ČO JE TO ZA OBKLADOVÝ KAMEŇ

Ahojte prosím Vás vete mi povedať čo je toto za obklad? Našiel som ho na jednej budove a je krásny a už nemusím rozmýšľať na iným. Hľadal som na nete ale jediný čo sa mi naň podobá je VASPO Bridlica HRADNÁ béžovohnedá. Len sa chcem uistiť pretože zatiaľ som ho nikde v MT nevidel v stavebninách a rády by som si bol na 100% istý. Ďakujem Vám za tipy. Ešte jeden dôležitý dotaz. Keď sa bude dávať tento obklad na fasádu je nutné pridať viac kotiev do izolácie? Ak ste to robili vy. Čo som pozeral tak 0,5m2 má cez 50kg a to je riadna váha na väčšiu plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
skusal si google? - obrazky - hladat podla obrazka - nahrat tento obrazok a mas tam vysledky ...
Odpovedať
@blackomt Myslis na zmrzlinarni na severe? - je to od vaspa ako pises, maju to v kazdych stavebninach, napr stavmat alebo ked ides domov na kolarovej v stavcheme, byvale osp. 1m2 ma 50 nie 0,5. Akurat ho lepim na dom, je dost tazky, polysteren mam na pene a kotvy som daval obyc. plastove trocha hustejsie. Zda sa ze je to taazke ale ked som sa zavesil na polystyren a udrzal ma tak sa nebojim.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt zateplovacie systemy su certifikovane obycajne do 30kg/m2, Obklad s 100kg/m2 by som na fasadu rozhodne nedaval.
Odpovedať
@majkoj si meký :) je to 50kg/m, je to namahane na strih hadam to udrzi
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell pisal ze 0,5m2 vazi 50kg, kolko teda vazi 1m2 ? Uslo mi nieco ? :-D. No hadat pri tej investicii by som neodporucal :)
Odpovedať
@majkoj uslo jemu ze tolko nevazi pol metra ale meter. Co mam robit uz to tam mam nalepene, co mam nabit este viac kotiev ..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell a ked je to nalepene tak ako tam chces dat dalsie kotvy ? A mas ich aspon s kovovym trnom ? Ja teraz lepim obklad co ma 18kg/m2 + zo 5kg/m2 ma lepidlo a stiskam ritou :)
Odpovedať
@majkoj Jasen ze plastove, nalepeen este nemam vsetko, mozno este dake prilozim. Inak v podstate aj tak to drzi vsetko ta pena, keby to malo ostat na kotve asi by to moc neudrzalo... Vychadzam z roho ze ked nalepis dva stvorceky styroduru 10x10 cm na stenu a chytis sa ich rukami tak ta to udrzi. a top je zo 80 kg na akej malej ploche ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell takze na miesto citania technickych listov, si si vybral hura postup :). Skusal si ten tvoj pokus aj par dni ked je zmena teploty 20-30C ? :) http://revo.sk/images/certifikaty/bau... hmotnosť obkladu max. 35 kg / m2 Postup zhotovenia výstužnej vrstvy Výstužná vrstva sa zhotovuje nanesením stierkovej hmoty na tepelnoizolačné dosky nerezovým zubovým hladidlom, do ktorej sa vtlačí sklotextilná mriežka. Jednotlivé kusy mriežky sa kladú s presahom 100 mm. Pomocou nerezového hladidla sa mriežka vtlačí do stierkovej hmoty a dôkladne sa zahladí. Po zahladení a stiahnuti prebytočnej hmoty má byť hrúbka vrstvy min. 3 mm. Tymto nechcem povedat, ze ti to odpadne. Po vyvŕtaní otvoru sa do stierkovej hmoty zatlačia rozperné kotvy v počte min. 8 ks / m2 (detail 1.9b) tak, aby nedošlo k pretrhnutiu sklotextilnej mriežky. Mechanické kotvenie rozpernými kotvami sa musí zhotoviť pokiaľ stierková hmota ešte nie je zatvrdnutá. Po min. 3 dňoch* sa zhotoví druhá výstužná vrstva nanesením stierkovej hmoty nerezovým zubovým hladidlom, do ktorej sa vtlačí sklotextilná mriežka. Jednotlivé kusy mriežky sa kladú s presahom 100 mm. Pomocou nerezového hladidla sa mriežka vtlačí do stierkovej hmoty a dôkladne sa zahladí. Po zahladení a stiahnuti prebytočnej hmoty má byť hrúbka vrstvy min. 3 mm.
Odpovedať
@majkoj Ahoj už som pozeral aj lepidlá na umelý kameň a majú tam hodnoty cca. 80kg na m2 ,len asi bude treba dodatočne ukotviť fasádnu izoláciu.
Odpovedať
@majkoj Jaj keby sme vsetko citali a robili ako sa odporuca kam by sem to dospeli :-D Vedel som kde bude kamen, dal som tam dostatok peny - takmer celoplosne, osietkoval s dal tam viac vrsiev lepidla, nasledne nabil kotvy zo 9 na m2 - tie inak na pocudovanie drzia celkom dobre. Je to hlavne na rohoch cize je to previazane z 3 stran. Ked si ma ale dodrbal tak zajtra nabijem teda na zvysok eset viac zeleznych. @blackomt lepidla na umely kamen? sak to je beton, lepim to lepidlom na dlazbu baumit flextop je drahsie ale drzi dobre. Skor ide prave o drobre ukotvenie polystyrenu ako vravi majkoj, samotny obklad ti neodpadne ten spoj drzi dobre to sa neboj.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ale to by mali byt prave kotvy co sa skrutkuju, aby si vytvoril urcite predpatie. A lepis to aspon S1ovym lepidlom ? @blackomt tu nejde o to ci to udrzi lepidlo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj ten flextop je c2te s1, takže by to malo byť v pohode ... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Podarilo sa dat kamen na dom? ak ano, mozem poprosit fotku, ako realne vyzera na dome?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?