Kúpa bytu v projekte Zelený raj - Podunajské Biskupice

Zdravím Vás všetkých, zvažujem momentálne kúpu bytu v Bratislave. Našiel som teraz tento celkom zaujímavý projekt "Zelený raj" v Podunajských Biskupiciach. Chcel by som sa touto cestou spýtať, či sa tu náhodou niekto nenachádza, kto tiež zvažuje alebo už kúpil byt v tomto projekte. Máte nejaké skúsenosti, či už dobré alebo aj nepríjemné s lokalitou alebo stavebníkom? Tiež by ma zaujímal názor na danú lokalitu, čo sa týka vybavenosti, súžitia, prípadne iné zaujímavé informácie. Ďakujem za každú konštruktívnu radu. Mišo
Odpovedať
1
2
5
Ak si odkazany na cestovanie v rannej a poobednej spicke, tak neodporucam. Dopravna situacia je tym smerom velmi zla...
Odpovedať
@misou cena je na Biskupice vysoka, budes musit dochadzat MHD alebo vlakom. Za to postavis dom po trase Regiojetu.
Odpovedať
podla mna cena nie je az taka zla vzhladom na to ze je v cene aj zahradka. kde presne to je? som to tam nikde nenasla @misou
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobry den, @misou kupili ste tam nakoniec byt ?
Odpovedať
@zuzanagr no nakoniec som sa rozhodol a podpisal rezervacnu zmluvu. Teraz uz len cakam jak sa veci vyvynu a kedy mi postavia moj byt. :D Rozmyslate aj vy nad touto ponukou?
Odpovedať
Ja byvam par ulic od zeleneho raja a sestra celkom vazne zvazuje ze si tam kupi byt. Podla mna nebudete lutovat, byvam tu 4 rok, lokalita je super. Na trojicnom namesti su obchodiky, posta, dm .... Otvorili fitko, restauraciu. Je tu ticho, taka rodinna stvrt... Nemam deti ale su tu skoly, skolky vela rodin s detmi. Cestovanie, nevidela by som to tak tragicky, pracujem aupark, central, chodim autom, vlakom, busom ako sa mi chce. Zapchy su jasne ale rano o 7:00 odchadzam z domu trosku kaufland sa zdrzime a naspat okolo 17-18:00 od harlea sa to straca a potom za kauflandom ideme medzi ulickami a su uplne prazdne cesty. Co by som mohla kritizovat je slovnaft niekedy citit ale tiez to nie je take hrozne. Okolo vas chodi vlak mozno to budete pocut, my to pocujeme len minimalne. A momentalne to velke pole na to je uz projekt a budu tu stavat rodinne domy, takze uvidime ako to bude prebiehat... Takze par informacii :) vas byt uz zacali stavat ci este nie ? Viem ze uz je nieco skolaudovane.
Odpovedať
@misou ;-)
Odpovedať
@zuzanagr Dakujem velmi pekne za takuto obsiahlu referenciu. Ja nejaky ten rok zijem na Dolnych honoch, cize problematika dopravy mi je znama. Vlaky pocujem aj teraz, hlavne v noci a ani nie tak vlaky ako skor semafory na priecesti :). Ta cast kde byvate sa mi velmi paci, hlavne tym kludom, skor take prijemne dedinske prostredie. Moj byt by sa mal teraz zacat stavat. Hned ten najblizsi k tym domom co su uz postavene. Takze cakam ako sa to vyvinie. Projekt ako taky je velmi zaujimavy, komunikacia s developerom dobra. Ja ked som vybavoval kupu, tak skoro dva mesiace mi drzali volny byt, na ukor inych zaujemcov, aj bez toho aby som mal podpisanu rezervacnu zmluvu. Taktiez ked mam nejaky dotaz, tak pani od developera promptne reaguje na moje maily. Dufam ze im to vydrzi. Hlavne terminovo ze sa to nebude nejako extra predlzovat. Ale tak vsetko je rozbehnute, takze velmi cuvnut uz nemozem.
Odpovedať
@zuzanagr Ak by sestra potrebovala nejake info. Som plne k dispozicii. :)
Odpovedať
@misou takze momentalne uz len pockat a nastahovat sa ;-) dakujem pekne sestre odkazem a ak bude mat otazky napisem. :-)
Odpovedať
Inak len tak pre info mi prisiel mail od developera vcera. "Vzhladom k zmene EU k energetickej certifikacii novostavieb od 1.januara, teda, ze stavyb musia byt skolaudovane v triede A+, musime zaradit do vystavby ekologickejsie prvky, aby sme splnili tuto novu vyhlasku. Ako novinku sme uzavreli zmluvu so Spravcovskou spolocnostou, ktora sa bude starat o komunikaciu, odvoz a likvidaciu odpadu, spolocne priestory a ihrisko." Cize ako bonus budu bytove domy vo vyhotoveni ako ultranizkoenergeticke.
Odpovedať
@misou ale na cene sa Vam nic nezmenilo ? Tak sestra si nakoniec vyziadala zmluvu chce si to najprv pozriet. A potom sa rozhodne. :-) dakujem za info
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na cene nic, jedine termin sa trochu posunie. Ale povedzme si takto, pokial sa to posuva kvoli zvyseniu kvality byvania, tak nemam problem vobec ziadny. :)
Odpovedať
Aj my kupujeme byt v Zelenom Raji :)
Odpovedať
No parada. Konecne nejaky potencionalny sused. V ktorom dome ak sa smiem spytat? Ja 8I1. Snad do konca roka postavia.
Odpovedať
My sme v E4, 2 izbovy, tiez dufame ze do konca roka to postavia :)) Vy mate kolkoizbak? Hore ci dole?
Odpovedať
Cize v podstate skoro oproti. :-) Ja som zobral jednoizbak na poschodi. A ak sa mozem spytat, ako ste na tom so zmluvami? Uz ste podpisovali zmluvu o buducej kupnej zmluve? Ci len rezervacnu zmluvu?
Odpovedať
Len rezervacnu, ale zmluva o bud.zmluve bude coskoro. Mozno o tyzden. Nam este neschvalili hypo., teraz sa to riesi vsetko.
Odpovedať
Tak to prajem vela zdaru pri schvalovani. ... Som rad ze konecne aspon o niekom viem kto tam ide byvat. ... Tusim skocim zajtra pozriet ci mi uz aspon zaklady kopu. :-)
Odpovedať
Dakujem. My sme boli pozriet pred tyzdnom, a mame uz dokonca aj steny na prizemi.. uz mozno aj na poschodi, bohvie :) Uz by ste mali aj vy mat aspon zaklady myslim. :-)
Odpovedať
Dobry den susedia, rada by som sa pripojila do Vasej diskusie a vedela ako sa Vam zije v zelenom raji. S manzelom nas zaujali 3 izbove byty: 3 izbovy mezonet alebo 3 izbovy byt so zahradkou s rozlohou 75m2 alebo 3 izbovy len s balkonom na 2.NP tiez s rozlohou 75m2. Dnes sme sa aj rozpravali s pani co to predava...a vobec sa nevieme rozhodnut a dumame uz par dni. Prosim Vas, je tu niekto kto ma byt so zahradkou? Resp. ako sa Vam byva?Aki su uz nastahovani susedia? Dakujem za akekolvek info.
Odpovedať
@sushizienka Po pravde tu nie je v diskusii nikto kto uz v tomto projekte byva. :) Suseda @chickin myslim ze uz ma postavenu hrubu stavbu a mne zacali nedavno stavat barak. Ja som si rezervoval jednoizbak na poschodi. Projekt ako taky v ramci vyhotovenia a dispozicie je jeden z najzaujimavesjich v ramci novostaviem v Bratislave. Pomer cena a vykon jeden z najlepsich. Tak trochu sa v oblasti stavebnictva a novostavieb pohybujem. Samotny projekt, teda co sa tyka susedov a spokojnosti byvania hodnotit nemozem. Videl som tam ale, ze na konci uz su nastahovani ludia. Avsak v Biskupiciach uz nejaky ten piatok zijem a stazovat sa nemozem. Obcianska vybavenost a vsetko co k tomu patri tu je. Lokalitu, kde sa stavia projekt, mam skrz naskrz zbehanu - doslovne - a je to kludna stvrt, skoro take dedinske byvanie. Samozrejme doprava je momentalne taka aka je, ale da sa na to zvyknut. Ludia niekedy zbytocne prehanaju. Napr. ja chodim z Biskupic na Zlate piesky a ked idem cca o 6:50 z domu tak za 15 minut som v praci. Tam si staci len natrenovat spravne casy odchodov. Ale snad sa ide riesit konecne obchvat tak to bude len lepsie. Jediny trochu problem moze byt cesta MHD, ale to fakt netusim. Pokial by si mala nejake dalsie otazky, kludne sa pytaj. Prajem prijemne zozhodovanie.
Odpovedať
Ja by som si kupila mezonet☺
Odpovedať
@mamcadarca no tak keby som mal tie moznosti, tak určite aj ja. :) Taky moj maly sen. Ale pri financovani jednou osobou to bolo teraz trochu nerealne a aj vzhladom k tomu, ze byt vyuzivam hlavne ako miesto, aby som mal kam zlozit hlavu na noc :D
Odpovedať
Ahojte ja uz mam tiez podpisanu rezerv. zmluvu zaciatkom roka by som mal mat hotovy byt takze uz len cakat... :)
Odpovedať
@branislaw Tak to som rád že sa nám to tu takto pomaly rozrastá. Vitaj nový sused. Ak sa možem spýtať, ktorý bytový dom bude ten tvoj? @sushizienka Zuzka, tak ako ste sa nakoniec s manželom rozhodli? Idete do tohto projektu?
Odpovedať
Taká technická otázka. Kupujete všetci byty v štandarde? Či aj v prevedení holobyt?
Odpovedať
@misou ahoj, este stale sme neni rozhodnuti :(
Odpovedať
:) Bytovy dom C2 ja som kupil v standarde nemal by som asi nervy na to vsetko zhanat sam @misou .. :)
Odpovedať
Zdravim, zvazujem kupu bytu v Zelenom raji... ako sa vam to tam pozdava?
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?