Dlazba nasakuje vodu

Stretli ste sa uz s problemom, ze dlazba nasakuje do seba vodu? V kuchyni mam novu dlazbu a po krajoch po skarovani su nasiaknute vodou asi v sirke 3cm. Urcite to nie je samotnym skarovanim, skor ide o reakciu na vodu. Aj ked len utriem kraje dlazby mokrou spongiou, dlazba vodu vsaje okamzite :-( Ide o spanielske dlazby nakupene v Merkury.
Odpovedať
Zdravím, stretol som sa s takým problémom u jedneho známeho, dlažba saje okamžite všetku vodu. Strašne sa špiní, hotová pohroma. Ešte k tomu je biela. Neviem či to je Váš prípad, ale ide o pravdepodobne najnižšiu radu dlažieb. Kvalita materialu sa posudzuje od nasiakavosti. Myslím si, že s tým nič nespravíte. Ach jaj, merkury. Stále to isté. Nie všetci španielski výrobcovia su kvalitní, záleží na aký trh sú zameraní. Podľa mňa, bez urážky, kupovať španielsku dlažbu v merkury je absurdné.
Odpovedať
@adriadrian Tak dufam, ze mi aspon uznaju reklamaciu a vratia peniaze, ked uz musim strpiet v novom byte neesteticke nekvalitne dlazby. Pravdupovediac som vyberala dlazbu podla dizajnu, nie vyrobcu. A treba uznat, ze dizajn je pekny, ale ako vidim tam to zacina a aj konci :-(( Nekupujte ludia dlazbu/obklady od Halcon Ceramicas.
Odpovedať
@hc08 a hlavne nie v MM...teda mozno do pivnice,skladu,garaze staci...ale cenovo ten MM uz nieje taky lacnejsi oproti overenym a kvalitnym predajcom...radsej budem mat kvalitnu cesku dlazbu,ako lacnu spanielsku...a rozdiel v cene na m2 isto nebude velky... Ludia,niesme takí bohatí,aby sme kupovali v MM lacne veci 5-6triedy,ktore su v takej tiede z nejakeho dovodu...
Odpovedať
@hc08 a reklamacia v MM? Uz teraz si zhanaj dake lieky na upokojenie...je to banda spinava...ja som az na inspekciu musel ist,az vtedy sa to rozhybalo...ale drzim ti palce
Odpovedať
@palino82 A cez inspekciu si uspel? Urcite to skusim potom aj tak. Som si toho vedoma, ze to bude zrejme potrebne, ze si budu vymyslat hluposti a reklamaciu z nejakeho dovodu neuznaju.
Odpovedať
@hc08 az ked im prisli z inspekcie,az potom sa to vsetko dalo do poriadku...ba az nad ramec mojej spokojnosti...a to tak,ze mi dali novy panel sprchovy a aj peniaze :-) sila vsak? Teraz mam aj panel,aj peniaze :-) ale nic to nemeni na tom,ze v MM uz nekupim ani vrecko cementu,vsetko tam je v nizsej kvalite...
Odpovedať
Zdravím, Halcon Cerámicas patri k tým najlacnejším fabrikam v Spain. Kategória ako Stilnul, kúpite a problém.
Odpovedať
@palino82 , problém je v tom, že sa v MM sú síce španielske obklady a dlažby, ale od tých najlacnejších producentov. Takže asi vieme kde sa pohybujeme. Pravda je tiež taká, že poriadna kvalitná dlažba nieje zrovna lacná záležitosť. Ale ako sa hovori, lepšie raz a poriadne.
Odpovedať
@adriadrian Je mi luto, ale to som naozaj nevedela, ze tento vyrobca vyraba odpad. Vyberala som podla dizajnu. Mala som si kupit radsej skarede, ale kvalitne. Len ako amater tu kvalitu ja vopred asi tazko posudim. Ah jaj. Aspon som uz o nieco mudrejsia.
Odpovedať
@hc08 Aby som Vám to lepšie vysvetlil. Tento výrobca nevyrába len braky, ale na slovenský trh sa len braky dostanú. Halcon Cerámicas vyrába niektoré ozaj krásne a kvalitné modely, ale v MM ich isto nenájdete. Videl som osobne ich porcelánové dlažby vzoru dreva 23x120 a su parádne, potom nejaké 45x90, tiež veľmi podarené. Problém je miesto kde to zháňate. MM majú predajné ceny také, za ktoré klasický obchodník ani nekúpi vo fabrike, a to nieje ešte DPH v tom. Ako to dokážu_:? :-| :-|
Odpovedať
@adriadrian Pravdupovediac mne MM nepride lacný. Majú rôzne cenové kategórie. Bohužiaľ daný typ dlazby neponukal ziadny iný distributor a to som googlila plus osobne pochodila niekoľko x všetky väčšie obchody s obkladmi/dlazbami: siko, prespor, keramika soukup, empiria, ptacek... Iný tovar z MM, co som nasla aj v predajniach spomenutych vyššie, mal cenovy rozdiel tak 1-2€, co mi nenaznacoval možný rozdiel v kvalite.
Odpovedať
@hc08 zdravím, to či bol lacný alebo drahý, to ja už neviem posúdiť, lebo neviem o jaký typ materiálu sa jedná , ani rozmer. Či je to rektifikovaná dlažba alebo nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hc08pochybujem, že uspejete s reklamáciou, je to materiál na iné účely. Máte dve možnosti, vybúrať a dať iné, alebo vysušiť a napustiť Saduritom alebo iným prípravkom, ktorý obmedzuje nasávanie a je transparentný.
Odpovedať
@jan45 Ako myslite, ze je to materiál na iné účely? Dlažba nemá byt vodovzdorna? To susenie moc nefunguje, zmena sfarbenia pod glazurou zostava aj po vysuseni.... Testovala som to na dlazbe, kt.som ponorila do vody a potom susila na radiatore :-)))
Odpovedať
@jan45 aké účlely :? tiež chcem vedieť :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@hc08 pokiaľ je to len dlažba alebo obklad použitý z estetických dôvodov alebo zníženia oderuvzdornosti povrchu. Asi ako topánky pre nebožtíkov
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si uvedomiť, že lacnejšia dlažba nemusí vydržať a mať vlastnosti tých drahších. Ale nie je to vždy tak. Môže to byť aj nespávnym položením, teda neodbornou robotou. Buď jedno alebo druhé. Žiadny iný dôvod prečo sa Vám to takto deje ma žiaľ teraz nenapadá. Možno by nestálo za veľa skúsiť ju reklamovať ako kazový výrobok.
Odpovedať
@kmotrica to že tak nasava vodu je preto, lebo ten material, v spain sa vola porosa,,,, povedzme porovitý, je ta najnižšia rada dlažieb. tam sa nevie čo kto do toho dáva, a poľaci ani nehovorím. Poľské su také že ich zlomíte v rukách, bežná vec tu na slovensku. Viaceré fimy mi to potvrdili. Tu ich kvalitu nikto nekontroluje. Môžu si predávať brak aký sa im zachce. V podstate celý sortiment je brak. Aj španielske , halcon, emigres.,,,to najhoršie
Odpovedať
@adriadrian Na baleni je napisane GRES. Vraj by to malo znamenat, ze ide o tvrdu dlazbu s nizkou nasiakavostou vlhkosti :-) Pozitivna sprava je, ze tyzden po skarovani sa zda ze pomaly (velmi pomaly) dlazba schne. Ak predsa len nahodou vyschne riadne, uz si ju budem strazit ako oko v hlave. Nic ine mi uz teraz ani neostava. Aj ked vsak vyschne, no nic to natom nemeni, ze kvalita nic moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@hc08 Španieli a Taliani sú najväčší svetový výrobcovia keramických dlažieb. Vedia vyrobiť top kvalitu. Ale na Slovensko a viacmenej celá východná Európa je pre nich smetisko. Táto závada je reklamovateľná.
Odpovedať
Profilova fotka
@hc08 Po reklamácii vám musia dať papier na ktorom je dopodrobna vysvetlené prečo reklamáciu uznali alebo neuznali.
Odpovedať
Profilova fotka
@kmotrica Pokiaľ to nieje vhodné na podlahu nemôžu to predávať ako podlahovú krytinu.
Odpovedať
@antonmesaros Uz som to bola reklamovat. Pracovnik v Merkury mi povedal, ze dlazba sa vyraba z hliny a to je normalne, ze saje vodu :-). Reklamaciu ale spisal. Uvidime, mozno kym ku mne dorazi domov reklamacna rota, dlazba uz aj vyschne. Kazdopadne tyzden po skarovani, vidim tak 5% zlepsenie. Predpokladam ako laik, ze teraz po skarovani sa uz voda nedostane pod glazuru. Ale je to smutne, ze sme pre nich smetisko a ze to nase kontrolne organy dovolia. Priznam sa, ze dizajn je ale velmi pekny, ten ma dostal.
Odpovedať
@hc08 kazda dlazba sa vyraba z hliny. V podstate kazda keramika, vratane porcelanu sa vyraba z hliny, len jedna sa vola lupok, dalsia kaolin, dalsia je terracota, hrnciarsky il, tehliarsky il a co ja viem ake este dalsie hliny na keramiku su. Len je zasadny rozdiel ako je material zhutneny, ako je vypaleny. Z tej istej hliny spravi vyrobca aj obkladacku aj mrazuvzdornu (nenasiakavu) dlazbu. Rozdiel je len v technologii vyroby. Takze stryko v MM ma s tou hlinou pravdu. Je otazne podla coho ste vyberali dlazbu vy, ci ste si o nej vsetko zistili. Ta vasa dlazba casom vodu strati, vsak ako voda do dlazby vosla, tak z nej aj vyjde ak bude mat vhodne podmienky.
Odpovedať
@zita19 súhlasím, len neviem či to čo ms na krabici gres je hlina. @hc08 ak je to gres, podlaha je odolná ale je nasiakava. Nie? Gres je vyrobený z pomleteho kameňa/žuly... Udržuje sa viac menej ako kameň, len nie je taký veľmi citlivý (nemal by byť) - neviem, gres som si len dala do Googlu teraz :D nie je dlažba ako dlažba. My máme prírodný kameň (granit a niečo ako travertin) po pokladne schol mesiac, tiež bol flakaty od vody okolo spar, následne sa vyčistil, susila, impregnovali. Teraz nevsiaka nič. Nuž ale ja len podľa toho napisu na krabici hodnotim, neviem čo mate:)
Odpovedať
@hc08 Ako vám mohol povedat, že je z hliny kec máš na balní napísané gres?
Odpovedať
@zita19 z tej istej hliny spraví výrobca aj obkladačku aj mrazuvzdornu,,,,,,,, to nesúhlasím, z červenej hliny nikdy mrazuvzdornú dlažbu mať nebudete. Mrazuvzdorná je výhradne porcelánová, a ta s červenou hlinou nemá nič spoločne. Je to úplne iná história. Bez urážky, v MM kvalitný materiál nekúpite. Vysvetlenie že dlažba je robená z hliny preto saje, je typické pre nekompetentných, nikdy nemôže nasiaknuť tak aby ste mali mokry povrch, je to fake, reklamujte , aj keď si myslím že neuspejete. Tam nikto neuspeje.
Odpovedať
@adriadrian pisala som v podstate ze kazda je z hliny. A co sa tyka tehliarsmej cervenej hliny: boli casy, ked sa z nej vyrabali mrazuvzdorne sedliacke dlazdice. Len tie su zial uz davno minule.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?