Ráno nám tečie teplá voda až po odpustení. Čo robiť?

Ahojte, kupili sme novostavbu a mame problem s teplou vodoou. Rano su trubky s teplou vodou uplne ladove (ako trubka so studenou) a musime ju nechat odtiect asi 5 minut aby zacala tiect. Ked sa potom tak hodinu opat nepusta, znova trubky vychladnu a znova ju musime nechat odtiect. V ostatnych bytoch na inych stupackach tepla voda tecie takmer okamzite po pusteni. Mam taky pocit ze problem bude niekde v stupacke. Nevie niekdo poradit v com by mohol byt problem a ako ho odstranit ???? vdaka Miso
Odpovedať
1
2
ako mate vyrieseny ohrev vody? ste na samom vrchu? ak ste novostavba, predpokladam, ze kurenie mate samostatne. A ak este byvas na samom vrchu baraka, tak ohriata voda v stupacke vychladne. Tym co su na prizemi sa skor ta voda "toci" v stupacke, lebo sused nadnim pusti vodu, sused vedla pusti vodu, voda nema cast vychladnut.... Firma to mala riesit cirkulacnym potrubim, alebo aspon poriadnym odizolovanim trubiek.
Odpovedať
Ahoj, ohrev vody je rieseny centralne z kotolne, ktora sa nachadza 2 bytove domy vedla. V podstate su to A, B a blok C, pricom my sme blok A a kotolna je pri bloku C, cca 200m. Ustredne kurenie je tiez centralne, to ide v poriadku. Byvame na prvom poschodi zo 4. Rano ju treba nechat odtiect asi 5 minut. A za hodku dve je uz zase studena a treba nechat odtiect. Skusal som v bytoch vedla, tam su tie trubky vlazne aj skoro rano, tak nechapem preco tie nase su stale studene. Je mozne ze sme posledna stupacka, sme na uplne samom konci. Da sa s tym nieco robit ?? Lebo platime vlastne za studenu vodu....
Odpovedať
hmm...ako si pisala, ste posledna stupacka...ci by sa nieco dalo...?bud dorobit cirkulacne potrubie, co pochybujem, ze to firma na vlastne peniaze dorobi. Je to urcite neprijemna vec...neviem ako mate rieseny byt a poriesene veci platenia za teplu vodu a tak..mozno skusit porozmyslat a poriesit to prietokovym ohrevom, alebo daky bojler do bytu...tazko..neviem
Odpovedať
Profilova fotka
dzankamizu: potrubí bude určitě v pořádku, Michal má pravdu v tom, že jste vzdálení odběratelé a voda, která leží v trubkách vychladne a musí se odtočit, než k vám doputuje ta teplá. My jsme se na to připravili v budoucím domě tak, jak píše michal - cirkulačním potrubím. Já mám trošku opačný problém, ráno musím v panelákovém bytě odpustit studenou vodu v kuchyni (která je dále od stupaček), aby mi tepla opravdu čerstvá studená voda (celou noc totiž ležela v trubkách a je ble). S tím nezbývá asi než se smířit. Tobě by mohl problém vyřešit malý přímotopný ohřívač umístěný pod dřezem, nebo pod umyvadlem. Možná by to chtělo i zkontrolovat izolaci trubek - to by ale pomohlo přes den, přes noc voda vychladne i tak. Ještě mě napadá, jsou pod vámi všechny byty obydlené?
Odpovedať
No je to novostavba a v nasom bloku este nebyva vela ludi. Nechapem vsak to ze vedlajsia stupacka je tepla, a je len par metrov vedla, a centralne kurenie tiez funguje vporiadku. Fakt neviem kde by mohol byt problem. Ja si myslim, ze kedzeje to novsotavba tak by mohli mat uz hydrauicky regulovane obvody. Mozno ze to maju len zle vyregulovane, fakt neviem. Smirit sa s tym da len tazko ked sipredstavis ze platis za studenu vodu, ktora ti trecie 5 minut z trubiek. V stupackach je totiz len prietokovy merac. Dalsie vec je ze TUV vobec neni horuca, akoze tepla je ale o horucej vode sa hovorit neda. Neviete ake su v tomto smere normy ??? Vdaka
Odpovedať
zo stranky http://www.batas.sk/index.php?option=... Čo je správne – teplá voda alebo teplá úžitková voda? Aká má byť jej teplota podľa normy? Po novom je správne teplá voda. Pôvodné a zaužívané pomenovanie teplá úžitková voda (TÚV) sa mení z dôvodu zjednotenia terminológie v rámci EÚ, ale vo viacerých platných právnych predpisoch a normách sa stále ešte používa aj pojem TÚV. Teplá voda má mať na výtoku u konečného spotrebiteľa teplotu v rozsahu 45 až 55 °C. Určuje to vyhláška MH č. 152/2005 Z. z. zo 6. apríla 2005.
Odpovedať
a este jedna vec..bud by som pockal, kym budete byvat cela stupacka...alebo si zavolal (aj na vlastne naklady) dakeho vodara, nech sa nato kukne..ukazal mu obe stupacky.... ale urcite ako prve by som slusne oslovil "predavajuceho"
Odpovedať
Vdaka za rady, urcite sa nieco podnikne. Dufam ze to bude dobre nakoniec :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Co som si vas tak precital, tak momentalne mate bojove podmienky, ale podla mna ked to prezijete a bude barak obyvany tak sa vzdy niekto najde kto tu vodu odpusti :) z casu na cas aj vy :))) Bude to dobre :) Momentalne odpustate len vy a ste dost daleko od ohrevu vody.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
nekde jsem cetl o cirkulaci teple vody pomoci cerpadla ,ktere se spusti jakmile teplota poklesne pod urcitou hodnotu tim padem vam udrzuje stalou teplotu v potrubi
Odpovedať
@mili3478 jj - toto navrhol projektant aj nam, kedze jedna kupelna bude "velmi" vzdialena od TM. malo by sa to dat nastavit aj casovo, napr rano sa cerpadlo pusti na cas, ked je predpoklad ze budete v kupelni, a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
ja jsem sice vyuceny instalater ale taky to byla pro mne novinka ,pak snad jedine uz prutokovy ohrivac
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
teraz sa používa pojem teplá pitná voda (TPV), rozvody sa robia tak, že ležaté potrubie končí , začína stupačka a ležaté potrubie odbočuje do spiatočky. Tam bývajú dva ventily, ak máte otvorený len jeden, cirkulácia vo vašej vetve nefunguje. treba to skontrolovať, je to v suteréne (prízemí) pod jadrom. Dodatočné obehové čerpadlo bude tiež fungovať len ak je spiatočné potrubie priechodné.
Odpovedať
Profilova fotka
Načo otvárate diskusie z roku 2009 to už je 4 roky a myslím že problém je už vyriešený.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite to nezajima jen jednu osobu ,treba ja se divam na starsi diskuze abych vyresil svoje problemy
Odpovedať
Profilova fotka
@mili3478 keď máš problém treba ho sem napísať o tom to tu je,je tu veľa dobrých ľudí čo ti poradia.
Odpovedať
Profilova fotka
mas pravdu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@dzankamizu Ak by si bola taka zlata, bol by som veľmi rád, keby si mi napísala výsledok Tvojho problému, nakoľko ja mám ten istý problém ako Ty a fakt nechcem platit tisíce Eur zbytočne.
Odpovedať
@vlastnik No ono sa to vyriesilo nejako tak samo ako prichadzali dalsi obyvatelia. V podstate to bolo sposobene tym, ze kedze tu byvalo len malo ludi, tak voda dostatocne nekololovala a ochladzovala sa v potrubiach. No a kedze sme byvali na uplnom konci tak bola vzdy studena rano. Cize ak byvas v novostavbe kde este niesu vsetci zabyvani, tak treba pockat. Inak to moze byt sposobene este zlym vyregulovanim sustavy, to by som skontroloval ako druhe.
Odpovedať
To mate dobre, ze sa to vyriesilo, ale u mna to tak vobec nevyzera. Najskor mi Developer hovoril: 1, ze to mam prijat, lebo som daleko od kotolne. Po case doslo k inej "mudrosti" a udajne 2, to mam znovu prijat, lebo mam velky byt. A aby toho nebolo malo, tak po treti krat : 3, mam to tak prijat, lebo je to podla projektovej dokumentacie. Vie mi niekto poradit nieco zaujimave na tzv."Slovenske" riesenie reklamacii v sucasnosti ?
Odpovedať
Verim, ze zdravy rozum zvitazi a zacne sa nieco diat. Ale nemienim cakat dovtedy, dokial mi skonci zaruka.
Odpovedať
@vlastnik ved obehove cerpadlo je investicia 'za par eur' (pre developera), preco s tym robia take problemy...
Odpovedať
to môže nevladat obehové čerpadlo tak vykonnejšie.alebo ďalšie v polceste k vám ----chyba projektu
Odpovedať
@vlastnik Plati legislativa na vystupe ma mat odberatel 46 C minimalne. Ak nemate treba urobit meranie, nasledne sa to tusim posiela spravcovi aby to dal do poriadku pri dalsom merani sa mate moznost odpojit bez toho aby dodavatel tepla pozadoval dodatocne poplatky. TAkze po praktickej stranke mate iba jedinu moznost. Porovnat ake su naklady na dodavku teplej vody z centralneho zdroja, t.j. kde sa Vam zaratava aj odobrata studena voda z "tepleho kohutika" alebo druha moznost ak je to technicky realizovatelne napojil by som za vodomer teplej vody vlastny el. bojler a pripravoval TUV vo vlastnej rezii. Dodavatel tepla pokial nenaprojektoval cirkulacne potrubie, resp. aj moze byt ale nie je vyuzivane tak zrejme nebude tomu venovat nejaku zvysenu pozornost lebo pre nich su to dodatocne naklady a strata casu. Bohuzial pri odbere TUV a tepla este nie su take vymozitelnosti ako pri mobilnych operatoroch ci dodavateloch energii. Jednoducho maju monopol a su si toho vedomi, takze ziadna dalsia iniciativa z ich strany nehrozi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
ahojte. byvam v podnajme (starsia budova, centrum mesta) a mame tiez taky problem, ze musime dlho cakat kym nam ide tepla voda. teda, v kupelni to nie je az tak dlho ako v kuchyni. tam ked idem umyvat riady tak ich umyvam v studenej vode lebo keby som mala cakat kym mi zacne tiect tepla tak sa asi nedoplatime. no a ked uz zacne tiect tak to je len taka nic moc tepla. majitelka bytu volala spravcovi a ze jemu sa nikto nestazoval, ze on nevie, ci mu to preplatia kebyze poslu k nam nejakych ludi aby sa na to pozreli, ze nas bude kontaktovat - to sa vsak doteraz nestalo. nevieme preto ci mame znovu volat spravcu alebo si zavolat vodara alebo kto by nam s tym vedel nieco urobit? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
treba na správcu, podľa určitých predpisov ti musi tiec určitá teplata, táto by mala byť v rúrach. O premeranie požiadaj spravcu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
a nechcete skúsiť ohrievač vody? my mame doma tieto http://tatramat.com/produkty/elektric...
Odpovedať
@petka49 Ahoj...:-)...Já myslím,že po roce a něco už bydlí jinde.... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mozno ze este stale ma zaujem o nejaky ten ohrievac :-) :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Ja som podobnu vec vyriesil takto: kedze nemame zvlast cirkulacne potrubie,v skrinke pod drezom som prepojil teplu a studenu "vodu" cerpadlom a spatnou klapkou-dnes uz by som namiesto klapky dal elektroventil.Mam osadeny vypinac,ktory ked stlacim spusti cerpadlo na cas nastaveny na casovom rele,studenu vodu z trubky teplej vody odcerpa do studenej a tym dopravi teplu vodu do kuchyne.V byte to je vsak problem,kedze prietokomer sa aj tak bude tocit.Ale mozno ked "dodate" vodu do poteubia studenej vody, bude sa prietokomer tocit opacne ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?