Aký vrták na vŕtanie do gresového obkladu?

Ahojte, vie niekto poradit aky vrtak pouzit na vrtanie gresovych obkladov (hrubka 11mm)? Vidiove vrtaky do betonu nefunguju :( Neviete o niekom v BA, kto schopny navrtat diery do takehoto obkladu (6, 8, 10 mm)?
Odpovedať
1
2
@fung Ten vrtak mam doma, no pozeram nan a nieje na nom ziadne oznacenie okrem velkosti. Je to specialny vrtak, odlisny od ostatnych, je 6-hranny... Spic ma diamantovy. Vyvrtal som s nim vela dier do gresu a islo to bez namahy a uplne presne. Kupil som to v obchode s naradim, resp. som ho tam objednal a cakal nan 4 dni. Cena bola tiez zaujimava, 35EUR za 8mm vrtak :-|
Odpovedať
@pifo Diky za info. Uff, to je riadna cena. A kde konkretne, v ktorom obchode ste ho zohnal?
Odpovedať
@fung v Piestanoch, firma Roexpo
Odpovedať
@pifo a vrtal si aj do poglazovaného gresu? nebol s tým problem?
Odpovedať
@ivanapor uuf, tak to fakt neviem ci to bol poglazovany gres, alebo nie... Az to rozoznas podla foto, tak je to v mojom albume, ta bleda dlazba v kombinacii s tmavou...
Odpovedať
Profilova fotka
@fung ahoj mam otazocku na co potrebujes vrtat? pravda je ze gres je velni tvrdi materia a je problem do neho vrtat ja pouzivam cobaltovi vrtak stoji okolo 20e ale ak napriklad potrebujes osadit wc odporucam radsej karbobrusku s tou nereez drazku ktoru wc ci umivadlo prekrije s mas po problemee...
Odpovedať
@orfeo Potreboval som navrtat diery do obkladu kvoli zaveseniu umyvadla, policiek a drziakov do kupelne. Dik za radu. Uz som problem vyriesil. Pouzil som diamantove vodou chladene vrtaky "Rubi Easy Gres Kit". A ide to s nimi uplne lahko, takze odporucam aj ostatnym. Po prevrtani gresu diamantovym vrtakom bez priklepu vymenit vrtak za vidiovy a do panelu vrtat s nim, uz aj s priklepom. Nepraskla ani jedna obkladacka ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, ja by som potreboval vrtat priemer dier 20mm a 25mm do obycajnej keramiky... ( je to na led svetielka) Na nete som nasiel rozne korunky s takymi priemermi ale dat za ne 50 a viac eur kvoli 10tim dieram je blbost... Daju sa zohnat aj lacnejsie, kde je napisane ze vydrzia na 10 dier... Co by mohlo byt ono, ale neviem si predstavit ako s nimi vrtat, su bez vodiaceho stredoveho vrtaka... Vodiace strediace sady su len k tym drahsim... Neporadite mi niekto? Dakujem... Napr http://www.veos.sk/diamantovy-vrtak-p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
vie mi niekto poradit ako ucinne a bez problemov vyvrtat do gresu Rako Defile otvory na uchytenie sprchoveho kuta, umyvadla a inych doplnkov?
Odpovedať
Profilova fotka
@roldan možem prísť návrtať pod vodov,jeden otvor 25€
Odpovedať
Profilova fotka
@roldan Nám pri vrtani do gresovych obkladaciek veľmi pomohla jedna vec: vyzera to ako kovove pero, s veľmi ostrým diamantovym hrotom - ním si spravis do obkladacky maličku dierku - pomocou kladiva a potom môžeš uz kľudne vrtat. Je pravda, že ten hrot vydrží možno 10 dier, potom sa samozrejme otupi, ale stojí do dvoch eur. Mame 4 kupelky, čiže doplnkov viac ako dost a pokial viem, všetko išlo hladko. Kupovali sme to v praktikeri v ostrihome.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
ozivim tuto temu, po 5tich rokoch sa snad najde uz nieco pouzitelne :-D cim teda vrtat gres? potrebujem par dier na kupelnovu sanitu a doplnky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k uplne lahucko to ide vrtat s vidiovym vrtakom bez priklepu, akurat ked nie je dost nabruseny vrtak tak to trosku povylupuje.
Odpovedať
@y2k ja som kupoval tu: goo.gl/9IiZij vrtal som diery aku vrtackou a zaroven cez ten drziak chladil priamo vodou, okrem toho som obcas ponoril cely vrtak do vody, kazdy vrtak vydrzal tak 3 diery, pri cene okolo 4€/ks to bolo akceptovatelne. Kupoval som jednu sadu s drziakom a k tomu dalsie samostatne vrtaky.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx: vylupovanie mi nevadi, vsetko bude zakryte... no ja som to skusal s vidiovymi a nespravil som ani jednu dieru a zhoreli 3 vrtaky...je mozne ze ostre neboli ale radsej som to teda vzdal
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser: tak to vyzera super...
Odpovedať
moj manzel vrtal s vrtakom, ktory ma dieru v sebe kupoval asi za 8 eur. Islo to krasne, bez vylupovania, len dookola opakoval jednu vec, ze sa to musi neustale chladit a chladit a chladit. Cize to vrtal tak, ze si dal nadobu pod miesto kde vrtal, foliu prilepil aby voda stekala do vedra a so zahradkarskym postrekovacom, ktory sa natlakuje a strieka, neustale striekal vodu na miesto kde vrtal. Takto sa vrtal nepotupil. Netreba zbytocne tlacit a mozno aj minutu az dve to trva kym sa vyvrta jedna diera.
Odpovedať
@y2k skus si kupit takyto diamantovy vrtak a vyvrtas 1000 dier. Tento je aj chladeny vodou, ale na gres nemusis chladit, lebo to je blato. Je to na klasicky zavit M14 co maju uhlove brusky.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx: co to stoji? a ja skor potrebujem do vrtacky :-D
Odpovedať
@y2k cena od priemeru 4 do 10 je 16€ od 12 do 16 je 19€ od 20 do 25 je 21€ Ak odrezes ten koniec tak ho upnes do vrtacky.ale jednoduhsie to das do uhlovej brusky s regulovatelnymi otackami. S vrtackou to asi nevyvrtas, lebo to neudrzis.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx: super, dakujem uhlovu brusku nemam tak uvidime co poriesim... horsie je ze myslel som ze majstri mi to zvladnut spravit ale odbili ma tym ze nemaju taky vrtak a riesenie je na mne no
Odpovedať
@y2k vacsinou majstry = fusery co nevedia robit. Moze to byt aj vacsia firma vysledok je rovnaky= fusery. Nemaju ani profi stroje, nastroje a naradie, ked som videl s cim robia za hlavu som sa chytal. Vlastna skusenost. Ak to chces s vrtackou vrtat tak ti poradim jednu vec: vyvrtaj si taku istu dieru do niecoho napr. preglajka a potom si to upni na tu dlazbu ktoru budes vrtat, aby ti ten vrtak neutiekol mimo miesta ktore chces vyvrtat.
Odpovedať
ked to tu tak citam, nechapem, ako to, ze ja som uz tolkokrat vrtal do obkladov a nemal som s tym problem... a to som mal obycajne diamantove korunky za par koruniek a obycajne SDS vrtaky do betonu.
Odpovedať
@gashtaan veru tak, ani ja som nikdy nemal problem vyvrtat do hocijakeho materialu. A do panelu to ide ako do masla tak nechapem ako s tym moze mat niekto problem. Panel je najvacsie blato. Gres detto. Ale to je tak ked ludia kupuju techniku v marketoch a nie u specializovanych predajcoch.
Odpovedať
@originalx do betonu vrtas s priklepom, do obkladu to nie je najlepsi napad :) Proste, ide to pomaly tak treba davat pozor aby sa vrtak neprehrial, ale nemal som s tym problem, ze by sa to nedalo. Nerobil som to so ziadnymi profi vrtakmi - diamantove korunky ma vysli mozno 15 EUR, cela sada.
Odpovedať
@originalx lepil som obklad kde som nevedel vykruzit dieru, vrtam vrtam a nic. Napamatam si teraz ci som nedokazal prevrtat ani len malu dierku dierku vrtakom ale bolo to mrtve, vrtak horuci, nepoimahala ani voda na chladenie nic sa nedialo, musel som flexovat. Pritom mam este 7 inych dlazieb a vsetky bez problemu sli, niektore tazise ale sli.
Odpovedať
Predpokladam, ze viaceri myslite vrtanie do klasickeho obkladu, lebo do kvalitneho gresu urcite nevyvrtate dierocku len tak hala-bala. Gres ma roznu kvalitu a roznu hrubku (su aj 15mm dlazby). Doma som niektore vacsie diery do gresovej dlazby a obkladu ani nevrtal diamantovymi vrtakmi, ale rovno sa rezali vodnym lucom, lebo iny sposob by bol drahsi. PS O dierach nieco viem, nasa firma preda rocne vyse 10 milionov vrtakov do kovu, vrtame napriklad pre Airbus takmer vsetky diery (pre kridla a chvost, okrem draka).
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser: tak mi predaj vrtak ktorym to zvladnem :-D
Odpovedať
@stowasser nuz, tak to som na kvalitny gres asi este naozaj nenarazil :)
Odpovedať
@gashtaan viem ☺
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?