Projekt Greenvia Záhorska Bystrica - názory?

ahojte, je tu niekto kto uvazuje nad tymto projektom? paci sa mi lokalita, cena je + - taka ista ako inde v Ba, developer Ismont - nasiel som len to co uz stavali - Gastanova alej, Bottova v Trnave. Ziadne negativa nevidim na stavebnika, aspon na webe nic nevidim. Pre mna ako laika to vyzera slubne, financovanie je tiez standardne nastavene - rezervacny poolatok, nasledne 15%, a zvysok az po kolaudacii. Financovanie maju vo viacerych bankach (vub, slsp, tb a unicredit - tou poslednou som vsak nie 100% isty). Neviete kto sa ukryva za Ismontom? urcite to bude nejaky slovensky oligarcha..
Odpovedať
1
2
29
Profilova fotka
@iovca ahoj, netusim sice kto je za Ismontom, ale ja som kupil byt v projekte Limea, co je v tej istej lokalite, len o kusok vyssie :) Uz sa to dokoncuje, tak cca do mesiaca by sme sa mali dostat k bytu... Tiez sa nam velmi pacila lokalita... Co sa tyka Greenvie, tam sa mi trochu nepacilo, ze to je dost vela budov na malom priestore, takze sukromie bude asi trochu mimo... Aj tie bytovky na boku s terasami - vyzerali super, ale ked som to pozrel, tak bola jedna vedla druhej, takze kazdy si bude cumiet navzajom...
Odpovedať
Profilova fotka
@iovca my s manzelom mame vyhliadnuty bytik vo viladome no manzel ako pravnik nasiel v zmluve záruku akosti len 2 roky, maju to robene podla obchodneho zakonika cize akoby si si kupil tenisky. Pritom ide o dielo a malo by ist o zmluvu podla obcianskeho zakonika a teda zaruka akosti by mala byt 10 rokov,co je dost rozdiel. Este sme novostavbu nekupovali tak neviem ako je to bezne u takychto developerov. @dusho prosím aku mate vy zaruku akosti v projekte Limea?
Odpovedať
Profilova fotka
@dusho @iovca beriem spat, muz sa pomylil. Vyzera to tak ze 2 roky su stadard
Odpovedať
Profilova fotka
@antamauru ahoj, my sme tiez mali najprv v navrhu zmluvy vsade standard 24 mesiacov... ale som si to overoval a potom vybavil upravu takto: Predávajúci poskytuje Kupujúcemu záruku za akosť stavebnej časti Budovy v dĺžke 60 (šesťdesiat) mesiacov a záruku za akosť Bytu v dĺžke 24 (dvadsiatich štyroch) mesiacov. Tak zalezi, ci sa bavime o stavebnej casti alebo o byte ako takom... Ale teda samozrejme aj v ramci bytu, ak by doslo k poskodeniu stavebnej casti, tak plati ta zaruka 5 rokov...
Odpovedať
@antamauru Ahoj, my tiez uvazujeme nad tymto projektom. Podobne sa nam nepaci, ze je zaruka za akost iba 2 roky a aj to ze dali do zmluvy kolaudaciu o rok neskor ako pred tym tvrdili.
Odpovedať
Ahojte, aj my sme nahodou objavili tento projekt a mali by sme zaujem o byt na prizemi. Bohužiaľ všetky 3-izbove su rezervovane, najprv som si myslela, ze je to len taky marketingovy tah, aby ludia kupovali, ale ukazalo sa, ze tie byty su naozaj vsetky rezervovane, zaplateny rezervacny poplatok a riesi sa zmluva o buducej kupnej zmluve :( mate niekto aj blizsie info k projektu, lebo na stranke toho vela nie je- myslim skor tie stavebne veci a vyhotovenie.
Odpovedať
@rocess ahoj, aky Vam dali datum kolaudácie- nie leto 2017?
Odpovedať
@vvladkaa Nie, v zmluve je dokoncenie vystavby Marec 2018 a co sa tyka dostupnosti informacii, tak dost zaostavaju za inymi investormi. Navyse ta zmluva je velmi slaba a treba si ju dat pozriet pravnikom. Urcite to bude vsetko nakoniec fajn, ale clovek musi mat istotu... Vam uz poslali zmluvu?
Odpovedať
@rocess k zmluve sme sa nedostali (zatial), kedze vsetky byty, ktore by sa nam pozdávali, si rezervovane, tak cakame, ci sa nieco neuvolni alebo si to niekto nerozmysli ( v co velmi neverím :( ). Kontrola zmluvy právnikom je myslim uz samozrejmost v dnesnej dobe a v takychto prípadoch, ked sa projekt len stavia, tak obzvlášť. Vy ste v akej fáze? Uz riesite zmluvu o budúcej zmluve ci zatial len rezervacnu?a nemate náhodou rezervovaný byt ma prizemi? :)
Odpovedať
my sa rozhodujeme pre 3izbovy, projekt pekny, hoci trochu natesno. Cena je fajn, poloha tiez, jedina vada na lokalite je cesta, ktora bude dost hlucna, kedze spaja dalsie casti obce s hlavnou ulicou. Viladomy su na tom lepsie, len su uz obsadene Co sa tyka zaruky, je uplne jedno co napisu do zmluvy, nemoze to byt horsie ako stanovuje zakon /5 rokov stavebna cast, 2 roky ostatne - dvere, zasuvky, podlahy/. Akurát riskuju pripadne problemy s kontrolou SOI, ak ich niekto nabonzuje. Dobre je /alebo standard normálnych developerov?/ ze sa daju menit dispozicie, dat spravit predpripravu na klimu, zvolit podlahove kurenie, externe zaluzie...
Odpovedať
@spi77 trosku ta poupravim, tento developer stavia podla zmluvy, kde zo zakona nevyplyva ziadna zarucna lehota, napriek tomu vsak v zmluve o buducej zmluve maju zahrnutu 2 rocnu zaruku. Vo vseobecnosti, co sa tyka stavieb tak existuju na slovensku 2 typy zmluv, pri jednej plati standardna zarucna doba a pri druhej ziadna zaruka nie je a prave developer ide podla tej druhej zmluvy, kde zaruka nie je - no i napriek tomu, ze zo zakona zaruka nie je, developer zaruku dava 2 roky. Avsak..nakolko sme na slovensku, byty v projekte Greenvia nebude predavat Ismont sro, ale sro zalozena pre tento ucel - a teda Greenvia sro, v ktorej je ten isty konatel, coho sa ja obavam, je to, ze po predaji vsetkych bytov moze konatel z firmy Greenvia sro vytiahnut vsetko cenne a nasledne firmu zlikvidovat z dovodu straty atd...Takyto postup zvolil v Cresco group tusim v nitranskom projekte, Cresco group stavia v BA projekt slnecnice, bohuzial nam nic ine neostava, len sa zmierit s tym ako to na slovensku funguje a dufat ze Greenviu postavia tak aby sa tam nevyskytli ziadne velke chyby - male si totiz vieme opravit aj svojpomocne, priznam sa ze som pesimista co sa tyka slovenskeho stavebnictva. inak vsetci co chcete k nahliadnutiu rezervacne zmluvy alebo zmluvy o buducej zmluve, staci si ich vypytat v neoreal a este co sa tyka datumu dokoncenia vystavby - ano oficialne v zmluve je 31. marec 2018, avsak developer slubuje jar 2017, asi vsetko bude zavisiet od toho aka bude zima, ak budu mrazy v trvani 5 mesiacov, asi by ani buduci majitelia nechceli aby im vtedy robili omietky v buducich bytoch. Inak, ten isty developer Ismont stavia v trnave projekt s nazvom Bytovy dom Bottova - chodte sa tam pozriet kto chcete, zoberu vas priamo na stavbu sa pozriet, tam je to uz tesne pred dokoncenim co sa tyka limea residence, ti su s cenou vyssie, za 60 m2 chcu 125 000 len za byt, k tomu parkovacie miesto 10 000 a 4000 pivnica, i ked byt je v standarde, greenvia je holobyt, avsak limea ma asi problem predat, lebo uz 2x sa mi ozvala ich predajkyna, ci som si nerozmyslel zaujem, povodne som ich totiz tiez oslovil, kedze nemaju ceny na webe tolko moje postrehy :)
Odpovedať
@iovca vidím, že máš dosť informácií :) vieš mi prosím Ta napísať, z čoho bude postavená Greenvia?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vvladkaa ahoj, jasne, kombinacia betonu a tehal, obvodove steny z hrubsich tehal + zateplenie polystyrenom, vnutorne priecky z tensich tehal, co som videl projekty po ba, tak vacsina projektov sa takto stavia, takze asi ziadne prekvapenie
Odpovedať
Profilova fotka
@iovca ahoj, mame kupeny byt v Limea a tie ceny boli aspon v case, ked sme kupovali my, zjednatelne... Tam mas vyhodu, ze uz je to postavene a nemusis cakat este dalsi minimalne rok a pol, ale samozrejme zalezi, ake su tam este volne byty... Viem, ze vsetko lepsie sa uz predalo a zostali volne len byty na prvom poschodi, ktore asi budu musiet ist dole s cenami :) Kazdopadne Greenvia vyzera velmi pekny projekt, lokalita je podla mna super, len sa mi nepacilo, ze na maly priestor natlacili prilis vela budov a vsetko vedla seba... Dost sa tym straca sukromie a ako taka "pohoda" zivota mimo centra...
Odpovedať
@iovca ano, aj teraz zijeme v takej novostavbe, akurat zateplene mame mineralnou vlnou. Ty tedy ides do toho? Ktory byt kupujes?
Odpovedať
@dusho my mame teraz terasu 30 m2 a uz je nam mala, preto nam napriklad Limea nevyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa my mame byt v Limea s terasou 75 m2 :) kupili sme jeden z bytov na vrchu s tymi velkymi terasami... takze mne napriklad Limea vyhovuje ;-) A terasa je orientovana smerom na Karpaty, pred sebou mame len rodinne domy, takze nam tam uz nikto nepostavi nic vyssie, co by nam pokazilo vyhlad...
Odpovedať
@dusho a to mate ktory byt? Pretoze na stranke ziaden taky neponukali.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa G3.4.2 - na stranke je uvedena len terasa cca 26 m2, ale to je len cast, ktora je pod pergolou. Zvysok terasy je dalsich cca 50 m2. Ved si pozri fotky na ich stranke, ako vyzeraju tie vrchne byty, tam uvidis velkost teras. Ale takychto bytov tam bolo len 6, na kazdej bytovke po dva byty.
Odpovedať
@dusho pozrela som, dost blbo to maju uvedene, ze cast uvádzajú ako terasu a cast ako predzahradku, ja som prebehla ocami terasy, tam mala najviac 32 m2 a mala som za vybavené. Ale to je aj tak jedno, projekt je takmer vypredaný, navyse my hladame byt s predzahradkou, aby sa dalo aj sadit do zeme, teraz mame všetko v kvetinacoch a chceli by sme uz radsej predzahradku.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa jasne, ked si to vyhladava clovek podla udajov, tak to maju uplne od veci... my sme mali stastie, ze sme na tento projekt natrafili nahodou hned na zaciatku, ked zacinali stavat a teda sme mali vsetky informacie hned k dispozicii a vsetky byty boli v tom case volne... kazdopadne byt s predzahradkou je super, tiez sme uvazovali, ale na Slovensku ked mas predzahradku a nad sebou susedou, musis mat velke stastie, aby si nemala zahradku plnu odpadu z hora.... Ale drzim palce, aby ste nasli nieco, co vam bude uplne vyhovovat a splni vsetky naroky... Ja dufam, ze Limea splni tiez to, co ocakavame my :)
Odpovedať
@iovca - dovolim si oponovat - ak kupujes ako fyzicka osoba od developera alebo realitky, proste ako prvy nadobudatel, si v postaveni spotrebitela. Cokolvek si napisu do zmluvy, ze idu podla obchodneho zakonnika alebo bez zaruky, je neplatne a ide sa zakonnym rezimom (Obciansky zakonnik). Developer moze zazmluvnit len dlhsiu lehotu, v ziadnom pripade kratsiu v rozpore s Obcianskym zakonnikom. Pravdu mas, ze otazna je vymozitelnost pripadnych reklamacii, ak developer eserocku na dany projekt potopi... nic nezvykle v slovenskych pomeroch, kazdopadne tym developer riskuje vlacenie po mediach a poskodenie mena. Takze je to skor svedomi developera...
Odpovedať
@dusho nech sa Vam dobre byva, uz mate byt odovzdany ci uz aj byvatr?
Odpovedať
Ahojte, ja mám zaplatený rezervačný poplatok v Greenvii už od decembra a zatiaľ sa nič nové nedeje, nakoľko nemajú stále právoplatné stavebné povolenie ]-( som z toho už celkom na nervy, nakoľko ešte nezačali vôbec zo stavbou. A pritom už mesiac počúvam ako ma ,,už" oslovia aby sme zmluvu spísali...ale pevne verím že všetko bude v poriadku. Čo sa mi podarilo zistiť s verejne dostupných informácii tak na stavebné povolenie sa tam stále odvoláva nejaký pán alebo firma neviem, ktorá nesúhlasí zo stavbou. Čo sa týka zmluvy aj mne bolo povedané a sľúbené že kolaudácia má byť prvý kvartál 2017 a keď som napokom otvorila zmluvu a zbadala tam dátum konečnej stavby 31.03.2018 - skoro som odpadla, ja som sa nato dotazovala a bolo mi povedané že dátum je tam kôli banke ktorá projekt financuje, čo sa mi teda nezdalo a overila si to ale bohužiaľ je to tak a z dátumom sa nedá nič spraviť. Akurát jediné je že banka si dáva väčšinou vraj pol roka -tak neviem prečo si dali rok, ale toto je asi naozaj vec z ktorou sa nedá pohnúť. To že mi bolo niečo sľúbené alebo teda povedané samozrejme nikoho nezaujíma, lebo myslím si že už teraz je jasné že kolaudácia o rok nebude :-( Čo sa týka rezervovanosti projektu tiež som bola prekvapená a myslela si že ide iba o marketingový ťah ale naozaj je rezervovaný, ja s nimi byt riešim od novembra a hovorím rezervačnú zmluvu aj poplatok som platila v decembri - od vtedy čakám doslova čakám čo bude. Stránka je slabá aj nato som sa pýtala či budú dávať fotky zo stavby aby som tam nemusela stále chodiť osobne, odpoveď bola, áno budú ale až keď začnú naozaj stavať. Takže asi tak čakám ďalej čo iné mi ostáva :-D a dúfam teda že z niektorými z Vás sa o rok vidím :)
Odpovedať
@26zuzikam prosím Ta a ktorý byt máš rezervovaný? My máme štyri či päť bytov vyhliadnutých, ale všetky sú rezervované. Máme čakať, či si to niekto nerozmysli, ale keďže sa zatiaľ platili len rezervácie, tak v tejto fáze to asi nehrozí. A celkom som sa teraz pobavila, že ešte sa v máji 2016 ani nestavia a kolaudacia má byť prvý kvartál 2017.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa my uz mame byt odovzdany, ale este nebyvame, vsetko to tam finisuje, tak aj my teraz este dotahujeme kuchynu, satniky atd... Ale uz pomalicky zaciname davat veci dokopy a do dvoch tyzdnov by sme radi stravili prvu noc v novom byte :) @26zuzikam ja len k tomu datumu v zmluve - je jedno, ci je to kvoli banke alebo kvoli XY, ak tam bude ten datum, nemozes developera nijako tlacit k tomu, aby ti odovzdali byt skor... Odovzdavanie 1Q 2017 je uplny nezmysel, tych budov tam bude viac a ak tam planuju napr. podzemne garaze, tak len to im bude trvat pekne dlho... V tej casti je spodna voda a teda musia si dat zalezat na tom, aby namiesto garazi nebola potom verejna plavaren :)
Odpovedať
@26zuzikam ja tiez tak od decembra mam rezervovane a len cakame a cakame ;-) musime asi dufat ze vsetko dopadne dobre :-D
Odpovedať
@sabiiik a už ste platili tých 15 % z ceny bytu developerovi? Inak som si dnes pozerala web mestskej časti, je tam aj stavebné povolenie, ale aj odvolanie a asi to až take jednoduché nebude so začiatkom výstavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa ked to citam, som rad, ze uz finisujeme so stahovanim, lebo tiez som sa na zaciatku bal, aby sme nedopadli tak, ze zaplatime zalohu a potom sa to bude vsetko natahovat... Byt sme kupovali, ked este bola na tom mieste len jedna velka diera a zacinalo sa s podzemnymi garazami... A vedel som od viacerych znamych, ze v BA je celkom "trendy" meskat s vystavbou rok - dva, pripadne ani nedostavat v tych horsich pripadoch... Ale verim, ze to nie je pripad Greenvie, ze ten zamer je seriozny, ale na Slovensku sa moze zdrzat velmi lahko naozaj vsetko...
Odpovedať
@vvladkaa ahoj este sme neplatili tych 15%. Zatial mame zaplateny len rezervacny poplatok a cakame... Ano sledujem aj mestsky web a pravdepodobne sa to neposuva kvoli tomu ze sa tam niekto odvolal... Cakame cakame ach
Odpovedať
1
2
29
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?