazníka na to ,že podklad je krivý a bude to potreba znovu vyrovnať omietky tj cena novej omietky ,väčšinou sa vyrovnáva s lepidlom alebo strojnou omietkou(zle sa s tým robí) tak to navýši cenu o 10-12€ / m2 tak sa väčšinou nedohodnem.Potom si nájdu niekoho ,ako ten čo tu naňho nadáva zakladateľ témy a výsledok je jasný. Ďalšia vec je ,že použil nevhodné lepidlo. Na Slovensku bežná prax. Podaktorý si myslia ,že najlacnejšie je najlepšie.
Odpovedať
@mesarosanton Tak mne predavac rovno povedal ked som kupoval obklady do kupelni, nech si ich pozriem ked to dovezu a krive mam vratit. Takze bezna prax. Neviem, na akej planete obkladate.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton +-3% je pri dĺžke obkladu 600mm +-18mm :-) ....ste o tom presvedčený ?
Odpovedať
Profilova fotka
@vazka1 zial tu nic ine ako to zhodit a urobit to poriadne nepomoze. @mesarosanton myslim, ze by si tvojemu buducemu zakaznikovi najskor mal ukazat tieto fotky a oboznamit ho, ze toto povazujes za poctivu robotu. Splietas tu sice nieco o krivom podklade, ale ja tam vidim presietkovany ytong.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl on je presvedceny o kadecom a niektore jeho vyroky patria k perlam na tomto fore :)
Odpovedať
@mesarosanton tak ja som našiel že je to 0,5% a dlažba 40x40cm rovinnosť max 2mm http://www.obklady.cz/top10/10-JAK-SE...
Odpovedať
@vazka1 Toto je strašná situácia, keď sa človek teší, že má niečo nové, pekné a pritom je to tak neodborne a narýchlo urobené, že sa to prejaví už po krátkej dobe. Samozrejme žiadny seriózny remeselník by to takto nelepil bez toho, aby nemal pripravený rovný podklad, resp. si ho nepripravil sám. Pochybujem, že máš podrobnú zmluvu s týmto majstrom a žaloba ti nič nepomôže u nás a teda ani celé ti to ten majster nebude opravovať za vlastné ani nenahradí škodu...Nevravím, že to treba nechať len tak, lebo toto robil človek, ktorý si myslí, že sa mu nič nestane alebo totálny idiot, ktorý si veci ani neuvedomuje a takých je bohužiaľ plno všade naokolo. Aspoň to tu bude ako ponaučenie pre ostatných, že na remeselníkov (ak ich služby už musím využiť a neviem to spraviť svojpomocne) treba aj dozerať ako pracujú a priebežne kontrolovať, ak nemáte fakt istotu, že sú seriózni. Ale k veci – podľa fotky to vyzerá, že stena ulietala smerom nahor a v hornej časti obkladu je lepený obklad s väčšími dutinami bez lepidla. Spodná časť tejto steny možno bude celá podlepená a bude držať dobre. Ak to všetko dáš dole a začneš odznovu vyrovnávať a zas obkladať, tak máš „zarobené“. Nevedno na aký krivý podklad sa lepili obklady na zvyšných stenách...snáď boli rovnejšie pred lepením. Takže opraviť by sa mohla len táto vrchná časť obkladu na tejto stene. Ale je to samozrejme riziko a vzhľadom na tie priložené fotky sa dá predpokladať, že nekvalitne spravených miest bude viac a prejaví sa to časom.
Odpovedať
@mesarosanton ideš obkladať kúpelne a zákazník nechce zaplatiť vyrovnanie podkladu??? 1. variant - budeš lepiť obklad podľa krivosti stien, kde ti nebudú sedieť rohy? A čo zákazník, bude sa mu to páčiť a zaplatí ti za to? Asi nie.. 2. variant - nalepíš obklad tak, že budeš nanášať hrubú vrstvu lepidla a steny dorovnáš? V tomto prípade minieš lepidla až až a zákazník toto už zaplatí? Asi nie.. /lepidlo je vždy drahšie ako vyrovnávacia malta/ 3. variant - ak tvrdíš, že zákazník nechce zaplatiť vyrovnanie steny, otoč sa na päte a odíď. Nájde si takého, čo mu to nalepí, časom mu to opadne a konečne sa poučí.. Ty za ten čas môžeš obložiť nejaké humno či maštaľ, ako som vyššie spomínal :-) :-) :-) :-D :-D :-D
Odpovedať
@mesarosanton Rad by som videl tu normu, podla ktorej ma byt lepidlo na 60% plochy obkladacky. A takisto by som rad videl tu normu, kde sa hovori o tolerancii rovnosti 3% pre material obkladu.
Odpovedať
@minonkysk Tych 60-65% je pravda, napr den braven uvadza 65. https://www.denbraven.cz/download/fx-... Tym sa ale nemysli polka dlazdice v lufte, ale ako by som to.... "neroztlaceny hreben" po celej ploche...
Odpovedať
@kejsix Jasnačka, ja by som ale rád videl tú normu, kde to je uvedené. V tomto technickom liste DonBravenu sa píše: Při lepení obkladů se lepidlo nanese vtenké vrstvě na celou plochu podkladu hladkou stranou hladítka a potom se pročeše zubatou stranou hladítka. Kontaktní plocha v interiéru mezi prvkem a podkladem musí být více jak 65%, v exteriéru více jak 90%. Co je z toho vidiet ? Ze lepidlo musi byt nanesene na celu plochu podkladu . A nasledne musi byt precesane zubami, ktore maju pomer viac ako 65%. To jest na 100mm dlazky hrebena, musi byt aspon 65mm dlzky zubov (35mm medzier). Takze tych 60-65% nie je pravda na plochu podkladu ako je na obrazku zadavatela temy, ze to vyhovuje. A uz vobec nie je pravda, ze je to v zmysle nejakej technickej normy...
Odpovedať
@minonkysk "To jest na 100mm dlazky hrebena, musi byt aspon 65mm dlzky zubov (35mm medzier)." - uz to vidim, kde by si zhanal taky hreben :) asi ti usiel fakt, ze obklad sa do lepidla este zatlaci... co sa vtedy stane s lepidlom necham na tvojej fantazii.
Odpovedať
Profilova fotka
@vazka1 Neviem koľko je tých dutých obkladov, ale ja by som to skúsil ešte vyškrabaním špárovačky v tých miestach a natlačením riedkeho lepidla. Nechať to otvorené (špáry) nech to vyschne aspoň 5 dní a keď by sa zmenšil objem naliatej špárovačky, tak tam znovu natlačiť koľko vojde. A znovu nechať vyschnúť aspoň tri dni a potom zašpárovať. Takto som to robil u známeho, kde bola krivá podlaha a niektoré dlaždice duneli ... Možno by bolo ideálne tam natlačiť nejaké kartušové lepidlo (napr. Mamut), ale toho by bolo veľa a draho by to vyšlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?