Novostavba na klúč-vyplatenie po ukončení stavby

Ahojte, chcela by som sa spýtať, existuje nejaká firma, ktorá by mi postavila dom, ale platba by bola až po dokončení stavby? Banka nám robí problém s úverom a staré prerábať sa neoplatí. Ide o to, že nemáme čím ručiť a pozemok je málo, deku a základy do metra nevytiahneme neni tolko úspor. V banke nám poradili, že si máme nájsť firmu, ktorá nám ho postaví a oni nám dajú bez problémov úver na hotový nový dom. Je také niečo možné, alebo nie? dakujem.
Odpovedať
Taku firmu dneska tažko najdeš, ale možeš založit predsa pozemok na ktorom sa dom bude stavat. maly by ti dat 70% hodnoty z pozemku zato ti firma postavý základy + vitiahne múry. Potom navíšiš uver a zase zaplatiš firme ktora ti spraví strechu, potom zase navíšiš uver atd....
Odpovedať
@erinka018 moji susedia vyplacali hotove domy az po kolaudacii, ale domy staval velky developer. Aj kolega tak staval, zaplatil zalohu a pockal az na kolaudaciu.
Odpovedať
@erinka018 my sme platili na etapy. A ani jedna etapa nebola platena dopredu. 1. tranzu nam dali na pozemok 2. tranzu na hrubu stavbu. 3. pri ukonceni Ale je pravda, ze sme mali aj nejake vlastne zdroje. Firma by sa nam vsak prisposobila, aj keby sme nemali. Ta, co stavala nam, urcite :) na trhu je vela firiem, ktore stavaju domy "na predaj". Zrejme by postavili aj na zmluvu o buducej zmluve ;)
Odpovedať
ahojky, my to máme tiež tak. Postaví dom investor a my to od neho kúpime už hotové.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe Od takej firmy čo stavia dom na kšeft by som dom nikdy nekúpil.
Odpovedať
@antonmesaros a to uz preco? Ved kazda firma stavia preto, aby zarobila.
Odpovedať
@joxe ved prave... videl som ako tieto firmy stavaju, prave aby co najviac zarobili. Ved ono sa to preda, ked sa to zakryje omietkou a fasadou. Ved ake maju ludia s firmami problemy ked na ich pracu dozeraju (pripadne dozor)... ked firme tieto starosti odpadnu, mozu sa sustredit cisto na zisk :)
Odpovedať
@joxe vedla mojej stavby prave vyrasta taky rychlokvaseny bungalov co bude realitka predavat ako dom+pozemok. Vsetci majstri, co sa zatial umna vystriedali a aj moj stavebny dozor sa len za hlavu chytaju ked vidia co tam stvaraju. Tak napr. vytiahli ytongove mury, zasalovali veniec, popritom uz odspodu tahali polystiren a kleber, potom to vyrezavali ked isli krov robit a krizom krazom jak sa co podari a aky maju akurat material k dispozicii :D tymto systemom asi najskor urobia elektriku a kurenie a potom budu okna osadzat :D ja sa uz tesim na toho nestastnika co to kupi.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe Ja sem tam takéto domy pomáham na zákazku stavať.Viem čo od nás investori žiadajú.Tieto domy bývajú totálne odfláknuté stavajú sa tak aby vydržali 4 roky záruky .Nikoho nezaujíma aký smrad do domu dajú.Miesto IPY igelit ,miesto kvalitnej parozábrany igelit ,alebo nič a podobne.Všetky kvalitné materiály majú na trhu svoju obdobu v nekvalitných.O kvalite realizátorov škoda slov ,väčšinou cigáni zo Spiša.
Odpovedať
@antonmesaros aha, uz rozumiem :) teda konkretne dom, ktory je postaveny od zaciatku za tym ucelom by som ani ja nekupil :). Ale aj moj dom stavala taka firma, co popri tom stavala dalsi dom na kseft :) Ja som si vsetko dobre odkontroloval. A aj sa par krat stalo, ze ako material vylozili, tak ho aj vratili spat, lebo nesedel s tym, co bolo vo vykaze. Ja som nechcel vobec spekulovat nad tym, ci je to adekvatna nahrada. @gashtaan @gazzz
Odpovedať
@erinka018 To, čo ty chceš, tak to nefunguje. Ty chceš, že si vyberieš projekt, firma ti ten dom postaví a potom im zaplatíš. Takto pracujú len developeri, ktorí stavajú napr. celé štvrte, alebo postavia celú ulicu radovej zástavby. Nie podľa individuálnych požiadaviek - vtedy musíš zaplatiť dopredu, aspoň väčšiu časť nákladov. Nájdi si nejaký hotový nový dom a ten kúp. Poznám viacerých ľudí, ktorí mali voľné nejaké prostriedky, postavili lacno dom a ten potom v hotovom stave predali s nejakým ziskom. Popozeraj inzeráty, je veľa hotových, novopostavených domov. To bude jednoduchšie prefinancovať, stačí založiť ten dom a banka ti dá úver.
Odpovedať
@martix123 no hej, 70% z ceny pozemku. Lenže tam je tiež zádrhel. Pozemok je ohodnotený najskôr odhadcom banky a ten určí cenu. A nie trhovú, ale "skutočnú". My sme napr. zaplatili bez pár drobných 28 tis. za pozemok a odhad bol na 20 tis. @erinka018 No a s tou cenou domu.... asi takú firmu nenájdeš. Každý chce niečo dopredu. A ani sa nedivím. Ak nájdeš, tak bude treba asi veľmi dlho hľadať, alebo veľmi veľké šťastie. Ale držím palce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Velmi pekne dakujem za príspevky, ale banka nám dá uver iba na pozemok viac nie, pozemok na založenie nestačí musíme spraviť deku a do metra vytiahnuť múry, aby nám znova dali úver. Takže riešime to všeliako. Sú nové pravidla v bankách všetko sprísnili od marca-apríla. Čo sa týka postavených domov novostavieb su velmi predražene okolo 140 000eur a viac pritom pozemok stojí okolo 20 000eur myslím že do 90 000tisíc by sme sa mohli zmestiť, nároční nie sme.
Odpovedať
@25mia25 vieš ono je to diskutabilné, ako veľmi sú predražené. Musíš pozerať na to, čo všetko je v cene domu. Ak sú už úpravy, plot.... Nie málo vyjdú aj poplatky všelijaké. Nie sú to síce horybilné sumy, ale keď to narátaš, tak tiež to nie sú drobné. Potom vybavovačky po úradoch ohľadom stavebného..... My sme napr. kúpili pozemok ako som písala vyššie za necelých 28 tis., k tomu cena domu by mala byť 63 tis., základy 8 tis., terasa neviem ešte koľko vyjde, garážové státie pre auto /podľa normy musíš mať napr. státie pre 2 autá/, u nás bude napr. aj žumpa, oplotenie, terénne úpravy - záhrada + okolo domu.... no a neviem na čom som ešte okrem všelijakých poplatkov zabudla. A to máme dom 10x10,75 m. K tomu kuch. linka s vybavením, vstavané skrine, sanita, obkladačky a dlažba do kúpelne a Wc /nemáme to v cene domu/. No a už budme na nejakých 110-120 tis. odhadom len tak šupne. A to nemáme veľký dom.
Odpovedať
@25mia25 fíha a to kde sú pozemky za 20 000,u nás okolie ŽA okolo 50 000.
Odpovedať
@marta2610 záleží od lokality a od m2 predsa aj. My sme kúpili za 55 /m2.
Odpovedať
@marta2610 Trakovice pri Hlohovcipozemky tam idu aj za 70 000eur ale tento je najlacnejší aj nám vyhovuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?