Ako sa reže tento druh vonkajšej dlažby?

Profilova fotka
Klasickým rezákom to nejde, lebo rezná línia sa nevytvorí všade, keďže sú tam nerovnosti a potom to nejde zlomiť pekne, ale praskne to. Možno na to existuje nejaký špeci rezák, alebo len flexka a diamantový kotúč? je to rozmer 45x45
Odpovedať
Jy si myslim že by to malo isť kvalitnou rezačkou na dlažbu pokial je ostra a ak sa to pomali reže tak aby rez prešiel aj po oblučikoch
Odpovedať
Profilova fotka
Na rezačke sa podobné dlažby nedajú odrezať ,ak sú prehnuté,prepálené alebo otrieskané po všetkých európskych cestách.Najlepšie je to rezať flexou..
Odpovedať
@dulius Treba to lámať na hrane a zvrchu pridržať širšou latou, latu kolenom pritlačiť a dlaňou buchnúť po voľnom konci.
Odpovedať
Profilova fotka
volal som s kamosom, co sa kus vyzna, tak vraj toto sa klasickou rezackou neda ani a nerobi sa to. pouzivaju sa na to elektricke rezacky dlazdic s tymi diamantovymi kotucmi.
Odpovedať
@dulius tak tak ja som jednu kupil za 100eur, lebo pani ''majstri'' pytali za meter obkladu z ''umeleho'' kamena tolko ze sa mi budiky pretocili, kupil som rezacku oblozil plot, potom aj chodbu, usetril za ''odbornu'' robotu a este aj rezacka je moja.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 aku si si kupil? bo rezacky sa daju zohnat od 50 do XXXX eur ...
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 podobne , kupil som nieco taketo http://www.praetoria.sk/rezacky-obkla... , je to cinske dodavane poliakmi, ale prekvapivo som na tom spravil cely suchy poter, dlazbu, obklady a este si to poziciaval znamy a majsgter co robil obklady jemu :) @dulius
Odpovedať
@dulius http://www.naradie-profesional.sk/182... ale vtedy vysla okolo 120eur, kufor je k tomu
Odpovedať
@majkoj tak tato je ovela lepsia ako moja, ja som to kupil preto lebo ti babraci co mi vtedy robili prisli s flexou 115mm, ja som to potom ich sefovi ''zajazdu'' strhol zo sumy za pracu tak som nechcel nejako moc za rezacku platit, aj tak frflal. Ale to je uz tak pridu s kladivom a vystrbenym srobovakom a zaplatit si chcu dat ako profici. A ked sme uz pri naradi tu zvaracku co mas link mi posles prosim, potrebujem kupit nieco co dobre zvara.
Odpovedať
Profilova fotka
asi by som sa mal nasrat a kupit take nieco a mam pokoj, uvidim :-)
Odpovedať
@dulius ale majkoj ma lepsi stroj leba ja potrebujem este stol on to ma hotove a hlavne odpili velky format, material nemusi tlacit, posuva pilu, to je sakra rozdiel, a to moje teraz stoji 170eur tusim. Ja to riesim tak, a ked si naradie na seba zarobi tak ho kludne predam,
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 myslim, ze tuto mam http://www.zvaracka.eu/kategoria/zvar...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Na Ukrajine take zvaracky za 50e kupis .... to len perlicka :-)
Odpovedať
@majkoj obluk chyta dobre? ja mam gude bola v oprave, kupil som ju az potom, ale obluk neviem chytit, zvaram ako ucen, az sa hanbim za tie zvary. S obycajnym trafom neusmernenym, urobim krasne husenice ako na kapuste.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 no velmi zavisi co zvaras :), ja som zatial zvaral 2mm profily a to je na slucku aj pre machra. 2ka elektroda a pri cokolvek vacsom ako 50-60A prepalis v momente material. A samozrejme zavisi aj cim zvaras, ja mam 7018 a tie zrovna nie su povestne super chytenim obluka :)
Odpovedať
@majkoj nejde o prepaly to si ustrazit viem, len ta moja zvaracka zle chyta obluk, lepi, struska sa ''zalieva'' do zvaru. Skusal som rutilove, bazicke roznych vyrobcov, vymenil poly, nic nepomaha. Sused si kupil teraz invertor, ked pridem zo sluzobky hned ju pojdem k nemu vyskusat
Odpovedať
Ja som dával podobné na balkón a pre istotu som to rezal diamantovým kotúčom. Bola to síce robota, ale nemal som nepodarky vo forme zle zlomených dlažieb.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?