Akú škárovaciu hmotu obkladov a dlažieb odporúčate?

akú ste dávali, s ktorou máte dobrú skúsenosť? má niekto použitú škárovaciu hmotu PCI Geoflug? je skutočne taká kvalitná ako tvrdia?
Odpovedať
1
2
@tyli my mame klasicku, kupovanu v baumaxe, znacku neviem, ale su dobre, ani neviem, ci tam maju aj nejake ine. vzdy mame farbu podla obkladu a je to fajn. ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli nám odporučil obkladač Mapei (kupovali sme ju v Hornbachu), je trošku drahšia ale je ževraj dobrá a má aj celkom dobré "vlastnosti" tak skús mrknúť
Odpovedať
@stanislavao my budeme mať biele obklady a bojím sa ako bude vyzerať biela špárovačka po pár rokoch... tak by som rada takú, čo vydrží biela a bude sa dobre udržiavať. @veniss koľko cca stála vaša? tá čo píšem hore má cenu cca 35e/5kg, je to podľa mňa veľa, ale zase ak by bola taká úžasná ako tvrdia, tak by som ju dala... len či to nie je len reklamný ťah.... hm.
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli pokial chces stalu skarovacku, tak urcite epoxidovu, mapei aj murexin ich maju a tie vydrzia rovnake aj 20 rokov. Su na zivicovej baze a su nenasiakave. Nevyhoda je iba cena. 3kg stoji cca 30€...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kupili murexin. rozdiel nejak neviem posudit. je spinava, tak isto, ako hociktora ina. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@hasacisko my sme kupili tu FM60 a stala 12€ - 8kg. ale to bude asi taka obyc.
Odpovedať
@hasacisko a PCI Geofug nepoznáš? podľa toho čo čítam je na základe geopolymérov. pravdupovediac netuším čo to je... @ooo ono každá sa zašpiní :) ale či sa dá aj vyčistiť? hmm či vôbec nejaký špárovací zázrak existuje, alebo je to iba marketingový ťah? no ale aspoň viem, že murexin asi nie je to pravé ...
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli teraz je spinava kvoli tomu, ze sa stale nosi blato do baraku. zatial som to nikdy necistila uplne do cista, len pretrela od najvacsieho blata a kaslala na to. ked bude barak v takom stave, ze sa nebude roznasat bordel a nebude sa nam tam prasit, tak napisem, ci je dobra alebo nie. dufam, ze tu spinu odtial zmyjem. :-|
Odpovedať
@tyli my sme tiez davali mapei, nejak obkladaci vtedy povedali, ze ta je najlepsia, tak sme nakupili, mame ju na dlazbe a aj bielu na obklade v kuchyni. A bude aj v kupelni, dalsi obkladac co nam robi teraz kupelnu ma s nou tiez dobre skusenosti...a maju aj fajn vzorkovnik a myslim, ze aj silikon v tych istych odtienoch...
Odpovedať
@tyli ja odporucam aj priesvitnu sparovacku
Odpovedať
@stanislavao priesvitnú? musím popozerať. kto ju vyrába? máte jú? rada by som videla ako to vyzerá. @ooo ďakujem :) @macka23 máte tú takú drahšiu? ako píše hasacisko?
Odpovedať
@tyli najhorsie je ze vobec neviem kolko stala, neskor pojdem na dom a pozriem ako sa presne volam, nech nestrielam do vetra :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tyli tak až taká drahá nebola v Hornbachu tuším 5 kg 14,93 EUR a k tomu takej istej farby tmel nejakých 8 ,- EUR . Do kuchyne sme dávali bielu dlažbu a dali sme šedú špárovačku 110 Manhatan veľmi pekne to vyzerá a nebude sa špiniť dúfam :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ooo fm60 je klasicka skarovacka, takze tu spinu uz odtial nezmyjes, najlepsie je to umyt hned, lebo ked sa to tam zazerie, tak sa to uz vycistit neda... @tyli PCI je na urovni epoxidovych skarovaciek od mapeiu alebo od murexinu, takze je dobra...odporucam mapei ma viac druhov sparovaciek: keracolor, ktora je vhodna do nejakych technickych priestorov, ultracolor je urcena do kupelni, ma protiplesnovu upravu a je stalejsia a potom je kerapoxy, ktora je vhodna do estremnych podmienok a nikdy nezmeni farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@hasacisko co uz. :-| volakedy by som si vlasy vytrhala, ale po stavani domu som sa uz dostala do fazy - "to je dobre" :-D nezlezie spina, tak ju zatreme tou farbou na sparovacku. neviem, ako sa to spravne vola.
Odpovedať
@tyli nemam ju, sesternica ju ma. popytajte sa v obchodoch, ona ju ma k oranzovej dlazbe. dobre to vyzera, neni to nijak rusive.
Odpovedať
@hasacisko ďakujem :) ak ešte môžem otravovať, poradil by si mi jednu konkrétnu? bude to do malej, bytovkovej kúpeľne, plesen bola trochu okolo okienka, chcem aby vydržala čo najdlhšie biela a aby sa ľahko čistila. ktorá konkrétne by podľa teba najviac vyhovovala?
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli no ako som hovoril od mapeiu kerapoxy vydrzi aj 20 rokov rovnaka. Len ta cena je tam vyssia, ale zase je to na cely zivot. Ale ani so skarovackou PCI neurobite chybu a je aj o nieco lacnejsia.
Odpovedať
@hasacisko ďakujem za rady :) veľmi mi to pomôže v rozhodovaní.
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli V prevádzkach z vyšším zaťažením (napr.VIP šatne a sprchy v Národnom tenisovom centre), sme používali dvojzložkovú epoxidovú hmotu Mapei kerapoxy 100. Po piatich rokoch sa jej farba nezmenila. Obsahuje látky, ktoré zabraňujú prenikať nečistotám do pórov. Je odolná aj voči kyselinám a agresívnym čistiacim prostriedkom. Nevýhodou je jej cena, 5kg cca 37eur, ale obyčajné škárovacie hmoty, hlavne na podlahe sú za pár rokov špinavé. Všeobecne s výrobkami Mapei máme len dobré skúsenosti.
Odpovedať
@tyli mapei ultracolor - vhodna do kupelni /ma nejaku zlozku proti plesniam ci co/ 5kg vrecko cca 16 eur :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja uprednostujem ceresit. dobre sa s nim robi, prijatelna cena a aj silikony vo farbe sparovacky su skoro o polovicu lacnejsie oproti mapei.
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli @ooo Wittner kedysi spominal tu na modrej nejaku umyvatelnu sparovacku...ale mozno je to ta co odporucal hasacisko
Odpovedať
@bujdo ďakujem :) @kaiak áno, to je vlastne tá, ktorú som hore spomínala - PCI Geofug. tiež som si to pamätala. chcela som však poznať názor ostatných a či túto niekto pozná. ale vidím, že je aj veľa iných, ktoré majú podobné vlastnosti :)
Odpovedať
@macka23 to je nejaka extra draha, ja som kupila lacnejsie a v normalnych stabebninach
Odpovedať
@bujdo @hasacisko mate dobru skusenost s tou mapei aj ked je biela, pretoze my sme pred pol rokom dali kamu a teda hrozne, uz ju mame vyskrabanu vo vrchnej kupelni a zhaname nieco lepsie, z bielej je flakana :-S :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@duplicka Ako som už napísal vyššie, po 4 rokoch bola farba stále pekná, nebola špinavá. Tým, že daná hmota je na epoxidovej báze, nie je tak nasiakavá ako cementová škárovacia hmota a je odolná aj voči pôsobeniu kyselín, má veľmi malé póry. Tým, že má minimálnu nasiakavosť, sa aj ľahšie čistí a samozrejme pri tak malých póroch a vodeodolnosti sa aj oveľa menej špiní. Pozri link na konci, dal som do svojho článku link na technický list danej škárovacej hmoty. Je pravda, že my sme bielu farbu nedávali, ale jemne zelenú, ktorá ale po 4 rokoch vyzerala stále rovnako. Dôležitý je asi aj spôsob čistenia, prípadne použitých čistiacich prostriedkov. U tejto škárovacej hmoty sa ale nemusíš obávať aj agresívnejších prostriedkov Link : www.modrastrecha.sk/katalog/firma/buj...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@bujdo @hasacisko prosím, je to skutočne tak, že pri mapei keraproxy je minimálna škára 3mm? my by sme chceli 2,5mm. ako sa s ňou pracuje prosím? náš obkladač s ňou ešte nerobil a mám pocit, že by bol radšej klasickej cementovej. tak sa trošku bojím, či sa s ňou nerobí horšie. prípadne na čo si dať pri nej pozor oproti klasickým cementovým škárovačkám. možno blbé otázky, no pre mňa momentálne dôležité :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli s kerapoxy skarovackou sa robi urcite horsie ako s klasickou cementovou, pretoze je hustejsej konzistencie a tazsie sa aj umyva. Urcite vacsina majstrov vas bude od nej odhovarat ale urcite sa nedajte, stoji to za to. Dolezite je to aby sa zarobila presne podla navodu a nie len od oka ako to vacsina majstrov robi a potom nevie co s tym a cela skarovka sa moze akurat tak vyhodit. Urcite by som si zavolal technika z mapeiu aby vam to prisiel na stavbu vysvetlit ako sa to zaraba a ako sa s tym robi, myslim, ze to mapei robi bezplatne. a co sa tyka tej hrubky skary, tak to je len kvoli tomu, ze do mensej ako 3mm sa tato skarovacka natlaca velmi tazko, pretoze ako som uz vyssie pisal je velmi husta, no da sa aplikovat aj s uzavretou pistolou na silikon. Vyhoda je aj to, ze nemusite cistit obklad...
Odpovedať
@hasacisko díky :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?