Projekt Vila na kopci - Staré Grúnty

ahojte, niekto kto kupil byt projekt VILA NA KOPCI Stare Grunty? Co si myslite o dnesnom maily, ze nam rusia moznost ist sa pozriet na nase byty az po kolaudacii?
Odpovedať
1
2
Ten istý developer má aj projekt Nové Šuty a tiež nám zatrhol prístup. Pokiaľ mám správne informácie tak na stavbe Nové Šuty SBS služba končila k 31.1.2016 a tomu prisudzujem aj ten zákaz. Ale to sú len moje domienky. V projekte Vila na kopci už začala kolaudácia?
Odpovedať
navrh na zacatie kolaudacie podla zmluvy ma developer podat najneskor do konca marca, cize ak vsetko pojde tak ako ma, byty by mal odovzdavat mozno az v maji, kedze nam zatrhol navstevy, neviem co vsetko je uz na stavbe spravene a co este chyba...... Ty si kupila byt v projekte Nove Suty? - tie by vam mali zacat uz aj odovzdavat v tomto mesiaci....
Odpovedať
Ano, ale vsetko zalezi na tom ako hladko pojde kolaudacia. Ta este nie je aspon co viem a preto je podla mna odvazne tvrdenie povedat ludom vopred o tom kedy zacne alebo kedy planuju odovzdavanie bytov.
Odpovedať
@alexxander74 Ahoj, Z formy a pristupu som bol sokovany a mal som pocit, ze som znovu v 3tej triede na zakladnej skole a pani ucitelka mi dala poznakmu pre maminu do ziacnej knizky. Dam sem pre istotu aj cele znenie: "DD budúci majitelia bytov, ku dnešnému dňu t.j. 2.2.2016 sa rušia akékoľvek návštevy na projekte Vila na kopci Staré grunty, nakoľko sa klienti bez oznámenia developerovi ( súhlas developera vyplýva klientom v zmysle ZoBKZ ) pohybovali po projekte, ktorý má stále status "STAVBA". Ďalšia návšteva bude možná až po kolaudácii a úhrade kúpnej ceny, pri odovzdaní bytu. " Je to velmi primitivne jednanie, zabezpecenie stavby je v ich rukach, hadam nemame my majitelia bytov objednat SBS, ktora by to tam strazila. Este som nemal cas, ale planujem si pozriet zmluvu, ktoru mam podpisanu, ci naozaj mozu takto zamedzit moznost obhliadky. Ale asi to maju pravne preverene. Na druhu stranu to je logicky nezmyselne, ze rusia oficialne dohodnute obhliadky za ucelom, aby zastavili samovolne a neopravnene obhliadky neznamych osob. Cize skor to vo mne vyvolava obavy a podozrenie z nedodrziavania predpisov a absentujuci stavebny dozor. Toto jedine dava logicky zmysel, ak by nechceli svedkov. Nuz akcia prinasa reakciu. Uz dlhsie som uvazoval, ze je velkou chybou, ze sa buduci majitelia bytov od zaciatku nepoznaju a nemozu spolupracovat ako kolektiv pri rieseni standardneho a nadstandardneho vybavenia, poradit si kto si co zabudol vyriesit (neotvaratelne okna, podlahove kurenie, dodatocne elekt. zasuvky, vysku zasuvky v kupelni na pracku, ...) v roznych fazach stavby. Rovnako si aj vymienat nacenenia nadstandardnych a doplnkovych prac za ucelom overenia serioznosti pristupu developer-a ku vsetkym buducim majitelom rovnakym metrom. Som vsak pripraveny podelit sa o vsetky svoje skusenosti. Premyslam o vytvoreni web stranky kde by som spisal svoje "ako na to" (howto) pre kupu bytu v novostavbe vo vystavbe. Rovnako som uvazoval o fore, avsak nasiel som forum: skyscrapercity Kde som chcel tam vytvorit identicke vlakno ako ty @alexxander74 na tomto fore. Dalsi a premyslenejsi post napisem neskor. HESLO: Ide mi len o slusne jednanie s buducimi majitelmi ako zakaznikmi a nie ako s obetami podpisu ich zmluvy.
Odpovedať
Ahojte vsetci :), s radostvou sa pripajam k tomuto vlaknu ako dalsi majitel bytu v projekte vila na kopci :). Myslim si, ze @buducimajitel01 ma pravdu, ze je velka skoda ze nemame spolocne forum. My sme si do bytu taktiez vyberali dost nadstandardu a mohli sme sa radit tak akurat s internetom / rodinou nie s niekym kto riesi prese to iste a ma aj info o tomto projekte. Myslim, ze take forum moze plynulo prejst do naseho celo-bytovkoveho fora. Som zvedavy ako bude taktiez riesene oznacenie 17 tich apartmanov v bytovke, ci ako bytove alebo nebytove priestory a kolko bud. majitelov bude musiet riesit pripadnu zmenu ucelu priestorov. btw. vzhladom na financovanie vystavby bud. majitelmi sme vlastne investori daneho projektu ;) a momentalne mame zaplatene 90% z ceny bytov ... S pozdravom :)
Odpovedať
Ahojte, zdielam s vami vase nazory. Velka skoda pre nas, ze sme nezacali diskutovat skor. Ja mam pocit, ze tie doplatky za nadstandart kalkulovali plus/minus ako prislo..... Aj tie zmeny co sme chceli tak sme spravili len tie co nas napadlo a na niektore sme zabudli a podpora od arch. stala za ...... V ZoBZ sa pise, ze nam musia dovolit obhliadku uz pomaly nasich (90% uz maju na ucte) bytov do 15 dni od poziadania. Inac aj ja mam take obavy, ze nam zakazali vstup, aby sme nevideli co, ako robia...... Takze zatial tolko a bolo by fajn mat nejake sukromne forum, kde by sme si vymienali uzitocne info :-)
Odpovedať
V ramci tohto fora sa daju vytvarat aj sukromne diskusie: http://www.modrastrecha.sk/forum/sukr...
Odpovedať
@88lydia Dobry den, z vasho komentaru usudzujem ze ste tiez kupili byt v projekte Nove Suty. Smiem sa spytat, uz ste riesili pripojenie elektrickej energie v ZSE ? (Prekvapilo nas, ze energia bude az niekedy v aprili! ]-( )
Odpovedať
dva mesiace bez ele. energie?? a v com je problem? Uz mate kolaudacne rozhodnutie? Pytam sa preto, lebo ja som kupil byt od toho isteho developera Vila na kopci a urcite nebudem nadseny, ked budem cakat na zapojenie dva mesiace.....
Odpovedať
@wayfarer Dobrý deň, Riešili sme, ale len minulý týždeň v piatok 13.2.2016. Odkiaľ máte túto informáciu? veď by im to malo trvať max mesiac.
Odpovedať
Chcel by som velmi pekne poprosit @88lydia a @wayfarer, aby vytvorili diskusiu "Nove suty". Vopred Vam dakujem!
Odpovedať
@88lydia @alexxander74 tak je tam vle akrkov, zo strany zse maju na prvu odpoved 30dnovu lehotu, na druhy krok az 70dnovu lehotu, ktora sa neda urgovat. ta pani nas upozornila ze to kludne moze byt aj v aprili. (kolaudacne rozhodnutie este nemame)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@88lydia este sa tu na modrej streche nevyznam, ale tu je zalezene forum pre nove suty - http://www.modrastrecha.sk/forum/novo...
Odpovedať
Ahojte, Tiez som majitelom bytu Vila na kopci a poznam dalsich troch buducich majitelov.
Odpovedať
Dobrý deň, tiež som budúcim majiteľom bytu Vila na kopci. Kedy očakávate preberanie bytov ?
Odpovedať
Ahoj @tom89 mame tu zalozenu vlastnu skupinu, podla p. Vavrusovej v maji, tak pevne verim, ze to splnia, lebo podnajom mam do konca maja 😉 Ja som bol na byte posledne na konci decembra a vela veci este nebolo dokoncenych, neviem v akom stadiu su.... Ty si bol kedy a co bolo vsetko dokoncene.... Inac, kedze mame zakazy vstup na stavbu mohli by sme sa viaceri spojit a vyziadat hromadnu navstevu na jeden spolocny den a cas, povedzme nejaky vikend - to by nam nemali odmietnut....
Odpovedať
Ked sa bytovka skolauduje v marci, tak čo sa bude robiť celý apríl, ked chcu byty odovzdavat až v maji ??? Podľa mojich info sa aktuálne robia kúpeľne a čaká sa kým stavba uschne, aby mohli v marci robiť aj podlahy.
Odpovedať
tom89 navrh na zacatie kolaudacneho konania predlozia prinajlepsom na konci marca (je to tak aj v zmluve) a samotna kolaudacia moze trvat aj mesiac aj viac, az po kolaudacii sa ziada o pridelenie supisneho cisla ( dalsie dni) nasledne zapis bytov do katastra a az potom ti mozu byt odovzdat a to vychadza az na maj
Odpovedať
Pridajte sa do sukromnej diskusie: http://www.modrastrecha.sk/forum/sukr...
Odpovedať
Ahojte. z toho mailu od arch. to bol dosť vytočený aj ja. ale bol to len taký výstrel do tmy. Dnes som bol na stavbe zamerať nejaké veci. Stačí sa ohlásiť p.Loziňakovi (zastupuje developera) a byt vám sprístupní on, alebo vás nasmeruje na stavbyvedúceho. Nemal so s tým žiadny problém. V pohode prístup od oboch. Myslím si, že stavba pokračuje v pohode a stihnú to v termíne. Možno sa budú dlhšie babrať s terénnymi úpravami, ale barák vyzerá O.K.. Jednanie ohľadne nadštandardov ma tak isto vytočilo. Narátaju si tam uletené čiastky. Nakoniec som im takmer celý štandard vyhodil a budem si to realizovať sám po odovzdaní bytu.Pri nadštandardoch zrazu neplatili zľavy, ktoré majú ako developer u svojich dodávateľov... . Nestačí zarobiť iba na byte, ale aj na klientských zmenách...nie veľmi šťastná filozofia...
Odpovedať
Ahojte, ja som sa sam presvedcil ze vsetko je o ludoch... Sam som sa slusne stavbyveducemu prihlasil a v pohode my bola navsteva umoznena. V tom case tam ponevierali ludia bez ohlasenia priamo v stavbe necudujme sa.. nemame na cele napisane ze sme buduci vlastnici. Ozaj mozem len potvrdit ze ked som sa slusne objednal i po tom zakaze nikto mi nebranil zameranie. Mam rovnake informacie ze odovzdanie je zaciatkom maja.. V decembri to bolo este vsetko mokre, Ja ani nemam odvahu tam dat este plavacku, to bude schnut podla vlhkomera podla mna este do jula :-)
Odpovedať
Skoda, ze ja som bol takyto neslusny: Dobry den pan Lozinak, Rad by som si dohodol obhliadku bytu za ucelom kontroly umiestnenia elekt. zasuviek, zamerania stavebnych otvorov a interieru. Tento alebo buduci tyzden (tento tyzden som v BA iba do stredy). Casovo sa Vam mozem pristposobit 11:00 - 17:00 kazdy den. Vopred Vam dakujem! S pozdravom ODPOVED: Dobrý deň, vzhľadom na skutočnosť, že stavba je momentálne v štádiu realizácie finálnych prác v rámci interiérov, nie je možné zabezpečiť bezproblémový a bezpečný pohyb osôb v stavbe. Práve preto klientom bolo poslané rozhodnutie o tom, že je zákaz individuálnych návštev stavby za účelom obhliadok a spoločnosť VI Group klientom stanoví centrálny termín, kedy bude možné takéto obhliadky jednotlivých bytov vykonať. Za pochopenie vopred ďakujem. V prípade nejasností, resp. stanovenia hromadného termínu prosím kontaktuje Ing. arch. Adamovú. Volal som pani Adamovej, pytal sa ci si mam pravnika zaobstarat, ci som niekomu nieco skorade spravil, ci som bol neslusny, vsetko som sa pekne spytal, ci je vsetko ok, povedala mi, ze vsetko je v poriadku (tento telefonat som si aj nahral). Iba ma tam nepustia. Podotykam, ze v byte som bol iba raz, ohlasene a v datume kedy sme mali vsetci obhliadky. Odporucam vsetkym nahravat si vsetku komunikaciu. Napriklad ked som byt kupoval sedel som v miestnosti s pani Adamovou a pani MH, dozvedel som sa, ze digestor nie je vyvedeny von, s cim som nebol spokojny a premyslal, ci teda dany byt kupim, povedali mi, ze mozem vetrat oknom v kuchyni. Bohuzial som nenahraval a dozvedel som sa neskoro (september 2015), ze okno v kuch. je uplne neotvaratelne, nastastie sa stihlo objednat nove za 350 EUR (cca 50cm x 100cm), ktore som musel v plnej cene zaplatit a to povodne neotvaratelne mi ani nechcu dat, ze sa uz dakde stratilo. Ad domino_pk. Ak to bude schnut do jula, tak je mi luto tych ludi, ktory si dali spravit standard, nadstandard a podobne. Ja som chcel vinylovu podlahu ale asi by zle dopadla keby sla na vlhky anhydrid. Rovnako zaruku priamo od firmy co robi vinyl by som mal 10 rokov na pracu, ale keby som sa rozhodol pre nadstandard, tak zaruka je 2 roky a vyssia cena lebo to ide cez vigroup. Som vsak trocha smutny, ze domino_pk si mysli, ze ludom ktorym tam neumoznili pristup su neslusni, a pravdepodobne ludia ktori si dali plavajucu podlahu spravit su zase hlupi, len on je ten so spravnym pristupom a rovnako nas developer ma super profesionalny pristup k zakaznikom.
Odpovedať
@buducimajitel01 Ahoj, tak mrzi ma źe ste ma chytil za slovo...Ozaj nebolo to mierene proti nikomu skor podelenie sa o vlastnu skusenost...Ale chapem , asi vo Vasom pripade by som bol tiez nahnevany, este raz ma mrzi ak to niekto pochopil ako utok bolo to konstatovanie coho som bolo svedkom, ved som tiez kupujuci :.)
Odpovedať
Ahoj buducimajitel01, nemyslim si, ze zaruka je len dva roky, v zmluve sa pise, ze zaruka je stanovena vyrobcami (dodavatelmi). Inac zaciatkom maja by som sa velmi rad stahoval, ale podla informacii z vi grop-u "ak urady nebudu robit problemy, realny termin nastahovania je koniec maja" ]-(
Odpovedať
@domino_pk aj ja sa ospravedlnujem za vkladanie slov, ktore ste explicitne nepovedali.
Odpovedať
@alexxander74 pytal som si od nich vysvetlenie ako to moze byt zabezpecene, ze za zaruku budu mne zodpovedat dodavatelia a neposlali mi k tomu ziadne materialy aj ked som si to vyziadal. Po konzultacii s pravnickou som sa naklanal k uplnemu zruseniu standardu. K uplnemu zruseniu nadstandardu som sa odhodlal az ked mi za standardnu omietku vo WC a kupelni navyse sli priratavat cca 22 EUR za m2, i ked som predtym zrusil celu spalnovu priecku za ktoru mi bola odpocitana nizka cena s vysvetlenim, ze priecka bol standard a omietka navyse vo WC a kupelni je nadstandard lebo s tym nepocitali. Jednalo sa tam o niekolkonasobnu zmenu ceny rovnakej omietky ako stadard / nadstandard. To bola posledna kvapka (inak som mal kompletne zvoleny cely nadstandard - podlahy, kupelna, ...)
Odpovedať
Ahojte susedia, skusim za seba takto: 1. Podla zmluvy stavba musi byt dokoncena do konca 1/Q 2016 2.od tohoto datumu plynie 45 lehota na odovzdanie bytu potom penale za kazdy omeskany den.(tu som si uplne neni isty ci od zacati kolaudacie,,,) 3.chyba moja ze som si nedal do zmluvy, kedze taketo financovanie nie je bezne(90%) pravidelne kontroly vystavby bytu na Q urovni. 4.Nadstandard v tomto pripade je prehnany,,,suhlasim urcite a podla mna prisli o vela klientov ktory si to rozumne spocitali a rozhodli sa to riesit mimo.. Tie ceny boli nie ze nadstandardne ale chore..stacilo si otvorit akykolvek stavebny sadzobnik,, 5.Viac ma trapi z mojej nepozornosti fakt ze mozu poverit tretiu stranu na reklamacny proces a pripadnu dorabku a teda predajom bytov a odovzdanim spravcovskej spolocnosti sa absolutne zbavia zodpovednosti a som zvedavy ako budeme po Namestove ci Trstennej nahanat kompetentnych .. 6.Ja som absolutne tvrdy v komunikacii a ako nahle nieco neviem alebo mi je nejasne volam.. 7.Moj priamy odhad je ze odovzdavanie podla narocnosti a stavu dokoncenia bytov zacne od 15.05 a to bytov stadiu holobytu, posledne budu s nadstandardom, kedze tam je narok na penale nejasny kedze mohlo ist o zdrzanie dokoncenia zo strany kupujuceho koli vyberu mimoriadneho nadstandardu,,,ale nemusi..dedukujem podla skusenosti,,zmluva taku slovnu hratku dovoluje,,
Odpovedať
len jedna poznamka... fakt c. 5 by ta (Vas) nemal trapit. Kedze sa jedna o SROcku staci aby zanikla a mas po reklamaciach... a teraz nieco pozitivne :) podla skusenosti developer celkom dobre reaguje na reklamacie jedine naco si treba dat pozor do kolko dni vam musi prist opravit reklamovanu vec (mate to v zmluve). Podla skusenosti poverena firma to natahuje co najviac ako sa len da (v ramci povolenej lehoty) a nakoniec sa clovek nato vykasle kedze vela ludi sa chce nastahovat okamzite po kolaudacii... tood vsjo A teraz jedna mimo otazka... preco si nezalozite sukromnu FB stranku susedov vila na kopci? Ako sa povie v informaciach je sila :) Drzte sa.
Odpovedať
Kludne zaloz FB stranku a pridaj sem link. Ja sa pridam. ;)
Odpovedať
Aktuálne info je, že kolaudácia je úradmi naplánovaná až na 27.5., čiže sťahovanie v máji je nereálne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?