Novostavba + sauna

Sú / plánujú sa v nejakých novostavbách v Bratislave aj sauny? Alebo je to lepšie vôbec neriešiť a kúpiť si prípadne vnútornú saunu do bytu?
Odpovedať
@berion Pozri YIT Home. Je to fínsky developer a on ponúka v niektorých bytoch fínske sauny :)
Odpovedať
@berion no podla toho ako to myslis, ci pre teba sauna alebo sa bude nachadzat v dome nebytovy priestor kde planuje v buducnosti dajaky sukromnik saunu. tam kde sa my stahujeme, ze vraj v nebytovom priestore chysta privat wellness.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@berion, myslím, že byt budeš vyberať najskôr podľa lokality a toho, aká je to novostavba. Keby si hľadal byt v Karlovke, tak tam staviame Byty Villinki, ak si vyberieš nadštandardné vyhotovenie bytu, je k dispozícii aj bytová sauna. Okrem toho je k dispozícii aj klimatizácia, predpríprava na vonkajšie žalúzie na okná, drevená podlaha v loggii atď. Všeobecne pre saunu treba určitý priestor – napríklad vo väčšej kúpelni, pod schodami alebo v prázdnom výklenku. Do klasického bytu sa najlepšie hodí infrasauna, prípadne mini fínska sauna, najmenšie sú s rozmermi cca 1,2 x 1,2 metra, bežne od 1,6 x 2,1 metra.
Odpovedať
Ahoj @berion, pokiaľ viem, tak je to veľmi, veľmi zriedkavé. Konečné riešenie nechám na tebe, dajú sa kúpiť vnútorné sauny do bytu – cena bude asi individuálna podľa možností daného bytu alebo sa poobzerať po byte, kde už je vnútorná fínska sauna, napríklad v novostavbe Villinki v Karlovej Vsi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Obnovujem temu.co myslite co je lepsie sauna vonku ci sauna vnutry v dome?
Odpovedať
@muse22 my sme sa dlho rozhodovali,nakoniec sme dali do domu. Pohodlnost zvitazila.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja by som chcela nieco von na zahradu ale zena chce zase nieco dovnutra tak mame doma dilemu :)
Odpovedať
@muse22 spiste si za a proti a vyhodnotite zaver. My mame oproti saune sprchu, hned pri nej oddychovu miestnost s vychodom na terasu. Mat saunu vonku by bolo fakt neprakticke.
Odpovedať
Ak saunu, tak dnu v dome...
Odpovedať
@muse22 Tiež hlasujem za dnu, k saune je fajn mať "zázemie", sprcha (príp. niečo iné na ochladenie), oddychová miestnosť. My ju používame hlavne v zime, takže dnu v dome je to pre mňa určite komfortnejšie. A ak je možnosť umiestniť ju tak, aby sa dalo po nej vyjsť na terasu, ako to má @atlaska, tak to je úplne najlepšie.
Odpovedať
@muse22 Ako si predstavujes saunu von? nechapem, to na zahrade postavis daku budu z dreva alebo murovanu aspon 2,5x3m a ku nej chodnicek, natahas, elektriku vodu, kanal a potom ked budes chciet ist do sauny hlavne v zime oblecies sa prebehnes dnuka, tam sa vyzelcies a osaunujes, osprchujes a zase budes bezat naspat do domu? Ja nechaopem jedinu vyhodu...
Odpovedať
Profilova fotka
@muse22 ja by som chcela saunu ale ked ze hladame byt tak sauna asi nebude :( ale keby sa mam rozhodnut tak urcite vonku podla mna ked je vnutry tak aj okolie pohlcuje vlhkost z nej teda zalezi aku chces :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@1ivka11 ako okolie pohlcuje vlhko z parnej sauny? Vlhko je uzavrete v tej saune.
Odpovedať
Profilova fotka
ked saunu tak tiez jedine vonku ked uz tak tak tam prespim ak ma doma nastvu :-D popripade vyhodia
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja som za saunu vonku nie vnutry :) len najst tu vhodnu aby vyzerala zaujimavo a hodila sa k domu
Odpovedať
Profilova fotka
@biancos ja som si dal spravit sudovu saunu na chatu ale chcem ju preniest k domu ked sa dokonci :)
Odpovedať
Profilova fotka
Predstavujem si to asi takto :) nasiel som to pred par dnami a vyzera to dobre a udrzba nie je vobec náročná
Odpovedať
Profilova fotka
noo toto sa mi veru páči :) vyzera to dobre :) kolko to asi stoji?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska a ty z tej sauny neotvaras dvere? ked otovris dvere to vlho ide so sauny von
Odpovedať
@1ivka11 otvaram ale hned zatvar aby teplo neuniklo. z varenia cestovin mam viac vlhka ako zo sauny.
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy podla svojho gusta ja ked saunu tak vonku :) a ta sudova vyzera fakt dobre keby je mensia zmesti sa nám na chalupu
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivka11 ona sa dá spraviť na mieru najmensia je pre 2 ľudí
Odpovedať
Profilova fotka
@muse22 no a nevieš koľko by vyšla keby je fakt taká malá tak sa tam pekne zmesti :) to by sa mi páčilo a ešte keby je taká tmavá tak by to bola pecka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivka11 tak to neviem ale keby ich skontaktujes tak ti urcite povedia alebo poslu cenovu ponuku
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aky mate nazor na mensiu finsku saunu na terase bytovky? Planujeme kupu bytu s velkou terasou a celkom sa nam paci predstava malej sauny 2-3 osoby. Vie niekto poradit, co vyzaduje sauna? Mam na mysli urcite privod elektriny, ale ci je este nieco ine potrebne zabezpecit... Vopred vdaka za nazory a komenty :)
Odpovedať
@dusho Ja som na terasu dala virivku, predsa je toho vlhka z nej viac, ako zo sauny. A saunu do kupelky. Infra. Okrem vyhod sauny (relax, vypotenie, odplavenie toxinov) ma aj ine liecive ucinky - klby, zily..., nastuduj si. Len musi mat tie spravne ziarice s najkratsou vlnovou dlzkou, co prenikaju najhlbsie. To ziadne karbonove nemaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 No virivka je tiez v planoch, teda ak to vsetko vyjde... Take male sukromne welness na terase :) A do saun zvykneme chodit, takze o super ucinkoch si nemusime dlho rozpravat... Len som bol zvedavy na nazor, ci nebude od veci dat si to na terasu.
Odpovedať
@dusho Mne by to bolo nepohodlne. Saunu pouzivam hlavne v zime, nemam rada ist z tepla az do takej zimy. K virivke som si dala na terasu aj solarnu sprchu, super vec...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 tak to mi pride uz maximalna rozmaznanost :) bez urazky
Odpovedať
@1ivka11 Len som si splnila sen mat vlastny wellness a party byt :-D.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?