Novostavby - výhodné podnikanie verzus úžera na bežných ľuďoch

Dlhodobo si kladiem vyššie uvedenú otázku. Preto ma zaujíma váš názor a rada by som vedela vašu reakciu na vyššiu odpoveď s konkrétnou otázkou: Ako je možné, že ten istý byt o rozlohe cca 90 m² (rovnaké vybavenie bytu) stojí u jedného developera 49900 € a u druhého 220000 €. Chápem,že pozemok všade stojí inak, ale podľa mňa takéto rozdiely sú úplne absurdné. A nezabúdajme, že aj ten developer čo predáva daný byt za 49900 €, má slušný zisk. Tak koľko majú zisk tí ostatní? A potom je tu posledná otázka? Za koľko sa teda skutočne stavajú byty ? Nie je to skutočná novodobá úžera?
Odpovedať
1
2
preco by to mala byt uzera ? Nikto ta predsa nenuti aby si kupila byt za 220000 €. Zijeme v demokratickom state a kazdy si moze stanovit cenu za aku si mysli ze sa to developer preda, nikoho nenuti aby si to kupil.
Odpovedať
Profilova fotka
vymaž tú tému prosím Ťa, máš to dopletené
Odpovedať
@martinakkk Dost silne extremy pises... Jedno je asi Horna Dolna a druhe apartman v River Parku.. A kde este pride porovnanie so starymi panelakovymi bytmi... Dat 60.000 za 4izbak v povodnom stave.. Kym splatis hypo, panelak sa aj rozsype.. A este na zaver - hypoteka, to je uzera ;-)
Odpovedať
@martinakkk Myslim si, ze je to zaujimava tema. Ako vidim, su tu aj nejaki odporcovia, co si myslim, ze potvrdzuje jej opodstatnenost. Alebo myslim si, že vymazať tuto temu potom moze chciet asi len niekto, kto nema zaujem sa zamyslat nad skutocnostami tak ako su a vyvodit z nich pravdu, alebo niekto, komu to velmi vyhovuje, aby sa clovek hlbsie nezamyslal. Podla mna rozpravat sa o zaujimavych temach je vzdy pre cloveka obohacujuce. Myslim si, ze by bolo zaujimave vediet, aka je skutocna hodnota urcitej stavby, resp jej m² .
Odpovedať
Porovnavate nieco co pre Vas nema vyznam. Byvanie je vzdy o hodnotach cloveka... na druhej strane su ludia ktori byvaju v dome za par tisic dolarov a 49 900 € by nedali za byvanie ako napr. tito ludia http://www.beingsomewhere.net/index.htm Kupujte a zijte podla seba, to co Vas laka a bavi. PS: Rozdiely su samozrejme ze v nakladoch a marziach.
Odpovedať
@martinakkk Ja som si tiez daval tu otazku, kolko stoji realne postavanie bytu. Rad by som to vedel... to mas ako ked si ides stavat dom. Svojpomocne svojou organizaciou stavby si ho postavis podstatne za lacnejsie (desiatky 10%) ako ked si ho das postavit stavebnou firmou na kluc. Ja skor nerozumiem tomu kto si kupi byt za 200k. Za to radsej dom. Aj preto maju developeri casto problem tie byty predat.
Odpovedať
Uzera je veru hypoteka a jej neskutocna dostupnost...
Odpovedať
Profilova fotka
@vlastnik súhlasím s tebou. Prečo v BA stojí byt z rovnakého materiálu násobne viac ako v inom okresnom meste?
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som sa nad tym zamyslal pozrel som si jednu novu bytovku v TN , pozemok som odhadol ze ma cca 1000 m2 (meral osm to podla google maps aj s prijazdovymi cestami ) skor menej a v bytovke je 61 bytov , ked sa to prerata tak na jeden byt pripadne do 20m2 pozemku co pri cenach v TN vychadza za cca 100€/m2 2000€ za pozemok na byt, takze ta cena pozemku je zanedbatelna nakolko sa vzdy da kompenzovat vyska ceny za pozemok poctom podlazi , a pri cenach do 1200€/m2 obytnej plochy je to pekna ryza pre developera :)
Odpovedať
@muskaat No vidis - a predsa ludia kupia ;-) Vazeni, rozlisujte: cena a hodnota. To nie je to iste! Lahko je ukazovat na developera, ze je uzernik. Ale poznate niekoho vo svojom okoli, ci rodine, kto by predal byt za to, co ho kupil? Ja teda nie.. ;-) Ceny tvori trh a takto to je..
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ved preto som to nekupil ale stavam dom ktory ma vyde cenovo na urovni 3i bytu a ten dom je 5i :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
divna tema... tak ako to uz bolo pisane, nemozes porovnavat ceny dajme tomu v snv a v ba... to sa neda... a uzera je teda dost silne slovo, je to trestny cin, tak z toho prosim nikoho neobvinuj...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ze by bol v BA iny trh ako v inych okresnych mestach?
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly v princípe auto stojí tak isto v BA ako aj v inom meste, tak prečo nie byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo nemyslis tuto otazku vazne...
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly celkom vážne, všetko je to nafúknuté, ceny pozemkov, práce...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ano, ale vsetko je to o ponuke a dopyte, zaklade pravidlo trhu, podla ktoreho sa tvori cena...
Odpovedať
Profilova fotka
viem, ale nehnuteľnosti sú voveľkom nepomere, čo sa regiónov týka, iba toľko... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo to je logicke... teraz o tom pisem, nemozu stat nehnutelnosti napr. v snv tak ako v ba, ked to ma kto v ba kupit (cize je dopyt), tak sa to preda, keby to v snv stalo tak isto ako v ba, tak by sa to nepredalo, cize tam musia byt ceny nizsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo prečo sa sťahuje 1/2 republiky do BA? Prečo je cena práce v BA priemer "1000" a SNV "500" ??? a s tým autom nemáš pravdu, daj si naceniť auto v Mi a v BA. A to nehovorím o doplnkoch. Rozdiely sú (skúsenosť). a to nehovorím o servise. Tak ako povedala Tilly - pravidlo trhu
Odpovedať
Profilova fotka
nejako vás pribúda, len do mňa... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo :-D :-D :-D
Odpovedať
myslis tie garaze pod nazvom rodinne domy na sidlisku slnecnice v bratislave ? 300.000 eur za jednu betonovu garaz v zastavbe prosim pekne ...
Odpovedať
Profilova fotka
@marekp asi tieto http://www.zeleneterasy.sk/sk/domy http://zeleneterasy.sk/sites/default/...
Odpovedať
nuz, ludia tie peniaze daju, pretoze si bud zarobia, alebo sa zadlzia na 30 rokov dopredu :)
Odpovedať
@lucinka33 offtopic: "Prečo je cena práce v BA priemer "1000" a SNV "500" ??? " toto povie clovek zo Senca... porovnavas neporovnatelne. lebo v SNV robi clovek predavaca, a v BA robi clovek pre medzinarodnu spolocnost, potrebuje vediet cudzi jazyk, potrebuje vzdelanie. aj v BA mas predavacov ktori maju plat 500... ukaz mi v BA bezneho cloveka ktory je zamestnancom napr predavac, pokladnik, casnik a podobne a ma 1000...
Odpovedať
@marekp vzdy sa da zjednat cena.. ale jo realne to postavali tak za polovicu. to mas tak, nastavia cennik tak, aby sa to vypredalo. nemaju dovod ist nizsie s cenou.
Odpovedať
@martinakkk uved konkretne pripady dvoch takych bytov.
Odpovedať
Profilova fotka
@everhard hovorím o priemere, a uviedla som to iba ako otázku - prečo sú drahšie byty v BA. a niesom zo Senca ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?