Prečo developer nemôže dať návrh na kolaudáciu?

Dobry den, chcela by som sa poradit. Kupujeme novostavbu bytu. V zmluve mame uvedene ze navrh na kolaudaciu bude podany najneskor do 31.12.2019,ak tomu nebudu branit ine skutocnosti, kt. developer nevie zabranit. Samozrejme kolaudacia nie je podana ani k dnesnemu dnu a vyhovorkou je, ze este mesto este neskolaudovalo pristup. cestu (je v kolaudacnom procese). Cesta bola asfaltovana v decembri. Moja otazka je, ci developer nemoze dat navrh na kolaudaciu ked uz je cesta v kolaudacnom procese? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@erinciatko ku kolaudácii novostavby prikladáš kolaudačné rozhodnutie vodných stavieb a komunikácií (ak sú novo budované). Takže návrh dať môže ale bude s najvyššou pravdepodobnosťou vrátený, lebo nespĺňa všetky náležitosti.
Odpovedať
@slavoslav dakujem velmi pekne za odpoved. mne sa jedna o to, ze by si aspon predpripravili veci, ak by sa zistili aj ine nedostatky ako je cesta. kvoli urychleniu casu 🙂 ze uz by stavba bola skontrolovana a ked bude uz aj cesta, tak by dali len “stempel” 🙂
Odpovedať
@erinciatko na stavebnom urade pri nejakej malej obci by to možno šlo, (ja to tak robim, ak sa mi podari natrafiť na empatickeho človeka) no je to skôr výnimka a viem pochopiť dôvody prečo to tak urady nechcú robiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?