Ako špárovať takéto listely?

Nemá niekto skúsenosti so špárovaním takýchto líšt? Neviem, či vidieť dobre na treťom obrázku je "krásna práca" nášho obkladača, tie biele fľaky sa už nedajú odstrániť, bude musieť odstrániť všetky listely. :-( Tie by sme dávali okolo zrkadla, aj okolo vane, aj na murovaný pult. No ale teraz neviem, či dať okolo zrkadla, či nedať skôr nejaký rám z dreva.
Odpovedať
no to sa asi stalo s to škárovacou hmotou- čo ste tam dali- ceresit? mapei? alebo iné ??? aj mi máme dilemu, lebo niektoré hmoty tam ostanú ked sa rýchlo neodstránia, nám kázal Mapei- a predali nám k obkladačkám ceresit 33 ku, majster povedal, že s tým robiť nebude- tak neviem kde je chyba majster ????? alebo tá škárovačka, alebo oboje, hrozné že ani takéto veci nevedia a potom máte pokazenú krásnú listelu a asi aj drahú ??? Dúfam že sa ešte niekto ozve - odborník čakáme aj mi budeme to sledovať a dakujem Martus.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten material sa tam sam nedostal a ani tam z vlastnej vole nezaschol. Asi by bolo treba sa spytat majstra... :-) Ak vsak potrebujete vycistit zostatky skarovacky na obklade, skuste Keranet.
Odpovedať
On keď už chcel odstrániť zvyšky škárovacej hmoty /ceresit CE 40/, narúšal asi povrch tej listely. Pozriem sa ešte na ten Keranet. Dik!
Odpovedať
Tak ten Ceresit tak zaschol??? nám tiež majster nechce robiť s tým ceresitom 33 super na úzke špáry do 8 mm tak neviem, vedel by niekto poradiť, potom lepfší je ten Mapei Ultrakolor ??? dakujem co by ste poradili peter pb
Odpovedať
Profilova fotka
@martus64 A ak by sa to špárovalo silikónom? Ja by som asi volil takú cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@martus64 Ďalšia možnosť by bola asi 2-3mm od okraja listely nalepiť zakrývaciu papierovú pásku a celú plochu listely zakryť plastovou fóliou a tú prilepiť pod tú pásku a až potom špárovať. Ťažko povedať, ale ak nie silikón, tak by som volil tento postup.
Odpovedať
Dobré rady, lenže, predsa asi tá špárovacia hmota bude chybná, alebo ju rýchlo zotrieť,- teda zarovnať, aby bola len tam kde patrí, lištely boli určite drahé, a čo s nimi, nemožno ryskovať, jedine potom to zrkadlo iným obložiť.
Odpovedať
Ďakujem za každý tip!
Odpovedať
Z akeho materialu je ta listela?
Odpovedať
Ak ti dodali takúto špárovačku k obkladu tak v nej by nemala byť chyba. Možno ju začal neskoro umývať keď už bola zaschnuťá a musel to silno drhnúť. Alebo mal zlú hubku. Ja nosím so sebou aj tri lebo nikdy neviem akú budem potrebovať.
Odpovedať
@eduardgein že presne z akého materiálu, to vám nepoviem, ale je to obklad Opoczno - séria Salonika.
Odpovedať
Profilova fotka
Mapei je omnoho lepsia ako ceresit
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?