Nenosné priečky v novostavbe hrúbky 8cm

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať na váš názor či deliace priečky hrúbky 8cm v celom 3 izbovom byte v novostavbe nie su úzke? (vzhľadom na akustiku, resp. vešanie predmetov ako skrinky, skrine, policky a pod.) ďakujem!
Odpovedať
Betón, tehla, pórobetón...?
Odpovedať
Navrhnutá je pálená tehla (Porotherm)
Odpovedať
@borko300 Ak su z betonu, tak nie. Ak z cohokolvek ineho, tak je to bieda a zase chcel niekto usetrit (rozumej maximalizovat) zisk.
Odpovedať
Bol som pozriet jednu novostavbu v hrubom sure a vsetky priecky tam boli 7,5cm. Zdalo sa mi to dost malo.
Odpovedať
Tento projekt sa zatial nestavia, jeho vystavba je v plane v roku 2017. Zvazujem kupu bytu, ale hrubka priecok ma najviac odradza. Chcel by som sa dohodnut na hrubke priecok aspon 11,5 cm.
Odpovedať
ak je to tehla, 8cm je dost malo :-S ja budem mat 11,5
Odpovedať
@borko300 je to malo. Taketo rozmery sa pouzivaju tak na obmurovky a pod. Ako priecka je to jednak labilne, akusticky nedostatocne a ak tam budes chciet cosi navrtat niet kedy a vrtakom si aj na druhej strane :).
Odpovedať
My mame na dome 11.5ky a zdalo sa mi to malo. Ale 8ky su uz teda naozaj bieda..
Odpovedať
Profilova fotka
@borko300 skoda ze si nedala projekt keď si zoberes že do tej 8cm priečky ešte museli zasekat skrz elektrické káble... :-S A keď aj pre odpad s umývadlá, drezu atď. Ved tam už potom nič neostalo.... ;-(
Odpovedať
Ja som dal priecky spravit 15cm vsade (porobeton) a jediny problem s nimi bol, ze murarom sa z toho naprd robilo (realne sa neda chytit medzi palec a prsty jednou rukou. Inak to uz ma len vyhody. 8cm je uz dost extrem.
Odpovedať
Ja mám nenosné priečky v dome z 2-dierovej tehly 6,5cm x 14cm x 29cm.Z kantovky.S obojstrannou omietkou sú široké/po novom úzke/ 9cm.Pasujú presne do oceľových zárubní,čiže nebolo treba robiť žiadne špalety,ktoré sa museli robiť pri priečkach z voštinky/11,5cm/.A tie špalety,pokiaľ neboli obložené sa špinili a odierali.Neviem,či by dnešní murári vedeli 6,5cm hrubú priečku vymurovať do výšky 272cm-18radov na jeden raz.Neboli žiadne lepidlá,obyčajná VC malta.By človek neveril,koľko taká priečka z dutej tehly udrží.Do jednej z nich som po dvadsiatich dvoch rokoch sekal otvor 200x80.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?