Vadí ak je byt orientovaný na severo východ?

Profilova fotka
Ahojte, nasla som uplne idealny byt, no ma jeden hacik.... Orientacia je na Sever a Vychod. Presnejsie, destska izba by bola na sever, a spalna, kuchyna a obyvacka s loggiou na vychod. Bude tmavy a chladny? Poradte, ak mate skusenosti. Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Prikladam aj podorys. 2 - sever, 3,4,7 - vychod
Odpovedať
Profilova fotka
bude.... teda detska izba urcite.... ostaten izby mas presne na vychod, alebo aspon na JV??? mala som byt na vychod, vsetky okna.... mne osobne vadilo, ze poobede som po prichode z prace o slnku mohla len snivat.... mala som velku terasu, ale sediet sa tam dalo len doobeda naa slnkuccez vikend, alebo v horucom lete v chladku.... byt nebol chladny, lebo to bol vnutorny, nie krajny byt, ale mne to poobedne slnko chybalo.. a velmi.... v lete byt sice nebol prehriaty, lebo od 12,30 tam uz slnko nesvietilo, ale to bola pre mna slaba utecha...byvalo sa mi tam dobre, ale slnko mi stale chybalo.. som slnecny typ.. "trpim to" aj teraz na dome, lebo spalnu a detsku mame na SV :( takze ... nic moc.( ale moj si nedal povedat, co narobim)..... ale sme skor v obyvacke a ta ma okna na juh, JZ.... Nakupovala by som to na tvojom mieste....
Odpovedať
Toto nie je prilis stastna kombinacia. Pocitovo, ani z hladiska Feng shui. Nechcela by som detsku na sever, dieta tam travi prilis vela casu. A byty s kupelnou a WC v srdci domu - hotova pohroma..
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 leda ze by si zo spalne spravila detsku a naopak.... ale je to zle, ja by som to tiez nekupovala.... s orientaciou na svetove strany nespravis absolutne nic a vychodne slnko je super sice v spalni, ale obedne a poobedne ti bude daleko viacej chybat :-| takze... az taky uplne idealny byt to nie je... :-S
Odpovedať
Tiež by som takýto byt nekupovala. A určite by som nedávala detskú izbu na sever. A izby na východ, ráno tam síce slnko svieti, ale vtedy sú deti v škole, dospelí v práci a poobede, keď prídete všetci domov tak tam budete mať tmu.
Odpovedať
izby orientovane na vychod su prilis tmave
Odpovedať
mame detsku na sever a uz nikdy viac, izba je o pozanie studensia ako ostatny byt, aj kuchyna na severe je teplejsia... Svetlu to az tak strasne nevadi, pred nou je otvoreny priestor, ale ten chlad...dali sme tam radsej spalnu, ale ked sa narodilo babatko, zas sme museli vratit spalnu na zapad a dcerinu na saver. V novom to budeme mat uz uplne inak, kuchyna na S a detske na V a JZ ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tmu tam mat nebude, ale slnko tiez nie.....
Odpovedať
No ja neviem, my byvame v byte ktory ma na vychod spalnu, detsku a obyvacku a na sever kuchynu. Je uzasne budit sa so slnieckom a poobede mi slnko nechyba, byt je svetly, zvonku sa moze zdat ze je tma ale nieje to pravda. Uplne nam to vyhovuje. Predtym som zila v byte ktory mal izby na JZ a zili sme za stiahnutymi zaluziami a to nehovorim o rozpalenych muroch v lete. A do tretice - vyrastala som v byte ktory mal detsku a spalnu na sever, boli to vazne studene izby a v zime raz ked bola taka riadna kalamita sme cela rodina spavali v obyvacke...ale vtedy este tusim neexistovali plastove okna. No a tma tam tiez nikdy nebola, ale na sever by som spalnu a detsku nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
no..my sme sa pri dispozicii rohodovali kde sa bude najviac casu travit.tak chodba,jedalen,obyvacka, kuchyna je juzna strana tym ze to vsetko mame otvorene tak od rana az do zapadu tam svieti slniecko je to nieco super!! izby a kupelku mame na opacnej strane takze tam len trosku svieti slnko rano ked sa zobudime...ale mne to tak vyhovuje.radsej mam chlanejsie izby a teplejsiu cast dome kde travim skoro cely den..takze aj v byte by som to tak volila...
Odpovedať
Profilova fotka
takze nazory sa roznia..... ono, keby sa svetove strany dali vybrat konkretne pre kazdu izbu, tak by to bolo asi najlepsie... lenze tak to bohuzial nefunguje. :-| Chladu sa az tak nebojim, mam radsej chladnejsie miestnosti ako prehriate. Byt je na najvyssom, 8 poschodi, takze tma asi tiez nebude. No, budem musiet tuho popremyslat, lebo inak sa mi ten byt naozaj paci.... dakujem za vsetky rady a skusenosti
Odpovedať
my mame podobne byt..detska spalna -sever a obyvka, kuchyna-juh ...keby sa dalo tak by som to vymenila..ale zasa by mi bolo luto mat balkon bez slnka...v každom pripade tie izby su velmi studene..idealne su L-kove byty JZ...vačšinou byvaju v tých 13poschodakoch s dvoma vytahmi..,
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@monika9349 daj potom vediet ako si sa rozhodla ;-) a este jedna poznamka - najvyssie poschodie tiez nie je ziadna vyhra ;-)
Odpovedať
@monika9349 pozeram ze si z Kosic, keby si bola v Ba tak ta zavolam k nam pozriet si nas byt, my sme tiez uplne hore ale na 12.posch a orientaciu mame taku ako vy, akurat ze na sever je kuchyna. Ja keby som mala kupovat opat byt tak idem len na najvyssie poschodie.Mozno mame stastie, ale nikde nezateka v zime nieje vacsia zima ako v inych bytoch a v lete nieje vacsie teplo. V porovnani s rodicovskym bytom kde som spominala ze obyvacka s kuchynou su na juh a niesu uplne hore, tak tam maju v lete teplejsie ako my. A to nehovorim o tom ze nam nikto nedupoce nad hlavou a neprasi z balkona :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 juuuuj, teraz si dala dalsie info ze najvyssie poschodie.... NEODPORUCAM ! priatel mal byt na najyvssom poschodi. v lete sa tam nedalo existovat od rozpalenej strechy, ked nejde vytah ani nehovorim... no a kurenie v zime - ak ludia pod tebou nemaju dokonale, opakujem , dokonale odvzdušnené radiatory, tak budes mat same zblnkanie a slabe kurenie........ lepsie je najst nieco podobne , co sa ti bude paci, ale vnutorný byt, tzn. nie krajny, ani horny, ani prizemie.... Vsetky tieto faktory a orientacia na svet. strany urcuju cenu bytu! Pozor, prave takto orientovane byty + vyska poschodia - posledne - maju nizsiu cenu ako juzne orientovane, hadaj asi preco? ;-) to je zaroven odpoved na tvoju otazku.... ci mas rada zimu, alebo teplo, slnko v byte chyba..... neviem, kolko planujes v tom byte byvat a ci mas deti.... Ak chvilku, OK, kup ho... Ak na cely zivot - NIE. Deti travia v destkych izbach viac casu ako my v spalnach, hraju sa tam, ucia... tam dostatok svetla treba..... jednoznacne...
Odpovedať
@monika9349 ak mas rada slnko tak urcite nie, lebo si ho uzijes len cez vikend. Ja si neviem predstavit byvat v takto orientovanom byte, mne by slnko velmi chybalo. My mame orientaciu izieb J-V a J-Z a nam to tak vyhovuje. Kupa bytu je investicia na par rokov, tak si dobre zvazte co vam vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
babenky, tak ako vsetko, aj toto je presne vec osobneho pocitu a preferencii. :-) Ja prave HLADAM byt na najvyssom poschodi... vyrastala som v takom byte, mam rada vysku a pekny vyhlad a najma to, ze mi nikto nedupoce nad hlavou. A na pocit "rozpalenej strechy" si nespominam. Cely tento cinziak je krasne upraveny, zatepleny, a opraveny, vratane vchodu, vytahu, schodiska a strechy, cize zatekania sa nebojim. No a deticky zatial nemam, takze ta "detska" by zatial bola iba hostovska/satnik ;-) Rozpravala som s viacerymi Kosicanmi a vascina mi tvrdi ze nakoniec taku orientaciu este odcenim a hlavne v lete kedy je tu vraj neznesitelne horuco. Sediet v lete v chladku na balkone.... nemusi byt zle. Zvazujem pre a proti... a este spominam, ze v byte u rodicov sme v lete v izbach na zapad stahovali zaluzie, ked sa tam poobede az do vecera oprelo slnko.... a naopak, vychodne izby boli prijemne.... ale zase v zime to slniecko bolo fajn. Tuho, velmi tuho premyslam.... a idem si ho opat pozriet v pondelok.
Odpovedať
Vsetko ma svoje pre aj proti, urcite je dolezity aj osobny pocit a casto je to aj o kompromise. Cloveku sa ideal len velmi tazko podari najst, to by musel hladat mozno velmi dlho, ak by sa mu to vobec podarilo... :-)
Odpovedať
my mame tak orientovanu ale kancelariu - SV. Pre mna je ten kancel ako vystraha. V zime je tam stale zima - castokrat aj pocitova. Aj ked v lete zasa chladnejsie ako v ostatnych. No a v zime este v doobednajsich hodinach tam prestava svietit slnko a potom je tam sero az do vecera. Byt mame SZ a to je uz lepsie. Doobeda mi to je celkom jedno ale poobede ked pridem z prace mi tu pekne svieti slnko. V lete tiez pohoda - zatiahnem zaluzie.
Odpovedať
@monika9349 byt na najvyssom poschodi, rohovy, orientovy sever,vychod .... Tam je tych minusov az prilis vela. Budu velke tepelne straty.
Odpovedať
Profilova fotka
nuz, musim priznat, ze zdravy rozum pomalicky zacina prevazovat..... vsetky odpovede maju nieco do seba. Dnes v praci som si vsimala svetlo a slnko.... mame podobne orientovany office na 6 poschodi.... Doobeda prijemne slniecko z vychodu a potom cely den nic. Neposobi to tmavo, ale musim uznat ze trosku smutno. V praci je to celkom fajn, ked miestnost nie je velmi prehriata, a ked priame slnko neoslepuje, ale byt bez slnka vacsinu dna sa mi asi nebude pacit. Skoda, lebo az na tu orientaciu sa mi ten byt velmi paci. Kazdopadne, pojdem si ho pozriet este raz a rozhodnem sa.
Odpovedať
Profilova fotka
chod sa tam pozriet poobede, alebo tak...aby si chapala, aky budes mat z neho pocit... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ja by som takýto byt určite nechcela. Teraz hladáme byty a jeden čo sa mi páči má kuchyňu a obývačku na východ a 2 izby na západ. Aj to sa už bojím, či v tej obývačke nebude to slnko chýbať. Celý život bývam v bytoch, ktoré sú orientované na slnečné strany a iný by som nechcela. V starom byte sme mali spálňu na východ a teraz máme kuchyňu na východ. To mi tak nevadí, ale tie izby musia byť slnečné, lebo žalúzie lahko zatiahneš, ak ti velmi svieti, ale ak slnko nevidíš, tak si ho ničím neprivoláš. Slnko ti dáva energiu, dobrú náladu..... No samozrejme je to o pocitoch. Moje sú také, že málo slnka, málo radosti. :-))
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 tak ako si sa rozhodla??? bola si sa tam pozriet poobede nan???
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 idem tam zajtra rano.... ale realitka zacala hrat hry a zvysila cenu :-(
Odpovedať
@monika9349 tak sa im ta to vykašli, šoekulantom :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 tak sa na to vytoto.... toto neznasam, taketo cachre- machre..... akoze skusaju ci das este viac ako najprv chceli??? to kde je serioznost??? by som v zuboch rozniesla taku realitku ]-( ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
hej, aj ja som riadne vytocena.... v priebehu par dni mi realitak povedal asi 4 rozne pribehy.... uz ma ineho kupca, uz niekto iny zlozil zalohu, potom bol byt zase volny, ale su zmenene podmienky, atd atd. A naraz je cena zvysena..... :-| vsetci radia nechat tak takychto spekulantov nech si spekuluju dalej... a asi tak aj urobim
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 dobre ti radia ;-) neboj sa, idealny vysnivany bytik najdes ;-) a aj na najvyssom poschodi, ako hladas :-) a nebudes k tomu potrebovat takychto neserioznych spekulantov.... ja osobne by som s touto realitkou uz nikdy nic neriesila - resp. s tymto realitakom, pretoze nie vzdy je v tom realitka a je to podla mna o cloveku... proste skusa, co si moze dovolit.... nemam rada takychto ludi, je mi z nich zle :-S
Odpovedať
@monika9349 Presne tak, ideálny bytík nájdeš. My sme hľadali niekoľko mesiacov, ale nakoniec sme ho našli. Dennodenne sme prezerali na internete ponuky, videli sme niekoľko bytov, cez niekoľko realitiek. S manželom sme mali veľké nároky, keďže sme obaja celý život žili v domoch a zrazu sme kupovali byt. Ale to, že by realitka zvýšila cenu sa nám nestalo, práve naopak, pri každom byte, čo sme videli sa dala cena zjednať smerom nadol, aj pri tom byte, čo sme nakoniec kúpili sme cenu zjednali. Pri každom byte čo budeš chcieť vidieť skús zistiť, či ho neponúka aj iná realitka za nižšiu cenu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?