Dlažba cez dilatáciu

Bolo by taketo riesenie hlupost? :) Moje zdovodnenie: - pri horizontalnom posune to lepiaca paska neudrzi t.j. umozni klzanie - dlazba po zatazeni nepraskne - je podoprena lepidlom Alebo som uplne vedla? :) Ide o dlazbu 15 x 90 a cca. 25 cm by bolo lepenych cez pasku...
Odpovedať
@sprite001 preco na pasku a nie silikon ako sa to robi normalne?
Odpovedať
@gashtaan Dlazbu budu lepit na 12-ku hreben => cca. 6 mm finalna hrubka lepidla. Na silikon sa mi to vidi byt moc velka hrubka -mohlo by to pruzit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som použil flexkleber, do špáry silikón
Odpovedať
my sme lepili s 10 hrebenom 60x60cm dlazbu cez dilataciu sme pouzili SIKA BOND tmel pod dlazbu, vychadzalo nam cez dilataciu presne 30cm , lepena dlazba je vcelku, majster s 30 ročnou praxou, nam jeden rad dlažby cez dilatacku prerezaval na poly lepil na lepidlo a manzel co nie je vyuceny v tomto odbore to urobil tak ako som napisala a mali sme podlahovku niekolkokrat zapnutu na 50 stupnov a nic nam nepopraskalo. takze asi tak. manzel to kladol na leveling system, dobra a odporucana vec. ak by ste chceli kliny, spony a klieste tak sa vieme dohodnut, my to uz nepotrebujeme. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Pokiaľ to nie je skutočná dilatácia stavby ale tzv. kontrakčná špára medzi okruhmi podlahového vykurovania, ktorá býva narezaná často pri schnutí cementového poteru, tak to pred obkladaním nechajte zošiť. Riešili sme to tak aj u švagra, aby sa časti poteru v jednej miestnosti spojili opäť do jedného celku. Teda v prípade, že vám susedné okruhy budú kúriť na rovnakú teplotu a rovnako sa rozťahovať. Pokiaľ ostane "odpojená" tak to pod dlažbou bude stále v pohybe a nemáte istotu či vám tá dlažba raz "neodstrelí"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?