Reklamácia novostavby

Dobrý deň, máme taký problém. Kúpili sme 2-izbový byt v novostavbe a všetko prebehlo v poriadku. Vybrali sme si zo štandardu a podobne. Až nastala jedna vec. Pri preberacom konaní sme zistili, že vchodové dvere a interiérové majú rozdielny smer dýhovania. Vchodové, za ktoré sme si mimochodom priplácali nadštandard, aby ladili s tými interiérovými, majú zvislé dýhovanie, podľa našich požiadaviek a interiérové, ktoré majú vodorovné, s čím nesúhlasíme. My sme si vyberali zvislé dýhovanie podľa vzoriek, ktoré nám boli predložené. Teraz zástupca developera však tvrdí, že pri výbere sme nešpecifikovali smer dýhovania a teda oni konali podľa nejakého základného štandardu. Zaujíma ma teraz či máme právo na zmenu a náklady s tým spojené, aby uhradil developer. On tvrdí, že si ich môžeme znova u nich objednať, ale s tým, že si to zaplatíme. Dokonca ani dizajnérka, pri ktorej sme štandard vyberali nám nepovedala, že sú 2 možnosti, buď vodorovne ale zvisle a teda sme boli v omyle, že to čo sme si vybrali podľa obrázkov bude aj finálne použité v byte.
Odpovedať
jednoznacne vymenit a bez toho , aby sa znovu platilo predsa aj primitiv viem, ze dyha musi byt rovnaka na vsetkych dverach bud zvisla alebo vodorovna
Odpovedať
@danika5 ked ponukaju viacero moznosti a vy ste si objednali jednu z nich,tak vam nemali pomiesat dve mozne varianty. Podla mna je to ich chyba,len si ju nechcu priznat. Preco tvrdia, ze ste nespecifikovali vyber? Ved ste si vybrali predsa vzor podla urcitej vzorky,ktoru vam predlozili a je hlupost, ze sa odvolavaju na to,ze ste pri kazdych jednotlivych dverach nespecifikovali aj vzor. Specifikacia jednotlivych dveri by sa vyzadovala,ak by ste chceli kazde dvere ine. Ale ked ste nespecifikovali,tak mali dat jeden,vybraty vzor a hotovo. Vsetko ostatne su len ich vyhovorky,aby nemuseli odstranit svoju chybu.
Odpovedať
No takže pokročili sme. Developer nám teraz e-mailom poslal linky a obrázky kompletných dverí. Lenže nejako pozabudli na to, že keď sme boli v ich štúdiu, ukázali nám iba obdĺžniky dýhy a nik nám nepovedal, ktoré vzorky sú na vertikálne a ktoré na horizontálne dýhovanie. Takže teraz sú nám tie ich materiálny úplne nanič. Vtedy keď ich bolo treba ich neukázali, ale až teraz keď je sťažnosť, že niečo pokašľali. Takže zase sme na tom akože my tí vinný. Poraďte čo s tým. ;-(
Odpovedať
@danika5 trvajte na tom, nech vam ukaze vasu poziadavku na to,aby boli dvere rozdielne.Ved dvere do bytu,ci domu sa objednavaju ako jeden celok,vsetky rovnake. ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?