Aký obklad na krb zvoliť?

Ahojte. potrebujem poradit. Chceme sa pustit do prerabky obyvacky u svokrovcov. Je v nej aj komín, ktorý vraj dechtoval (?), skratka vraj bolo citit zapach, tak ho oblozili tzv. kabrincami. Také klasické, hnedé. Mne sa nepáčia, chcem ich dať dolu, ale čo namiesto nich? Riskovať, že komín bude opäť zapáchať? A ak obklad, aký? Imitácia kameňa sa mi veľmi v interiéri nepáči a aj z praktického hľadiska to nie je vhodné (zachytávanie prachu) . A komín je hneď pri dverách, dvere sú vlastne oň "opreté". Nejaký hrubší obklad teda neprichádza do úvahy. PVC sa mi tiež nepáči. Nemáte niekto tip, skúsenosť, resp. nemáte niekto nejaký iný obklad, ktorý nebude pôsobiť ako past na oko, umelo, ... Som asi náročna :-D Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@vreckova ak je nieco s kominom urcite sa to neriesi tym ze sa zvonku nieco "nalepi".. robi sa vymena vlozky..resp. sa osadi ak nebola... to co "nalepis" zvonku komina ma len esteticku funkciu...
Odpovedať
@richard71 presne som jej to chcel teraz napisat. to co je na nom nalepene, nema ziadnu funkciu. Len to lepsie vyzera. Ak sa komin pouziva, rozhodne by som sa s nim nezahraval a dal ho pozriet niekomu, kto sa im rozumie, aby sme vas raz nevideli niekde v telke, ze ste vyhoreli.
Odpovedať
Tak ako ti uz napisali, najprv ho treba dat do poriadku zvnutra a az potom mozes riesit vonkajsok. To cim je oblozeny s tym nema nic spolocne. Takze ak to vyriesite napriklad tou vymenou vlozky tak bude stacit ak ten obklad co sa ti nepaci podavas dole a mozes ho nechat len tak a nic do oci byt nebude. Alebo sa skus spytat priamo v obchode co by ti odporucili ked nechces ani take ani take, co ti na to povedia.
Odpovedať
Profilova fotka
S tým či "dechtovať" alebo nie nemá obklad nič spoločné. Pokiaľ si to nedáš dokopy zvnútra tak ti žiadny obklad nepomôže. Takže treba dať v prvom rade ten krb pozrieť niekomu, nech sa to spraví a potom si tam už môžete dať obklad aký chcete alebo aj žiadny. Ja nie som na toto odborník, ale že by krb prestal "dechtovať" keď sa obložil to som ešte nepočul.
Odpovedať
@delfabo Však bolo vysvetlené, že ten komín smrdí. A ak tam prerazil decht na stenu tak už nijaké vložkovanie nepomôže, iba ak výmena celého komína. Tak obklad kabrincom bolo najlepšie riešenie z núdze.
Odpovedať
@delfabo ale to nie je krb. To je komín, ktorý ide z pivnice od normálnej pece na drevo (pred rokmi tam mali pec na uhlie), teda komín tzv. ústredného kúrenia. Z pivnice ide práve cez obývačkovú stenu a našu spálňovu stenu v podkroví. No a že dechtoval, resp. bolo vraj cítit cez tú stenu smrad, tak to mám info od manžela a svokrovcov. Zaujímalo ma, prečo tam dali tie kabrince a či by sa nemohli dať dole a nechať proste len omietnutu stenu. Tak teraz neviem. Rozmýšľali sme aj komín dat vyfrézovať, ale ked nám povedali tú cenu, tak som skoro okoktavela. Takze zatial asi sa do toho nebudeme púšťať. Viem, ze keby sa nieco stalo, tak potom .... je mi to jasne, ale zial, penazenka nepusti
Odpovedať
@viktor811 ani nezartujte :-| . Ten komin totiz ide aj cez nase poschodie, tam uz je vlastne nový, lebo dom sa nadstavoval, nase poschodie sa robilo cca pred 11- timi rokmi. Neviem si to teda ani predstavit, ako by sa vymienalo pol komina.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?