Zahradne Vily Bratislava - Dubravka

Poslednou dobou sa zamyslam o kupe bytu v Bratislave v blizkosti prirody. Do oka mi padol projekt Zahradne Vily (http://zahradnevily.sk/zahradne-vily/). Projekt je od developera Archikod, ktory ma na svedomi taktiez Villa Rustica. Villa Rustica sa nachadzaju hned vedla projektu Zahradne Vily na konci Dubravky (ulica Martina Granca). Nebyva nahodou niekto v projekte Villa Rustica a tym padom nema informacie o kvalite stavby pripadne problemov, ktore sa vyskytli az po nastahovani? To by mi naznacilo uroven vystavby developera (aspon ciastocne). Aky mate nazor na projekt Zahradne Vily? Existuju podobne varianty pripravovane v Bratislave?
Odpovedať
Ahoj. Ja bývam na Martina Granca, ale nie v projekte Villa Rustica, ale v Tarjanne od developera YIT. Je to hneď oproti . V tejto časti Dúbravky sa býva veľmi dobre. Neviem čo konkrétne očakávaš od toho, že by si býval "v blízkosti prírody". Že budeš jednou nohou kedykoľvek v lese? Ten tam naozaj je na dosah, aj sa dá po ňom pekne poprechádzať... Keď sa do neho dostaneš. Lebo ten prístup je trošku horší. Práve vďaka tomuto projektu a najmä kvôli Ville Viste (súčasť Villy Rustici). No uvidíme ako to bude po skončení prác keď zmizne oplotenie. Je to naozaj bývanie v prírode. Doslova :-) Divé prasatá v blízkosti nie sú rarita :-D Čo by som Ti ešte povedala? Všetko je odtiaľ na dosah, parkovanie (napr. pre návštevy alebo pokiaľ máte viac áut ako parkovacích miest) je bezproblémové. Druhá fáza Záhradných víl bude v dosť tesnej blízkosti panelákového domu a domovu dôchodcov. K skrytým závadám sa neviem vyjadriť, ale skús pozrieť na nete časopis Trend, v rubrike Rande s realitou hodnotili aj tento projekt (Villa Rustica). Bolo to už dávnejšie, skús pohľadať. Viem, že obstáli slušne :-) Ja by som do týchto končín išla určite opäť :-)
Odpovedať
@laulin Ahoj. Dakujem ti za odpoved, urcite to pomohlo. Ocakavam od toho hlavne trocha odstup od hustej panelovej zastavby mesta (12 poschodove panelaky kam oko zahladi), prijemne okolie a klud. Ja planujem kupu v prvej faze Zahradnych Vil a zatial sa mi to zda ako fajn volba. Dufam, ze este par ludi prida svoje nazory na uz postavene projekty v tejto lokalite. Co sa tyka Trend casopisu, dakujem za tip, uz som si to prestudoval :).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@dagosvk Ahoj, ako si sa nakoniec rozhodol? My teraz tiez hladame byvanie kedze sme sa poriadne rozrastli a aj tento projekt zvazujeme. Nenasiel si niekde nejake negativa? A prosim Ta aky mas nazor na byty na prizemi so zahradkou, je to uplne out kvoli strate sukromia? Rozmyslam ako by som riesila zakrytie vyhladu zvonku do obyvacky. Dakujem pekne.
Odpovedať
@maminecka2 Ahoj. Nakoniec so msa rozhodol pre ten projekt z viacerych dovodov. Skusim ich priblizit. Cenovo sa urcite viaceri zhodnu, ze to nie je najlacnejsi projekt. V sucasnosti to uz pravdepodobne nie je az take zle v porovnani z cenami inych projektov, ale v dobe, ked zahradne vily zacinali, boli ceny bytov o dost vyssie v porovnani s podobnymi projektami v lokalite. Ceny v BA su zial ake su, premrstene. Kazdopadne, lokalita mi vyhovuje, pretoze je to pokojnejsie oblast bez zhonu mesta (mam radsej kludnejsie casti). Okolie obytnych domov je momentalne krasne - clovek nikdy nevie co bude za nejaku dobu. Hladal som hlavne projekty s nizkym poctom poschodi - menej susedov a celkovo preferujem nieco, co nepripomina uplne 20 poschodovy panelak. Pristup developera bol skvely od zaciatku - prijemni ludia, vzdy ochotni veci vysvetlit. Nemali ani problem pri pripomienkovani zmluv, rieseni zakaznickych zmien a podobne - vsetko fajn. Chodievam na stavbu raz za par mesiacov pozriet, ako to pokracuje - vsetko vyzera vpohode. Ani stym developer nerobil najmensi problem. Kvalitativne sa este uvidi - to komentovat momentalne neviem. Videl som prizemne byty, ktore uz naberaju kontury, a vyzerali dobre. Mozno by niekto namietal, ze za cenu bytov v Bratislavkych projektoch, by mal dom niekde v bratislavskom satelite. Ano, ale dom momentalne pre mna nespada v uvahu a preferujem mesto koli praci a osobnym dovodom. Neskor moze clovek odist, ak sa mu pacit nebude. Co sa tyka bytov na prizemi, to uz by som asi nechal na konkretneho cloveka. Ja osobne na to nemam financie :). Asi by som ti odporucil ist sa tam pozriet osobne a podla toho sa rozhodnut. Ak oslovis developera, tak nemyslim, ze by ti to neumoznili. Aby som to zhrnul: PROTI -cena -pre niekoho poloha (ale ked clovek hlada byt v Dubravke tak sa asi snazi od mestkeho zhonu ujst) PRO -developer -metraz bytov a kvalita standardu/nizkoposchodove budovy -vybavenost pristupna pesi aj kratkou jazdou autom -okolie/vyhlad/klud
Odpovedať
@dagosvk Ahoj, dakujem Ti pekne za odpoved. Ja to vidim presne tak ako Ty. My este nie sme uplne rozhodnuti pre lokalitu (teraz sme na Dlhacoch- co mnohi nechcu a teda my sme absolutne spokojni, len uz sa nevieme vpratat do bytu :-x ). Najradsej by sme 5-izbovy byt len ich je velmi malo v Ba, a zrejme by som musela predat oblicku alebo deti na suciastky :-D Na tych vilkach vidim momentalne jedinu nevyhodu, ze este nestoja, je to predsa urcity risk a nemozme sa hned stahovat. Mna najviac oslovili byty (z toho co uz zostalo na vyber) v 3-ke a ta bude az za 1,5 roka :-| . Moj muz viac preferuje uz stojace projekty. Inak boli sme na obhliadku v jednom byte vo Villa Rustica a je to naozaj pekne urobene, kvalitne, developer vyzera byt v tomto fajn, lebo teda pri potulkach napriec novostavbami sme uz videli kadeco... Ty mas asi kupene nieco z prvej fazy, takze Ta onedlho caka stahovanie x-) Zelam len prijemne dojmy a pekne byvanie, potom daj vediet ako si spokojny.
Odpovedať
Ja sa skúsim tiež vyjadriť k tomuto projektu, pretože sme sa oň pred istým časom zaujímali. Záhradné vily nám rastú takmer pod nosom, keďže v tejto lokalite bývame, ale potrebujeme väčší byt. Do Dúbravky sme prišli bývať z centra mesta pred cca 5 rokmi kvôli blízkosti lesa a budem úprimná, aj kvôli cenám bytov, ktoré boli nižšie ako ceny novostavieb niekde v Ružinove. V časoch, keď sme sem prišli, to bola jedna super lokalita, z ktorej sme boli nadšení, ale to sa postupom času vytratilo najmä z týchto dôvodov – v čase, keď sme sa nasťahovali, tak tam bola len Villa Rustica a riešilo sa Tarjanne (asi dve bytovky, ak si dobre pamätám), dostavalo sa Tarjanne, pribudla Villa Vista, teraz Záhradné vily (zatiaľ dve, ešte má byť tretia), do toho projekt Pekná vyhliadka v susedstve Záhradných víl, plus Vila Laskonka a teraz sa tam majú stavať náhradné byty pre ľudí z reštituovaných bytov. Situácia s dopravou začína byť dosť zlá (plus ľudia z panelákov parkujú už skutočne všade, kde sa dá), a úvodné ceny Záhradných víl tiež neboli žiadna výhra (my sme chceli len byt na prízemí s predzáhradkou). Čo sa týka zelene, situácia je už tiež iná, ešteže je to blízko do lesa, tie náhradné byty nebudú mať podzemné parkovanie, takže väčšiu časť zelene zaberú parkovacie miesta. Preto sme sa rozhodli Dúbravku opustiť a kúpili sme byt v Záhorskej Bystrici (tiež ešte len vo výstavbe). P.S. Kto si myslí, že v tejto lokalite nie sú paneláky, tak je na omyle, je ich tam celkom dosť 12 – poschodových 
Odpovedať
@vvladkaa Ahoj, dakujem pekne za nazor, teraz som inak zostala aj dost sklamana. ;-( Nevies prosim Ta kde presne maju stat tie nahradne byty? Dost mam strach aby sa z toho nestala aj ubytovna pre socialne slabsich (s byvanim v blizkosti jednej v Petrzalke mam skusenost a uz nemam zaujem....- kvoli tomu sme vylucili novostavby v oblasti Nejedleho). A aka je dostupnost MHD (kvoli detom), a aj autom z tej Zahorskej? Asi sa tam tiez dost stavia a bude sa to len zhorsovat ako vsade, nie? A nevies aka je tam obcianska vybavenost? Skolky, skoly, obchody... Ak by si mi vedela odpovedat budem velmi rada. Dakujem.
Odpovedať
@vvladkaa Ahoj. Ano sledujem situaciu s Bratislavskym magistrom a jeden z mala pozemkov, kde tie nahradne byty pre ludi z restituovanych bytov vedia postavit, je tusim na ulici Pri krizi. Co sa tyka dopravnej situacie, ta sa bude len zhorsovat - preto je podla mna vyhodou elektricka, ktora je nedaleko. Panelaky samozrejme budu vzdy :), osobne mi nevyhovuju a preto som si hladal nieco, co 12 poschodovy panelak nebude. To, ze sa take nachadzaju nedaleko, je vporiadku.
Odpovedať
@maminecka2 ahoj. Ano ja som sa rozhodol pre prvu etapu. Je pravda, ze je to risk. Zial momentalne, ak ides uz do niecoho, co stoji, je to zvycajne velmi drahe. Ak aj je nieco volne v cerstvej stojacej novostavbe, tak to moze znamenat, ze tam je nejaky vacsi problem, pre ktory to zaujemcovia nevzali. Dilema :). Pred mojou volbou som sa este porozpraval s ludmi, co byvaju v prave spominanych Villa Rustica a boli spokojni. Ziadna z volieb nebude v meste bez nejakeho ale, je uz len na tebe, ktore ti vadia a ktore nie. V konecnom dosledku je to tazka volba a prajem ti vela sil do rozhodovania - mne trvalo nejaku dobu, kym som sa rozhodol.
Odpovedať
@vvladkaa este jednu vec som zabudol -> Laskonka = Pekna vyhliadka. Ten projekt len premenovali.
Odpovedať
@maminecka2 Ahoj, tie náhradné byty majú stáť cca na tej voľnej zelenej ploche oproti domovu dôchodcov. My sme sa ako vlastníci dotknutých pozemkov aj odvolávali voči výstavbe, spisovali sme petície, boli nejaké protesty pred magistrátom (magistrát je stavebníkom) aj stretnutia so starostom Dúbravky (za stavebný úrad), ale všetko márne. Ja však stále dúfam, že to tam nepostavia, lebo to zníži ceny bytov aj atraktivitu lokality a tiež predávať byt, kde všade naokolo je stavenisko, asi nič moc. Navyše, ani ľudia z tých reštituovaných bytov tam nechcú ísť, keďže dnes bývajú väčšinou v centre mesta, tak uvidíme. Čo sa týka Záhorskej, občianska vybavenosť samozrejme nie je taká ako v Dúbravke, Záhorská je v podstate taká dedina. Čo sa týka školy, škôlky, to veľmi neviem, keďže tieto veci nepotrebujem riešiť, máš tam lekára, pediatra, zubára, je tam Billa a Tesco Express, nejaké reštaurácie, kaviarne, cvičenie (myslím, že zumba a aerobic), také tie ženské služby ako kaderníctvo, nechty atď. a na hlavnej (Bratislavská ulica) sú novostavby, kde sú dolu obchodné priestory a tam je viacero prevádzok. Chodí tam MHD (tuším linka 37) a stoja tam tie prímestské spoje zo Záhoria smerujúce do Bratislavy. Autom to mám cca ako teraz autom z Dúbravky, ale chodím po obchvate a tam máš obchvat blízko. @dagosvk ešte sú dve lokality, kde sa majú stavať náhradné byty – v Ružinove a v Dúbravke – myslím, že ulica Na vrátkach.
Odpovedať
@dagosvk áno, máš pravdu s tou Laskonkou @maminecka2 pre objektívnosť treba odpočítať vilu Laskonka z môjho príspevku, kde som písala o hustej výstavbe :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vvladkaa V Ruzinove, ak som spravne zachytil, sa mali stavat na Astronomickej - peticia to zatial pozastavila. Uvidime, ako sa to vyvinie.
Odpovedať
@dagosvk Jaj, tazke to je fakt. Ja uz mam hlavu ako melon. Ked sme kupovali pred 8-mimi rokmi bolo to jednoduchsie kedze sme nemali deti a bolo nam to v podstate jedno. Teraz mame uplne ine poziadavky. Ale teda vidim, ze nesplnitelne 🙄 Budeme musiet z niecoho zlavit, len keby radsej zlavili z tych cien, je to neuveritelne. Ja nechapem, byt o 20 stvorcov vacsi ako nas a vyse 100 000€ k tomu, nechapem, nechapem. 🤑 A to my sme vo velmi kvalitnej novostavbe, vo vnutrobloku sukromne obrovske ihrisko- pre mna neocenitelne, vsetko blizko par metrov doslova, ach joj, uz teraz sa mi nechce odist, fnuk! Joj, som odbocila. @vvladkaa No, do tej Zahorskej asi muza neukecam, ja by som aj sla. Ale zasa budeme potrebovat riesit kruzky pre deti, rehabku, logopediu apod., takze asi nie. Mozno na dochodok do domceka 😛 A tie nahradne byty, to som zvedava, co sa z toho vykluje. Inak ani mne by sa nechcelo z centra na okraj Blavy 😆 Nepostavime si vlastnu novostavbu? 😎😎😎
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?