Čo so starým obkladom?

Chcela by som poprosit o radu, dostali sme moznost prerobit si kuchynu kde aj sme zostali byvat na podlazi, je to 30 rocna kuchyna, urobena proste pred tymi rokmi, /pouzivala sa len kuchyna na prizemi/,obklad za linkou na celu stenu ako sa to robilo dakedy, chceme si tam kupit novu linku a tak a bolo by hotove, ale problem je ze nevieme co s tym obkladom, proste kuchyna sa urobila a niiikto je nevyuzival, tolke roky volna prazdna izba, bude ako nova, len ten obklad, su to stare komunisticke dlazdice 15x15cm, su zelenkavej farby, ako nove drzia ako slak,ziadna puklina proste fakt ako nove, ale....ten rozmer, proste nie su to uz tie terajsie, co s tym?.....dat ich vytrhat sa nam zda skoda, fakt nevieme co s nimi, alebo prekryt nejakou tapetou alebo co?.....nema niekto skusenost, radu by sme poprosili. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Bud osekat, alebo pozit zastenu vo vzore dosky, prip.kalene sklo (drahsia verzia). Ak to bude aj za plynom, osekala by som. Ked uz prerabat tak poriadne.
Odpovedať
ved to budu mozno 2m stvorcove,to nebude az taka skoda
Odpovedať
najednoduchšie je obložiť stenu po montáži linky podobným obkladom, obkladačky sa dajú aj omietnuť sadrovou omietkou po natretí spojovacím mostíkom.
Odpovedať
Profilova fotka
Osekat to neni ziadna tazka robota. Zhodit, zatiahnut lepidlom tam kde bude novy obklad. Osadit linku a dat novy obklad.
Odpovedať
obtrhaj obkladacky a hotovo ,,,,,urob si ako ponovom sa ti paci nestatis nic maskovanie nebude zdarma/ a neboj sa prace po rokoch si zaspominas
Odpovedať
Profilova fotka
Skoda-neskoda, aj ja by som to osekala. Zelenkave obklady z komunistickych cias teda nie je ziadne terno do novej kuchyne. Miesto nich pouzi fakt pekny obklad, co bude elegantnou ozdobou kuchyne (idealne nejaku mozaiku Dune, lol) alebo zastenu vo farbe pracovnej dosky.
Odpovedať
ja by som to tiež dala komplet dole, vyhladila a dala novy obklad taký aký sa tebe bude páčiť a lahodiť oku. Mali sme tiež také zelené kachličky v kúpelni a komplet to šlo dole ( vlastne komplet šiel skoro cely dom až na 3 múry a strop :-D ). Nie je to žiadna veda, my sme si všetko robili čo sa búrania týka sami.
Odpovedať
Osekat a urobit na novo. Mame to za sebou,nie je to taka hrozna praca,aj ked dost prasna. Ale ten pocit, ze mam krasne novve,moderne obkladacky stoji za to. Stare,nemoderne by mi urcite v novej,modernej kuchyni vadili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
My sme taketo obklady v kuchyni vyriesili tak, ze sme dali na povodny obklad laserovo orezat vzorkovu foliu a uplne inak to vyzera... ale da sa aj novy obklad na to nalepit, alebo osekat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mesiac dozadu som prerabal takuto kuchynu na byte,poviem vtedy robili ozaj poctivo,ten obklad drzal jak slak,islo to po kusickoch a pol priecky s tym:-S ale sak vse sa da opravit,s vysledkom bola pani spokojna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?