Praskliny na stenach

Zdravim, byvame v novostavbe uz 3 roky. Na zaciatku pri odovzdavani bytu na stene nebola ani jedna prasklinka, po par tyzdnoch a teraz po rokoch sa bud objavuju nejake nove alebo tie stare sa zvacsuju/roztahuju a tusim, ze sa to deje len vo vykurovacom obdobi. Este pripomeniem, ze tie praskliny su vodorovne (vid foto) ale aj zvisle pozdlz celej steny (len tie nemam odfotene, kedze sme na nich uz nemohli pozerat a zakryli ich tapetou a skrinou). Islo to aj cez reklamaciu ale poslali nam tu robotnikov s finishpastou a logicky, ze sa tym nic neporiesilo…vsetky praskliny su spat, iba nam to na nejaky cas zakrylo oci. Kde bude teda problem? Je to kvoli tomu, ze stavba este sada? Bytovka bola dost rychlo postavena ale toto sme teda necakali, ze budeme mat nezelane “dekoracie” v kazdej izbe. Daju sa tie steny nejak zachranit, aby nam to uz dalej nepraskalo? Za kazdy nazor/radu dakujem. Prikladam foto
Odpovedať
@ludka0309 no nevyzerajú tie praskliny pekne, momentálne by som ja osobne nič nezakryval ale skôr vyhľadal nejakého odborníka, statika (pre kľud) aby mi povedal ci je to ok. Ešte vodorovne praskliny by som pripísal vysusaniu materiálu aj keď vyzerajú už dosť veľké ale zvysle praskliny.... To je už na zváženie.
Odpovedať
pri rýchlo postavených bytovkách sa ľúbia objavovať nedostatky. to je chyba, že všetko sa rýchlo rýchlo stavia a potom sa ukazujú kadejaké takéto veci, čo by sa nestalo, keby stavby tak neuponáhľali. obráť sa na nejaké odborníka, statika, ktorý to príde pre istotu pozrieť. možno ti povie, že to nič nie je, to ale pochybujem. no ale radšej nech sa na to niekto pozrie.
Odpovedať
Profilova fotka
mokrá stavba zosychá, môže sa to prejaviť hneď , ale aj po rokoch. Statické poruchy nerobia vodorovné a zvislé trhliny, ale šikmé.
Odpovedať
@ludka0309 v podstate si si aj sama odpovedala, kedze bola bytovka rychlo postavena, tak toto je vysledok toho. kazda stavba si sada ale tie, co su rychlo postavene na tych sa to odzrkadli hned.
Odpovedať
@jan45 úplne nesúhlasím, píšem len to co som videl, vodorovne praskliny to ešte beriem ale zvysla ide cez viazanie tehál, ytongu atď a to už narušuje statiku. Videl som ako sa časť múru naklonila pri zvyslej praskline.
Odpovedať
@jan45 Dovolim si nesuhlasit , toto su konštrukčné , čiže statické trhliny , kolmica na smer trhliny vždy ukazuje miesto poruchy /základná poučka "poruchy stavieb"/ a zmraštovacie trhliny vyzeraju uplne inak...a na tej jednej jasne vidno že je šmyková ...tieto trhliny vznikly nedodržaním zásad pri hrubej stavbe....
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom @daralbajda ani jeden z nás nevie, či to nie je sdk
Odpovedať
@ludka0309 tak to máte riadne praskliny. A keby ste to znovu vyskúšali reklamovať? Však to čo budete čakať, pokiaľ vám to prestane praskať? Ak to vôbec niekedy prestane!
Odpovedať
@jan45 určite to nie je sdk,vidno podľa prasklín...
Odpovedať
fuha, tak toto mozu byt aj vazne problemy, jednoznacne by som to znovu reklamoval, ved to nie je mozne aby to az takto popraskalo!!!
Odpovedať
@ondro_26 ondro tiez ked som to zbadal, tak som si toto iste povedal. Ako nechapem ako niekto moze takto odfusovat vystavbu, ze to potom praska vsetko ako blaznive. Nedal by som im za to ani euro!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?