Čo vy na kombináciu obkladu a mozaiky do kuchyne?

Profilova fotka
Ahojte, nemate niekto v kuchyni kombinaciu obklad + mozaika pol na pol?? Nieco na taky styl ako je na obrazku, nic viac som na inspiraciu nenasla. Zda sa mi to viac prakticke a zaroven aj ekonomickejsie riesenie, pretoze nam padla do oka mozaika za cca 100euro/m2 co sa mi zda dost :-S V jednom studiu ma odradzovali od mozaiky, ze to je do kuchyne uplny brutal, v druhom ma zase na nu nahovarala ze so sparami to nie je problem, pretoze maju specialne sparovacky a impregnacne natery, ktore chrania spary pred olejom a inymi vecami v kuchyni. Tak ja uz fakt neviem.... Poradte pls co na to poviete???
Odpovedať
@reka99 mame kupelnu aj kuchynu iba mozaiku a nerobi to absolutne ziaden problem.dokonca ju mame aj v kupelni na zemi . neviem ci malo varime alebo tak cisto ale nie su v sparach ziadne flaky.pod digestorom ale mame taku matnu platnu s povrchom hlinikoveho vzhladu. mozno je to aj tym, ze nasa mozaika je akoby akvarelova clenita s velmi nepravidelnymi sparami aj povrchom. niekto si to dava prekryt sklom ale my sme spokojni takto na prirodno. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mame mozaiku, ale sklenenu... na udržbu je uplne super, nemam ziadny problem ani so sparami, ani s nicim.... krasna cista je stale a to si nijako specialne na nic pozor nedavam....pride mi to cistejsie a lepsie, ako ked som mala na byte kachlicky, tie boli stale dofrckame, a na tej farebnej mozaike nic nie je vidno :) raz za cas pretriem handrikou namocenou v jarovej vode a utriem do sucha.. spary su stale krasne biele :) a po minulej akcii v kuchyni s lakom na nechty cervenej farby na zemi, kde mam spary ako svet, si hovorim, ze ked som ich vycistila kefkou a cifon tekutym na zemi a su ako nove, tak keby daco, vycistim aj tie na mozaike.... pritom na zemi su 100x viac zaťažovane a zaspinene :) a o laku ani nehovorim ....
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 @katrin21 ta nasa by mala byt tiez sklena dokonca zevraj krystalova, je naozaj nadherna len nechcem dat len na dojem ale aj na udrzbu. No viem, ze v kupelke je to ok, tam mame mozaiku aj my ale tam sa moc nema od coho zaspinit. Viac menej sme uz pre nu rozhodnuti, len vaham ci skombinovat s tym obkladom dole alebo nie, co poviete??? A dlazbu v kuchyni mate tiez s bielymi sparami???? Chcela by som cisto bielu dlazbu lesklu a tam sa mi moc ina ani nehodi.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 nedas fotku pls, pls ??? Katrin tvoja kuchyna je krasna, tu som uz vela krat obdivovala, urcite sa ti v nej dobre vari :-)
Odpovedať
skusim ci sa podari mozaika v kuchyni
Odpovedať
podarilo sa. tak este kupelna len pre porovnanie , to je to iste v inych farbach
Odpovedať
@katrin21 mas skvely album ;-) ten dom ktory tam mas s tmavotehlovou fasadou zrejme nie je vas ale je to presne odtien aky chceme my uz daavno. mate velmi podobny vkus ako my. len my mame drevo v ceresni.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 velmi pekne !!! Kde si kupovala mozaiku?? Mne sa tazko vybera kuchynu budem mat bielo-sedu, malo mozajok som videla v tychto odtienoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@reka99 dlazbu mame svetlu na zemi a je sparovana odtienom bahama, to je skoro biele :) siva sa mi nepaci a s tym , ze sa zaspini a bude siva nesuhlasim, lebo az taka siva nikdy nebude, vzdy bude ovela svetlejsia, okrem toho daju sa naozaj super tiez spary vydrhnut cifom, ako som pisala, hoci nemam potrebu to robit, sustale pekne :) Sklenena mozaika je na udrzbu v kuchyni lepsia ako keramicka, odporucal nam to aj pan z Adex-u kde sme my kupovali mozaiku, je to mozaikove studio vo Vrutkach.. mali tam mozaiky aj za skoro 300e m2..... Nie je sa coho bat, o tom kombinovaní - je to len o tom, ci mas na to, aby si si to dala cele z mozaiky, nasa stala sice len 39,-€ m2, ale krystalove su ovela drahsie... ale aj krajsie.... takze tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne si daj pozor, aby ti to pri pokladke obkladac dal tak, aby jednotlive kusy mozaiky , co su nalepene na sietke, napr. 30x30cm k sebe daval tak daleko , ako je velkost spary medzi jednotlivymi dielikmi mozaiky... lebo inak ti bude vidno spajanie... mam pocit, ze na adinej kuchyni to trochu bohuzial vidno :(
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Och ved to, ze neviem. Ta co sa paci nam stoji nieco cez 100euro/m2 je to strasne vela, ale budeme potrebovat necele 3 metre, tak rozmyslame ci zainvestovat... Viem, ze to nie je investicia na 1 rok, ale na druhej strane hned kalkulujem kolko toho este potrebujeme do domu a to ma odradza... Rozmyslam, ze by som dala dole ku pracovnej doske biely leskly obklad ktory by ladil s pracovnou bielou doskou a nad nim by bol rad mozaiky, to znamena ze by som polovicu usetrila :-) Len sa bojim ci by to nevyzeralo zle, ci by to nerusilo dojem. Manzelovi sa moj napad moc nepozdava :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 dobry tip, dakujem !
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nemusi to byt zle, ale musi to byt dokonale zladene so zvyskom kuchyne.. Mozaika sa stane tak ci tak v kuchyni dominantna, uz velmi ine vzory a pod. nepouzijes, lebo by sa to bilo... Napriek tomu, ja osobne nelutujem, ze sme sli do mozaiky, som fakt spokojna... Ved skus este popozerat inde, ci nenajdes nieco podobne a za menej penazi... Ta kombinacia , co si dala na uvidnej fotke nevyzerala zle :) takze zrejme sa to da pekne skombinovat.. Akej farby bude mozaika a zvysok kuchyne? taka ako na fotke?
Odpovedať
Profilova fotka
Ona je taka priesvitna a ten podklad je roznofarebny, bola podobna ako na pripojenom obrazku len ja ju chcem svetlejsiu tato je velmi tmava. A tento typ sme nasli v PD za tych 100 eur, v BB ju mali skoro za 190 euro/m2. Hladam hladam, ale vsade na nete su brutalne ceny. Rozposlala som par mailov tak uvidim co odpisu. Tak napr. spodny rad velkoformatovy obklad biely a vrchny mozaika. Kuchyna je dost velka, ale zda sa mi ze mame malo svetla, preto ju chcem co najviac presvetlit. Vrchne skrinky leskle biele, pracovna doska leskla biela, spodne skrinky tmavo sede, stol sedy, podlaha biela.
Odpovedať
@reka99 do bielej dlazby ja by som zvolila biele spary .siva v bielej dlazbe na zemi sa mne nepaci ale to je len moj nazor. mame tu mozaiku v kupelni aj na zemi s bielou sparou , spini sa to hlavne v lete ale da sa v pohode vycistit, ked sa zvoli kvalitny material a myslim ze sa pridava este nieco. to nieco meni scasti konzistenciu prave kvoli lahsej udrzbe. nasa bola kupovana v jednej predajni ktora v tom case fungovala v BA Auparku ale myslim ze sa bud prestahovali alebo skrachovali =-) bolo to asi osem rokov dozadu ked sa mozaika este prilis nepouzivala. mne sa na nej prave paci ze nie je leskla, ale vyber je nastastie velky kazdy si vyberie co mu vyhovuje. svet by bol strasne nudny keby sa vsetkym pacilo to iste ,nie? @katrin21 veru veru na tej fotke som si vsimla prvy raz odkedy byvame ze vidno spoj :-.normalne som kvoli tomu zbehla do kuchyne.a tam som si to vsimla z urciteho uhla pri umelom svetle. je to zvlastne. no rozbijat to asi uz nebudeme. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@reka99 zbehni do toho Adex-u, maju najlepsie ceny, vazne :) ale robia tam len do 15,30, ked im zavolas ze prides, pockaju ta :) @ada32 stava sa , nevadi, len teda radsej som na to upozornila, lebo je to dolezity detail :) ono.. je to skoda, lebo mozaika je draha a ked ju "umelec" obkladac takto polozi, tak to potom kazi dojem, lebo to vyzera ako tie kachlicky, co su " akože " mozaika ( vid foto) , ktore sa uz nešparuju, len po krajoch.... tak preto som radsej upozornila :) ale inak to mate pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
hmm.. na tych fotkach to asi moc nevidno, lebo tu ich dost zmensi :(
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Pozerala som na nete ci maju stranku, uz som si spomenula ze som im pisala minuly tyzden ohladom dvoch mozaiok co sa mi pacili, ale este mi neodpisali. Nasla som este jeden net obchod kde maju tuto mozaiku co sa mi paci za 60 euro, tak stale lepsie ako 100e :-) Mozno ked este par dni posurfujem tak najdem aj za 30e :-) Este velmi rozmyslam nad touto, ale neviem ci by to nebolo malo vyrazne, co poviete? P.s. katrin dakujem za tipy :-)
Odpovedať
@reka99 http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... napr. titanova zastena a mozaika cervena sklenena.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 to sa mne osobne nepaci .... :-p
Odpovedať
@katrin21 ok v pohode dik za nazor. sice fotka je fotka a inak to vyzera live...povodne sme chceli dat celu mozaiku ale to sme v inych cenach potom
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 juuj, to je vasa kuchynka? prepac, nevsimla som si to, necitala som text, len fotky som omrkla... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No jednoznacne je to dobry napad, mne sa to paci naozaj, ale musim mat ten obklad co najsvetlejsi lebo sa mi zda, ze cela kuchyna je dost tmava je tam malo svetla. Do konca tyzdna urobime verdikt, jedna super mila pani z ciech mi posiela vzorku jednej mozaiky ak bude ta v skutocnosti taka ako na fotke tak berieme tu na celu stenu, ak nie tak berieme z PD z Inpra jednofarebny biely leskly obklad 60x30 a nad nim bude cely rad tej kristalovej mozaiky 30x30. Od pracovnej dosky po vrchne skrinky bude 60cm takze to vychadza presne. Dokonca sme aj dlazbu dnes vybrali krasnu lesklu bielu 60x60 s bledymi sedymi mapami tak sa vytesujeme a vsetko naraz potom kupime. A zase bude rozpocet o nejaku cast stihlejsi :-S :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?