Zvažujete kúpu bytu v projekte Seberíniho?

Ahojte zvažuje tu niekto kúpu bytu v projekte Seberíniho ?
Odpovedať
1
2
8
Ahoj, my z rodinkou sme už kúpili, teda zatiaľ len podpísali zmluvu o budúcej zmluve. Veľmi sa tam tešíme lebo moja manželka odtiaľ neďaleko vyrastala a svokrovci tam dodnes bývajú. Všetko je tam blízko, aj syna tam plánujeme do školy zapísať - začína v školskom roku 19/20 takže dúfam že to developer stihne :)
Odpovedať
Ahojte, je tu niekto ,kto riesi nadstandard? Aku cenu vam nakalkulovali? Dakujem
Odpovedať
Rozhodujem sa ci do toho ist. Rezervaciu mam. Sokovala ma cena za statie pre auto. Ledva som to predychal. Moznost kupit vonkajsie statie, nic. Objekty A a B nali mat opacne orientovane balkony. B-cko cumi bytovke priamo do zaludka vychodna strana odstup od domu na Kostliveho cca 30m. Keby zmenili dispoziciu na zapad tam je viac miesta, aspon na ihrisko a parcik. A-cko orientovane na zapad je 15m od prilahlej budovy, keby orocili balkony na vychod bol by aj vyhlad.
Odpovedať
No my sme v cecku a uslo sa nam aj vonkajsie statie...tak snad to bude ok...
Odpovedať
@seber2019 Ja riešim ale kalkuláciu som ešte nedostal upozorňovali ma, že to bude dlhšie trvať.
Odpovedať
no my cakame uz vyse mesiaca na kalkulaciu....
Odpovedať
Tiež mám apartmán v céčku. Riešili ste aj zmenu dispozície, alebo len materiálový nadštandard?
Odpovedať
To fakt akceptujete tie ceny za ktoré vám to núkajú?
Odpovedať
Aj dispoziciu ale nemam este kalkulaciu....nadstandard az potom....
Odpovedať
Co hovorite na cenu klimatizacii???? Zda sa mi to predrazene...
Odpovedať
@seber2019 určite je to nadsadené. Zisťoval som u kolegu, Daikin s rovnakými parametrami ho vyšla aj s montážou na 2900€. Stále čakám na nacenenie stavebných úprav, asi to bude tiež paleta.
Odpovedať
Ale nazabudajte ze predpriprava,cize trubky su uz natiahnute po byt tak ci tak....treba uz len v ramci bytu zasekat trubky cca 3-4 metre a vonkajsiu jednotku uchytit a naplnit to cele mediom... no neviem ci niekto montuje na Slovensku klimatizaciu drahsie ako tu!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
boli sme riešiť trojizbák a zmenu dispozície na 4 izbák...katastrofické ceny, otras výhľad, o parkovnom ani nehovorím, celé zle...nakoniec sme si vybrali inde
Odpovedať
Mal som záujem len o predprípravu klímy a takáto odpoveď mi dnes prišla: Čo sa týka ponuky realizácie klimatizácie, tak sa rozhodlo, že developer ju bude realizovať ako celok – teda predprípravu aj spolu s montážou klimatizačných jednotiek. Iba samotnú predprípravu žiaľ realizovať nebudú. Čiastočne to vyplýva aj z faktu, že rozvody klimatizácie nie je možné viesť v múroch kvôli ich hrúbke. Rozvody budú vedené iba povrchovo, a následne budú zakapotované. Byt/apartmán bude teda odovzdaný s rozvodmi dovedenými k hranici bytu/apartmánu. No, čím ďalej horšie.
Odpovedať
No ked nebudu realizovat predpripravu, tak potom to ako to bude odovzdane s rozvodmi po byt? Nejako som to nepochopil....Mna zaujima len ta montaz vo vnutri bytu.....som sa ich pytal pred tyzdnom a stale nemam odpoved......co uz....
Odpovedať
Nacenili už niekomu z Vás zmeny dispozície?
Odpovedať
Zatial nie ...cakame od novembra....:-)
Odpovedať
@taro2018 ani my sme sa zatiaľ nedočkali. A podpisovali ste Zmluvu o koordinácii klientských zmien, resp. zaplatili ste ten spracovateľský poplatok? V zmluve to mám uvedené nasledovne: Klient zaplatí paušálny spracovateľský poplatok vo výške ... € bez DPH (drobná zmena v rámci KZ2), resp. ... € bez DPH (akákoľvek zmena v rámci KZ2) ako odplatu za koordináciu klientskej zmeny a to najneskôr do troch (3) pracovných dní od podpisu Zmluvy o koordinácii individuálnych klientskych zmien.
Odpovedať
zmluvu a poplatok sme platili este v novembri a nemame stale nic....vraj do konca aprila to musia stihnut.....som naramne zvedavy....
Odpovedať
Klimatizacia. Urcite ocakavam moznost mat zabudovane trubky a kabelaz v stene, ved to je snad jedna z vyhod novostavby, ze je moznost prisposobit si byt svojim ocakavaniam. Stale neviem, preco ma byt rozvod klimy a jej priprava povazovana za nadstandard a najma za poplatok 1.500 €.
Odpovedať
No trubky na klimatizaciu by mali byt po byt , cize v byte to budu potom zasekavat do stien alebo to okapotuju , co bude asi pekne hnusne v novom byte....
Odpovedať
@seber2019 Na technickom vykrese je zakreslene umiestnenie klim. jednotky v byte. Zo strany developera staci zistit zaujem o klimu a podla toho trubky zapustit od stupacky az k samotnej jednotke v byte. Okapotovanie ako moznost volby v novostavbe je zufalo uboha ponuka. Snad ekonomicky, efektivne a racionalne by mal takyto developer pristupovat pri svojej cinnosti. Nie postavit, ostierkovat a potom zasekavat.... lebo ich cenova ponuka je ta posledna, ktoru si clovek vyberie, ked si pozrie prvu nahodnu ponuku na webe.
Odpovedať
@seberiniho_ba No ale presne tak to je...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravim....ako sa vam dari s kalkulaciami nadstandardu? U nas stale nic nove,hlavne ze sme za vypracovanie platili uz v novembri.....a nas nahanali ze do marca 2018 to musi byt komplet vypracovane a schvalene....nejak chlapci nestihaju, vidiet ze je to ich prvy projekt obcianskej bytovky a nie kancelarska budova co stavali do teraz...:-(
Odpovedať
@seber2019 Presne to isté. Včera som ich urgoval a toto bola odpoveď: Momentálne čakáme len na rozpočet, najneskôr začiatkom budúceho týždňa by to malo byť sfinalizované a obratom Vám to pošleme na kontrolu. Bol som pozrieť aj na stavbu, tam kde asi neboli žiadne úpravy už boli urobené priečky, v tom našom sú položené pekne v strede bytu a čaká sa.
Odpovedať
@seber2019 ja uz mam kalkulaciu za dispozicne zmeny, cena ma teda ovalila. Nehovoriac o tom, ze som musel zaplatit pausal 1800E za koordinaciu, k tomu doslo este dalsich 1300E ( z toho asi 600E za prerobenie pasportu a projektu a 700E za stavebne upravy) posuval som len jednu priecku asi o 60 cm a jednu som dobudoval o 30cm. Samozrejme nejake presuny zasuviek a rozvodov, ale to bolo vsetko uz existujuce zariadenie teda len trochu kabla a drazkovania. Dal som si to vysvetlit a prisla odpoved, ze z pohladu lajka to vypada byt vela ale v reale sa za upravami skryva vela prace a materialu. Ma niekto dalsi podobnu skusenost ?
Odpovedať
@perki tak to by ta vyšlo výrazne lacnejšie si to dať spraviť nejakej firme až po dokončení :-|
Odpovedať
@perki tak už som sa dočkal nacenenia aj ja. Stavebné úpravy a zmeny elektroinštalácie 2000€, cena za zmenu projektu a prerobenie pasportu 1500€. A samozrejme paušál za koordináciu 1800€. Zjavne sa chcú nabaliť čo to dá.
Odpovedať
Kriste pane.... neviem co vsetko si menil ale toto je dost. Som zvedavy co si zapytaju za zaluzia, rolety .... klimu som uz odmietol za tu dvojnasobnu cenu.
Odpovedať
Presne tak,zistili ze sa im to super rychlo predalo, tak ryzuju teraz kde sa da.....
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?