Dlazba s imitaciou dreva

Ludia , idem si dat do kuchyne a obyvacky (spojene) dlazbu s imitaciou dreva - dlha lamela ako plavacka . Otazkou ostava aka spara ..myslim sirku ...Hmmm?
Odpovedať
1
2
Hmmm, my mame 5mm
Odpovedať
Profilova fotka
@iki1980 Hmmm, my mame 3 mm. Ale my mame dlazbu s imitaciou dreva len v kupelniach. Teda na mensej ploche.
Odpovedať
Profilova fotka
tatko hovori, ze dava vsade 2mm obklad, dlazba, je to jeho povolanie...
Odpovedať
Profilova fotka
Podla toho aka je presna dlazba
Odpovedať
priklanam sa k tym 2 mm, ked je menej straca sa efekt dreva, ked je spara moc siroka opticky dominuje nad dlazbou a vyzera to lacno.
Odpovedať
Profilova fotka
my davame sparu 1 mm, rozmer dlazby je 120x20 cm
Odpovedať
Máme veľmi malú, asi 2 mm
Odpovedať
@eddiem taky rozmer budem mat aj ja ...predajca tvrdi co najmensiu 1 mm , max 2 , takze sa asi ktomu priklonim aj ja.Aky vzor ukladania volis ?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@iki1980 Ja som chcel vzor ten vlavo hore, ale nakoniec kvoli mensiemu nedorozumeniu s majstrom to bude ten v strede v hornom rade...tak to uz zacal robit :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@eddiem parada , vyzera to dobre . Pozeram na smer ukladania , zvycajne davaju lamely kolmo na zdroj svetla (okno ) alebo mas okien viacej ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@iki1980 Mame viac okien. Lamely sme chceli dat po dlzke miestnosti.
Odpovedať
My to máme takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarmila60 to nemas vysparovane ?
Odpovedať
Profilova fotka
nezabudni na jednu vec: ten posledny vzor pokladky mas preskrtnuty. Je to kvoli tomu, ze dlhe obkladacky sa technologiou vyroby prehybaju, cize maju formu "bananu". Aby sa vyvysena stredna cast nestretavala s nizsou krajnou castou, tak se neodporuca klast na stred. No a prave ak su tie banany velmi vysoke, mozno je lepsie mat vacsiu sparu, ktora ten schod zmierni.
Odpovedať
@majkoj nie.To robia tento týždeň.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Mohol by som takúto dlažbu dať na zateplenu fasádu, namiesto omietky, ako alternatívu dreveného obkladu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@noben toto zaujima aj mna... tiez zvazujeme da al si to tak?
Odpovedať
Radšej som nedal, nezohnal som relevantné info, takže zostal som pri kameni.
Odpovedať
@tamialexis z môjho pohľadu je to dosť risk, keďže je to priamo určené ako dlažba. Takže moc by som čo sa týka obkladu s tým nešpekuloval. Skôr by som hľadal iné možnosti;)
Odpovedať
premyslam nad dlazbou s imitaciou dreva ako dlazbu na schodisko... skor ma ale zaujima, ci je mozne takuto dlazbu 120x20 hrubu 10mm rezat lamacou rezackou - odrezat cca 7cm pasik po celej dlzke ci sikme rezy s tym, ze ostane "spicata" cas neposkodena?
Odpovedať
@gashtaan nikto nevie?
Odpovedať
@gashtaan Ahoj my sme mali 120x 15cm a rezačkou sa dali rezať len na šírku. Na dlzku by sa ti určite lámala ako nám a to bola kvalitná. Ak bude tvrdá ták si príprav kvalitný diamantovy kotúč. Ináč budeš hundrat ako ja, leto so si myslel ze to pôjde perfektne.
Odpovedať
@blackomt ja naopak dost pochybujem, ze to pojde perfektne, preto vaham, ci sa vobec do takeho formatu dlazby pustat - chcem tym oblozit stupnice schodiska, takze bude tam vela vela rezov prave pod dlzke. Videl som jedno video na youtube, kde to vyzeralo, ze s profi rezackou by sa to aj mohlo dat, ale neviem neviem ci je to naozaj take jednoduche ako to tam vyzera. Mozno tam ale medzi strihmi ponicil celu paletu kym sa mu to podarilo natocit :) Urcite dost zalezi aj od samotnej dlazby. Pozri: https://www.youtube.com/watch?v=P0l4n... Ja mam len takuto rezacku: http://www.ehhobby.sk/Pila-na-keramik... reze perfektne, ale neviem si prestavit rezat na tejto rezacke take dlhe kusy dlazby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte. Potrebujem poradit aku farbu podlahy keramickej s imitaciou dreva vybrat. Mam tmave okna a neviem co by vyzeralo lepsie. Ci svetla podlaha alebo tmavsia. Mate niekto skusenosti s podlahou z merkury znacka PUCARA CASTANO 20,5/61,5? Ako to vyzera na vacsej ploche. Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@eddiem aka je to dlazba a kde si ju kupoval?
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 joooj ja si uz nepamatam nazov, viem len ze je to talianska znacka a kupovali sme to v Brimak, Kralova nad vahom.
Odpovedať
Aj ja uz mam objednanu 120x20 rektifikovanu. Prave studujem velkost spary pri pidlahovom kureni. Vychadza mi to na 3-4mm. Ake lepidlo ste pouzili?? ja uvazujem nad MUREXIN KGF65 ma oznacenie C2 TE S1
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@eddiem ako sa to počíta aby to nebolo tak pravidelne ako na preškrtnutom obrázku? podľa čoho si to rozmeriaval? máš fintu fň? :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?