25kg lepidla na 5m2 davate vsetci?

No, neviem preco ale obkladaci nam spotrebovali iba polovicu lepidla oproti tomu co sme im nakupili:( mali sme 300kg na 60m2 a pouzili iba 150kg :( je to moc zle ? lepilo sa na rovny cementovy poter... uz s tym veru nic nenarobime...dlazdice boli 20x120cm hrube 11mm a kazda ma vahu 6kg.
Odpovedať
Profilova fotka
to b y museli dávať 3 mm lepidla, všetko by plávalo, teraz je to akurát.
Odpovedať
Profilova fotka
2,5 kg lepiaceho tmelu na 1 m2 je až neuveriteľné, zvyčajne býva opačný problém. Pri formáte, ktorý udávate by bola spotreba 5 kg pri ideálne rovnom podklade i dlažbe optimálna. Pri tak malej spotrebe môže byť problém s celoplošným nalepením dlažby. Záleží aj na druhu lepiaceho tmelu...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sa priklanam k nazoru, ci je dostatocne podlepena cela plocha dlazby,aka bola spotreba sparovacej hmoty?
Odpovedať
Chalani majú pravdu,spotreba bola asi moc malá.Zvlášť pri takom formáte 1,2 bm,to je novinka na trhu,gress,používa sa to ako imitácie plávajúcej podlahy.Na 90 % je táto dlžka aj prehnutá v stzrede,Skúste poklepkať v strede položenej dlažby napr. lyžičkou,či tam neni duté miesto,zistíte to tak,že poklepete pri začiatku dlažby a následne klepnete na stred dlažby,ak bude iný zvuk (ako duté)tak papa,ak zvuk bude rovnaký,tak potom chalani ,čo to robili,apon podmazali dlažby,lebo takéto formáty ked sa robia,to musí byť pripravený -riadne napenetrovaný podklad,v prípade vyrovnávania nerovností ,nepoužiť nivelačku sadrovú,ale cementovú,na to fakt pozor,cementová je raz tak drahšia.Ak bola plocha TOP rovná,tak z 25 kg vrecka musí vydať pokládka cca 5m2.V skratke,musíte pri takýchto dlažbách gress použiť iba flexi lepidlo,ak máte práce objednané aj s materiálom,kontrolujte,aby vám tam nedali šmejd lepidlo za 3 eurá a lepidlo na zem a plus musia obkladači natrieť lepidlom aj dlažbu,gletovať,toto je velmi dôležité.Ale tipujem,že pani andrejka to bude mať dlažby duté.
Odpovedať
pozri, podľa mňa to moc riešiš. Pozri sa na to z opačného pohľadu: aký by mali majstri dôvod, aby šetrili lepidlom? Nevidím absolútne žiadny dôvod. A nemohli riskovať, že to bude krivé či slabo držať. Okrem toho jednoduchšie sa lepí (a zrovnáva) dlažba, keď sa natrie rovnomerne celá, ako lepiť na nejaké guče lepidla. Premeraj rovinnosti, to by si im mohla jedine vytknúť. aspoň 60 - 80 cm vodováhou - nie tým maličkým "torpédom". Ako spomína kolega mirov333, preklopkajte každú dlaždicu, zistíte, či znie duto, alebo je normálne podlepená celoplošne. Ak znejú duto, tak to je nepochopiteľná hrubá chyba, neospravedlniteľná. Ale tomu osobne neverím.
Odpovedať
este aj v dnesnej dobe sa najdu majstri obkladaci co nanasaju lepidlo len na zem a nie aj na samotnu dlazbu. potom byva tiez mensia spotreba lepidla, ale aj odskocena dlazba alebo obklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?