Projekt Bory bývanie

Ahoj, co hovorite na tento projekt? Rozmyslame s priatelkou nad kupou tak by nas zaujimali nazory, pripomienky druhych, co do toho uz isli popripade hocikoho, kto sa o to zaujima.
Odpovedať
Ahoj, s manzelkou mame kupeny 3izbak v tomto projekte a moj nazor je: Vyhody Relativne dobra cena v porovnani s ostatnymi novostavbami Kvalitna ponuka standardov (v porovnani s inymi projektami) a verim ze aj cela stavba bude vo vyssej kvalite Potencial lokality do buducna (cela oblast sa ma rozrastat o dalsie byvanie + nemocnica + bory office) Penta planuje postavit matersku skolu hned pri tomto projekte a planuje ju dat do uzivania mestu, cize nebude sukromna (co moze byt pre niekoho vyhoda, pre ineho nevyhoda) Mal by tu vyrast aj Japonsky pavilon (aj ked posledne info o nom som nasiel vyse roka stare, tak ktovie ako to dopadne) Nevyhody Dalej od centra, zo zaciatku moze byt problemove cestovanie, najma ak sa clovek spolieha na MHD Zatial viacmenej projekt na otvorenom poli (este nejaku tu dobu potrva kym sa z tejto lokality stane plnohodnotna stvrt) Rovina, cize aj veternejsie, aspon kym sa zastavba nerozsiri o dalsie projekty Ak ta este neico zaujima, kludne sa pytaj, ak budem vediet poradim. Pokial, ale viem 1 faza je uz vypredana (okrem 4izbakov terasovych). Coskoro by mali spustit predaj 2. etapy.
Odpovedať
Ahoj, dakujem za odpoved. Stihli sme aj mi s priatelkou kupot 3-izbak takze budeme susedia :-). Tiez sme si jednu z vyhod urcili potencial oblasti v buducnosti a ze sa tam planuje vystavat kompletna obcianska vybavenost. Co si myslis o planovanom predlzeni elektrickovej trati, lebo vela informacii som o tom nenasiel. A ako to vidis s kolaudaciou v 4.kvartali,lebo stavaju akoze stale, ale jedna budova nie je dokoncena ako hruba stavba, co podla planu malo byt do konca roka 2017.
Odpovedať
Tak to je super, verim ze budeme spokojny s byvanim tam :) Teraz je dost ticho ohladom tej elektricky, ale minule bol clanok niekde kde som cital ze penta je ochotna investovat dalej do dopravnej infrastruktury, samozrejme chcela by aj nejaku podporu od mesta, tak uvidime co z toho bude. Ale verim ze casom tam bude aj ta elektricka, uz len kvoli nakupnemu centru, kde maju uz dlhodoby plan priviest tam ludi hlavne z dubravky. Ale to sa podla mna bude riesit tak nejako aj spolu s vystavbou TIOP lamacskej brany. Kamarat kupoval byt pri myte, co je podobny projekt a tam sa mu odovzdanie bytu predlzilo zhruba o 4-5 mesiacov. Cize ja pocitam s tym ze najskor marec 2019, realnejsie to vidim na april maj, kedy by sme uz realne mohli mat odovzdane byty.
Odpovedať
Podla stavu stavby ta kolaudacia vyzera mozno tak na 2.kv. 2019. Tiez som na tento projekt pozeral, ale treba si uvedomit ze je to (napriek blizkosti Bory Mall) v podstate "nikde" uprostred pola dost blizko dialnicneho hluku. Na elektricku treba samozrejme za nasho zivota zabudnut, a pokial bude MHD trasovana tak ako dnes (tj. zastavka pri kruhaci Bory Mall), tak pesia vzdialenost na nu bude dost brutalna. Auto bude nutnost. Ako pokial by to bolo s diskontom oproti znesitelnym lokalitam, tak budiz. Ale za tie ceny co som videl, ani nahodou. Ku kvalite vystavby asi tolko - zatial som videl len fotky postupu hrubej stavby, ale tym majstrom co kladli tehly by som nedal ani v sklade rovnat palety, lebo take diery a chyby licovania co tam nechali, tak to si koleduje na tepelne mosty ako diva svina. Ale sak to sa zakryje polystyrenom...
Odpovedať
Ahojte.Ja som tiez kúpil byt v jednom z domov. K stavbe, určite je lepšia tehla ako panel. a domy nie sú zateplene polystyrenom ale sklonenou svätou. Bol som sa informovať na stavbe ohladom postupu a bolo mi povedané, že postupujú podľa plánu. k domom má byť privedena zastávka mhd, takže to nebude tak ďaleko na autobus, ale elektricka je hudba budúcnosti. vzdialenosť od diaľnice je o dosť väčšia ako napríklad v dúbravke alebo v lamaci. mne vyhovuje že domy majú len 5 poschodí a na poschodí budem mať len 2 susedov. dosť dlho som býval v starom meste a vôbec mi nevadí, že som kúpil byt na okraji bratislavy. skôr mi to vyhovuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
https://www.facebook.com/groups/21646...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravim, chcela by som znovu otvorit tuto diskusiu. Ake plusy minusy vnimate v tejto lokalite? Zvazujeme kupu bytu (rozhodujeme sa medzi lokalitou Bory a Slnecnice), tak by sim vam bola velmi vdacna za vase postrehy.
Odpovedať
@vazka1 v lokalite Bory je veľmi veterno, neutichajuci stavebný ruch, prach.... Taktiež aj z roka na rok rapídne sa zhoršujúca dopravná situácia. Ale na druhej strane keď ti vybehne palec z ponožky, tak máš po ruke shopping centrum a môžeš ísť na nákup, taktiež aj v r. 2023 by mala byť otvorená nemocnica Bory, už len počkať aké poplatky si vypytaju 😉) Bory a Slnečnice porovnať neviem 😞
Odpovedať
Elektricka v Boroch je na 2 veci. Uz z Dubravky tym pravidelne cestovat do mesta je porod a totalna strata casu, nie este +20? min z Borov. Co ale bude ovela zaujimavejsie a neporovnatelne rychlejsie, je zeleznicna zastavka pri Boroch. Vraj do 2 rokov hotova vec. @vazka1 - vybral by som si Slnecnice, ak neplanujes 100% volneho casu travit v nemocnici alebo nakupnom centre 🙂, pripadne ak neplanujes pracovat dlhodobo vo VW alebo smer Zahorie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?