Kotolna vedla bytu

Profilova fotka
Pekny den prajem. Rada by som sa opytala na nazor, pripadne vlastne skusenosti. Uvazujeme o kupe bytu v novostavbe na najvyssom poschodi. Najprv bola zadrhelom strecha, ale kedze je sedlova (do A) so skridlou tak snad by to nemusel byt az taky problem. Skor nas prekvapilo umiestnenie kotolne, hned vedla nasho bytu. Boli by dve spolocne steny - jedna spalnova a jedna v chodbe. Moja otazka smeruje hlavne na hluk alebo ine komplikacie - zvysene teplo (v zime super, v lete nic moc). Dakujem velmi pekne za kazdy nazor a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
No ak je to novostavba a nová kotolňa žiadne teplo z nej nečakajte...
Odpovedať
múže vás otravovať hluk počas prevádzky, na to sa opýtajte.
Odpovedať
Ako píše @philos - kotolňa neprodukuje teplo. Ale ten "hluk".... to bude problém. Hlavne, keď je ticho. U nás v bytovke máme plynovú kotolňu a susedia čo sú nad ňou dosť nadávajú. Nie je to výrazný hluk, ale nepríjemný.
Odpovedať
Ak je to novostavba,skuste sa spytat kompetentnych,ako je zabezpecena zvukova izolacia tej miestnosti. Ale aj tak si myslim,ze pocut zvuky urcite budete,hlavne v noci,ked je vsade ticho. Byty s takymito " susedmi" sa tazko predavaju,znizuje im to hodnotu.
Odpovedať
ahoj. tiez by som sa skor obaval hluku ako tepla. a hluk by si pocula aj tak len niekedy v noci, cez den to moc neodpozorujes. pokial uz kotolna bezi, opytaj sa na obhliadku v noci, ak nebudu uchotni, tak to neber. ja by som takychto vynimocnych "susedov" nebral - cim viac atypickosti, tym tazsi predaj, nizsia hodnota bytu.
Odpovedať
My mame vedla bytu kotolnu (tiez na najvyssom posch.) a ani o nej nevieme. Ani hluk nepocujeme, akurat stena, co susedi s detskou izbou jene dotyk trolilinku teplejsia, ako ine steny. Ale to citit, iba ak mas obe ruky na roznych stenach sucasne. Verim tomu, ze ak by bol vedla nas byt, tak ten by sme vnimali oooooovela viac, ako kotolnu. Takze pre nas - ziaden problem....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?