Čo skôr obklad alebo sadrokarton v kúpelni?

Ahojte, v kúpelni budeme dávať obklad až po strop. Je lepšie dať najskôr obklad alebo najskôr sadrokarton na strop pre bodovky? Ďakujem
Odpovedať
@peto125 myslis vazne?, to by som chcel vediet ako das najskor obklad apotom sadrokarton
Odpovedať
@sysell neviem, nikdy som to nerobil, preto sa pýtam. Veď SDK sa uchytáva o strop na profily na to určené, nie? Po klajoch by som chcel dať takéto osvetlenie, teda dotýkať a sadrokarton dlaždíc ani nebude.
Odpovedať

Odpovedať
Skor takto nieco
Odpovedať
@peto125 noo toto aj mňa zaujíma. Obkladač tvrdí, že je to úplne v poriadku, myslím najprv obklady a až potom SDK. No ja neviem. Robil to niekto v tomto poradí??
Odpovedať
@peto125 ak si nerobil tak to nespravis, daj to neikomu spravit, daco to ale bude stat. Ak by si najskor spravil obklad tam potom sa ti bude zle robit nasledne sadokarton, musel by si ho opierat o obklad a ten spoj by bol hnusny. konkretne tu by si aj tam musal spravit asponpo kraji sadrokartona neskor tam vymodelovat ten podhlad..
Odpovedať
Profilova fotka
Urob najprv karton nezaspinis dlazbu a obklad od sadry a prachu.
Odpovedať
@sysell @wolodymyr ako by ste tam spravili to svetlo po bokoch? dá sa tam klasiká lišta na led pás, ktorá sa dá medzi stenu a sadrokarton? Na 2 steny by som to chcel dat. :-)
Odpovedať
najprv sa dava sadrokarton na strop a az potom obklad
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 pokial to chces ako z obrazkov je to kastlik z sdk a do neho vlozis.. nalepis ledpas. Je moznost zafrezovat do sdk listu a do nej ledpas ale to je prplacka.
Odpovedať
@wolodymyr takto si to predstavujem. Čiže po kraji steny sa umiestni pásik a k tomu SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 nie som si istý ale sa mi zdá že táto lišta je pre kazetový strop...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankevely aha a na SDK sa to použiť nedá? respektíve ako spraviť pri SDK strope osvetlenie pri stene?
Odpovedať
@peto125 na obrazku je v principe toto, existuju prvky - polotovary za dsk pomocou ktorych mozes spravit takto veci aby si si ulahcil robotu. Mzoes dat aj tu listu co si dal ale neni to primarne na to, ked sa s tym vyhras pouzit sa da
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 https://easyboard.sk/dokumentacia/vyk...
Odpovedať
Najskor obklad akurat robím kúpeľňu v podkrovi
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 myslím si že prvý obklad a aj vyšpárovať......lebo mi nie je jasné ako by sa to špárovalo po SDK keď by sa obklad zasúval do nejakej medzery....ak to má byť len na dve steny tak na tie steny kde nebude osvetlenie by som obklad resp. posledný rad obkladačiek lepil až po SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
@fernando a aký má v tvojom prípade zmysel lepiť prvý obklad ???
Odpovedať
ja som najskôr spravil konštrukciu na sadrokartón, potom som nalepil obklad a dali sme sadrokartón. zapáskovalo sa, vysádrovalo a vymalovalo. Potom som nalepil dlažbu a vyšpároval
Odpovedať
@eagleowl sory najskôr sadros potom obklad
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?