Čoho sa vyvarovať pri fugovaní?

– aku ste davali fugovaciu hmotu, treba nejaku specialnu, alebo mozeme pouzit aj fugovaciu hmotu na kupelnovy obklad? Coho sa vyvarovat pri fugovani? Gres je uz polozeny. Dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na každom škárovacom tmeli je napísané množstvo zámesovej vody na zamiešanie, na to si dajte pozor, majstri si radi škárovačky pririeďujú a potom máte škáru s rozdielnymi farebnými odtieňmi, ktorá sa pri umývaní vyplavuje, sprašuje,... Rovnako je na každej škárovačke uvedené, do akého rozmeru škáry je možné ju použiť, čo znamená, že škárovačka určená pre škáry do 6 mm by nemala ísť na výplň škár dlažby s hrúbkou 10 mm, aj keď šírka je 4 mm. No a nakoniec, každá škárovačka má označenie podľa EN, buď CG 1, alebo CG 2, ja by som odporučil druhú, nakoľko má zníženú nasiakavosť (exteriér, vlhké prostredie- kúpeľňa) a zvýšenú oteruvzdornosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb Asi to nie je k teme, ale zasnem, ako sa vyznas. Dole klobuk, si majster a v mojich ociach skutocny odbornik :-)
Odpovedať
samozrejme je tu možnosť aj epoxidovej špárovačky ktorá je ďaleko odolnejšia než bežné a ďaleko lahšie sa čistia tieto špáry lebo sa v nich neusadzuje až tak špina ALE je tu velké ale v spracovaní. spracováva inak než bežná špárovačka a ak to niekto ešte nerobil pravdepodobne zničí dlažbu lebo po pár minútach od zarobenia je už nevyčistitelná (ak ti niekde zostane cákanec zostane tam už naveky)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
mame epoxidovu skarovacku bielu. nova kupelna, nove dlazdice (biele), od dokoncenia skarovaciek boli na zemi a na stenach od zaciatku viditelne pory, ktore posobia zvrchu na pohlad ako cierne flaky, postupne cela skarovacka do dvoch mesiacov zozltla.. aj hned po nastahovani v skarovacke na zemi na niektorych miestach bola akokeby zaliata spina, neslo nicim vycistit tie skary. nepomohlo nic, skusala som vsetko mozne aj nemozne. aj original cistic na epoxidove skary. v sprchovom kute nam zacala skarovacka pre zmenu modriet a zeleniet. po pol roku sme to uz nevydrzali a vyskrabali ju, donicili si tak par hran obkladov, lebo to slo tazko a skarovacku sme vymenili za novu - tu istu znacku, dosiel namiesat a naniest priamo z firmy clovek, lebo bolo podozrenie na zly postup pri prvom nanasani. prvy mesiac super, konecne biele... do dvoch mesiacov to iste... na zemi a stenach pory, postupne coraz zltsie... sprchovy kut - do modra az do zelena... ja tomu nerozumiem.. je mi do placu a najradsej by som vytrhala cely obklad a nanovo prerobila kupelnu aj wecko...x-krat som uz olutovala svoj sen o bielej kupelni. kde sa mohla stat chyba?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?