Vytah v novostavbe

Nieje to vela poplatok 9 Eur mesacne za vytah v novostavbe? Dom ma 2 vytahy, 4 nadzemne podlazia, 28 bytov. Rocne mi to vychadza cez 3000 Eur mi to pride dost, vsak ten vytah by mal byt este v zaruke. Ako to mate vy?
Odpovedať
a nie je to poplatok za elektrinu? hoci aj to by bolo asi veľa
Odpovedať
@fridex Otázne je, čo ten poplatok v sebe obnáša ... To si každá správcovská spoločnosť akosi rieši po svojom ... Lebo jedna vec je servis výťahu atď, druhá vec je spotreba elektriny ... Za elektrinu by napríklad podľa zákona nemali, alebo nemuseli platiť obyvatelia prízemia a myslím aj prvého nadzemného ? To je nejak presne definované, neviem či tam nie je aj druhé nadzemné ... Treba si zistiť, čo je všetko v tom zahrnuté ...
Odpovedať
@fridex tak to je vcelku dost ale ci najdes nejaku inu spolocnost, ktora to bude mat za menej tak to neviem
Odpovedať
V tej cene moze byt hocico.Mas spravcu toho poziadaj nech ti vysvetli co sa z tych penazi plati.Cast moze ist na elektiku,revizie,opravy a druha moze ist napr na vytvorenie nejakeho fondu z kt sa moze platit za 20 rokov rekonstrukcia vytahu.
Odpovedať
Cena sa mi vidi pomerne vysoka. Ale otazne je, co zahrna. Neries to pokial nebudes mat zistene, ze co to vsetko zahrna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
náklady na výťah sú skoro rovnaké či je pre 25 bytov alebo 6, rozdiel je len v cene el, energie a tá tvorí menšiu časť. Okrem toho sú tam iné výdavky a odpisy, je to ako pri aute, aj keď nejazdíte musí byť STK a povinné poistenie, aj keď je v záruke.
Odpovedať
treba zistiť co poplatok obnáša -ale je to veía preto ze za vytah platiš spravcovi -aby bolo na servis a opravy a je to podla počtu osôb a poschodie,
Odpovedať
@slabak Jej, u vas vydrzal vytah v pohode 20 rokov? U nas (v novostavbe, teraz 11 rocnej), sa stale nieco opravovalo, riesilo, menilo, neskutocne peniaze tam zahucali sachtou... Inak mane 3 vchody, v kazdom po 2 vytahy... Su zn. Schindler. @fridex Aj podla mna to bude sluzit aj (mozno hlavne) za ucelom tvorby fondu oprav, lebo su to ozaj hrozne palky. Casto sa spominali doslova niekolko-tisicove polozky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?