Myš vo fasáde domu

Vie mi niekto poradit? Nastahovali sme sa do novostavby domu. Hned v prvu noc nas ale nemilo prekvapil nevitany najomnik. V obývacke máme vyssie v stene dlhe okno (vyska x sirka 30x230cm), spod parapety ktoreho sme poculi hryzenie polystyrenu. Ide pravdepodobne o mys alebo ineho hlodavca. Zvuky vychadzali aj z pod parapety okna, aj z oblasti nad oknom. Hlodavca sme ale nevideli. Vieme iba to, ze sa na miesto stale vracia. Ked sme ziadali developera, aby odstranil parapetnu dosku zvonku aj zvnutra, aby sme zistili, ake zle to je, tak na nas len pozrel a nebol velmi nadseny nasou poziadavkou. Mys sa stale hosti na polystyrene a my nevieme, co robit. Zo zvukov nie je jasne, ci je z vnutornej, alebo vonkajsej strany. Vie nam niekto poradit, co robit? vdaka
Odpovedať
1
2
@michala187 Nastaviť pasce na myši.
Odpovedať
@michala187 no toto je chyba, ze sa dostala myska cez soklovy polystyren do fasadneho, lebo nieje na ich rozhrani osadena zakladacia lista /koli tepelnym mostom ju ludia nedavaju..../. Ja tiez nebudem davat, ale pojde tam pas husteho pletiva.... Osobne by som polystyren na tomto rozhrani sokel-fasada narezal a vlozil tam to pletivo. Nasledne zapenil a potom nadstavil myske slopec.... Ak to neoddelite, mysky budu pri stahovani do tepla na jesen pravidelnymi navstevnikmi :)
Odpovedať
@michala187 Treba nájsť v prvom rade dieru kadiaľ tam myš vchádza, potom si už poradíš.
Odpovedať
Profilova fotka
treba zistit ci je mys opticka alebo starsia gulickova... :-D tie su uz raritne
Odpovedať
@richard71 si mi zdvihol tvojich komentárom náladu poriadne :D :D V tejto chvíli som to potrebovala :D
Odpovedať
@richard71 na com ides? :-D nechces sa podelit? :-D clovek by si myslel, ze sa tu nezabavi a pozri :-D
Odpovedať
@michala187 Ak je to okno drevene, tak moze ist klude aj o cervotoca, tiez vydava taky hnusny skrabkavy zvuk
Odpovedať
Je velmi malo pravdepodobne, ze tam je mys. Skor to bude hmyz.
Odpovedať
@peto99 preco nepravdepodobne? Kludne to moze byt aj potkan. V tom pripade sa rozoberaniu nevyhnete.
Odpovedať
@michala187 Na vlastne oci som videl ,, vstup,, do fasady. My sme robili nejake prace pri dome a potrebovali sme vytiahnut dlazbu a lozko, a uz v makadame sa nam to nezdalo. bol tam nanoseny polystyren, male kusocky polystyrenu. cez styrodur sa prekusali hore do steny. Viem ze to skoncilo nakoniec strhnutim casti fasady cca 3x6m. mali tam vybudovane vyhrievane miestecka. A zakaznik nic netusil co sa mu robi v izolacii, kedze obaja pracovali dlhodobo v zahranici.
Odpovedať
@matoztt @michala187 Môžete mi poslať fotky? Chcem si ich pridať do albumu: http://www.modrastrecha.sk/blog/disku... .
Odpovedať
@diskuter foto bohuzial nemam. nemal som dovod fotit na pamiatku ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matoztt skoda, na pamiatku si aspon jednu mohol cvaknut :-))
Odpovedať
@supiiik je to plastové okno
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň.ako ste to nakoniec doriecili? My me rovnaký problém
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň.ako ste to nakoniec doriesili? My mame rovnaký problém. Už mi je z toho do revu. Dieru sme zatiaľ žiadnu nenašli. Na spodu máme aj listy navrtane.mozno idú zhora.bohvie.
Odpovedať
Zavolaj TOMA..ten si s myšou poradí ako obyčajne :-D :-D
Odpovedať
@happymamma My sme mali podobný problém, no vstup pod fasádu nájdete len ťažko ... Majú ho kľudne pol metra v zemi a voľným okom to nezbadáte ... My sme skúšali všetko, pasce (rôzne druhy, rôzne návnady), ultrazvuké plašičky, akustické plašičky, otravu ... Aj sme veľa myší nachytali, ale problém sa časom proste vrátil, prišla nejaká iná myš ... Takže ako sa tu radí, definitívne riešenie bola mačka :D Teda máme dokonca 2 ... Normálne bývajú v záhradnom domčeku a od toho času sme videli myš keď tak len mŕtvu :D :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@lubk0 my mame macku, susedia maju dokonca 3 a dalsi susedia 2. Verim,ze tento rok uz bude klud.
Odpovedať
Profilova fotka
@happymamma Hadam ano, len niektore macky, aj co maju napriklad nasi susedia, to su take macky, co sa na mysou ani neotocia 😄
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň. Môžem poprosiť o radu,ako najlepšie dodatočne ochrániť/ zabezpečiť zateplenie s fasádou už realizované staviteľom pred škodcami? Zospodku máme len čosi ako rohovú lištu so sieťkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@tad8 poznam veru. nasi maju doma tri macky a sem tam sa stane, ze maju v pivnici mys a tie macky nic. este by som bol apovedala, ze skor sa boja oni jej ako by sa ona mala bat ich
Odpovedať
@tamarka_32 No v tom je ten problém, že sú doma. Majú byť vonku a robiť to načo tam sú.
Odpovedať
@tad8 Lebo sú prežrate.
Odpovedať
pasce, otravu maximalne macku 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobrý deň. V novozrekonšruovanom dome máme nasledovný problém. Na sadrokartóne medzi prízemím a poschodím večer niečo pobehuje. Znie to ako niečo veľké. Dom je po rekonštrukcii, všetko je nové vrátane fasády a strechy. Nechápeme kadiaľ sa tam niečo mohlo dostať. Má niekto podobnú skúsenosť ? Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@peter8609 Hej, dedo mi rozprával, že keď boli deti, tak mačkám nalepili na nohy orechové škrupiny a potom ich pustili na drevené povale. To ale nebude tvoj prípad. Ty tam budeš mať najskôr nejakého hlodavca.
Odpovedať
Len som sa tak zamyslel, že ako tam tá myš prežije? Keď robí cestičku tak ju si za sebou upchá a mala by bez vzduchu zdochnúť. Ten polystyrén sa nevyparí. Či ho vynáša po guličkách von 🙂? Ja som tiež nedával lištu, snáď nebudem ľutovať.
Odpovedať
@tomas_st pokiaľ bývate niekde na poli ako dnes väčšina nových štvrtí tak to ľutovať budeš... takmer každému kto to nezabezpečil niečím medzi eps a xps sa tam skôr či neskôr dostane nejaký ten hlodavec
Odpovedať
@jozeff32 Na šťastie v okolí nieje žiadne pole, ani nepoznám nikoho, kto by myš v polystyréne mal. Stále netuším, kde sa ten polystyrén stratí a ako v ňom myš prežije.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?