Styk keramickej dlažby a drevenej podlahy bez prechodovej lišty

Zdravím strecháči, chcel by som sa spýtať na Váš názor prípadne skúsenosti s napojením keramickej dlažby na drevenú podlahu bez prechodovej lišty. Do vstupnej chodby v byte plánujeme dať keramickú dlažbu, na ktorú bude v spojenej obývačke s kuchyňou nadväzovať drevená trojvrstvová celoplošne lepená podlaha. Podlahy sa budú stretávať v otvore v priečke. Čo som zatiaľ našiel, štandardne sa to rieši vynechaním medzery medzi oboma podlahami a jej prekrytím prechodovou lištou, čo sa nám veľmi nepozdáva. Aký máte názor na to, že by sa obe podlahy napojili cez takýto dilatačný profil. O keramickú dlažbu sa až tak nebojím, chodba nie je taká veľká, skôr mi ide o drevenú podlahu, ktorá bude uložená na cca 35 m2. Dal by sa takýto profil použiť aj pri napojení drevenej podlahy medzi izbami a chodbou v mieste dverí, kde bude tiež položená? Ďakujem
Odpovedať
@samot1 riesim tu istu dilemu. A vychadza mi jedine prechodova lista na to. Pri tej liste co uvadzas by som sa bal ako bude casom vyzerat hrana drev. podlahy.
Odpovedať
@pistikus más pravdu, ze prechodova lista ochrani hranu drevenej podlahy, no mohla by to vyriesit vhodne zvolena vyska dilatacneho profilu...
Odpovedať
@samot1 dilatacny profil bude max vyska 12,5 mm. Drev. podlaha trojvrstvova vacsinou 14 mm. Ak najdes nieco esteticke, daj vediet. U mna buduci tyzden polozia dlazbu do zadveria a asi tam vznikne aj malicky vyskovy rozdiel. Dlazba ma 10 mm. A podlahu mam kolmo na dlazbu, teda u mna asi lista cez jedine.
Odpovedať
@pistikus nasiel som aj profily s vyskou 15mm ( http://www.celox.sk/sk/Produkty-Celox... ), inak by som to ani neriesil, s nimi by sa to mohlo dat spravit... otazna je potom dlazba, ci ju neulozit na hrubsiu vrstvu lepidla, aby nevznikol velky odskok a potom spravanie sa podlahy, ci jej to bude stacit... tiez ides lepit drevenu podlahu?
Odpovedať
@pistikus pripadne este taketo: http://www.profilpas.com/cs/v%C3%BDro... http://www.profilpas.com/cs/v%C3%BDro...
Odpovedať
@samot1 dal som polozit na sucho. Na tu tenku styrodurovu deravu podlozku. Chcel som dat lepit, ale mam toho vela, odradila ma cena, tak som dal polozit na sucho. V byte mam tiez a v pohode.
Odpovedať
@samot1 tie Tckove sa mi celkom pozdavaju. Pod dlazbu dat profil T/15 a do neho zacvaknut T kus Z2/20
Odpovedať
@pistikus ano to bude asi moja druha volba, aj ked je to v podstate to iste ako prechodova lista...podlahu si odkial bral, ked sa mozem spytat... ja chcem zatial lepit, nepaci sa mi zvuk plavajucej podlahy, ked po nej chodis, ale este zvazujem, cena zavazi...
Odpovedať
Profilova fotka
@samot1 mám riešené spojenie parkety - dlažba bez prechodovej lišty v dvoch dverách a dvoje dvere a plochu v kuchyni som riešil krycou lištou. Spojenie by malo umožniť podľa mňa dilatáciu a ten profil na tvojej fotke by som bral pri spojení dlažba -dlažba....drevo má mať väčší priestor. Bez prechodovej lišty som to riešil čisto špeciálnym tmelom ....a keby som to robil znovu asi by som ho použil všade....tá krycia lišta mi síce nevadí ale toto sa mi zdá lepšie....(akurát farby tmelu, ktoré sú na výber nemusia vyhovovať.)
Odpovedať
@samot1 podlahyzdreva.sk Polska balticwood. Mozu aj druhu triedu z niecoho za dobru cenu.
Odpovedať
@eagleowl do troch dveri prechod tiez planujem vyplnit farebnym silikonom
Odpovedať
@pistikus dakujem a nech sa dari :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eagleowl vďaka za odpoveď...v podstate si priestor medzi oboma dlažbami vyplnil tmelom? možem vedieť čo za špeci tmel to bol?
Odpovedať
Profilova fotka
@samot1 áno tak. Je to trvalo pružný tmel- tak som predpokladal že umožní dilatáciu. Aj prechodovú lištu som vkladal do tohoto tmelu. Žiaľ nie som si na 100% istý ale mám za to že to bol Sikaflex®-11 FC+ Parkety som ukladal na elastilon - ale v mieste týchto stykov som to všade lepil na poter lepidlom Sika Bond 52 (tiež si nie som 100% istý) - tým som zabezpečil že podlaha sa v horizontálnom smere nepohne. Pokiaľ by si to potreboval nájdem bloky a skontrolujem presné označenia lepidiel. Tiež som zvažoval silikón ale na radu výrobcu parkiet som použil Sikaflex.
Odpovedať
@eagleowl ďakujem, zatiaľ nehľadaj...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?