Košice - Nová terasa

Zdravim, riesim kupu bytu a momentalne zvazujem Novu terasu. Co si o tomto projekte myslite? Rozmyslal som, ze pojdem zatial do 2i. Ceny sy tam cca 85000 za 50m2 co mi pride dost vysoka cena (v Panorame cena takeho bola okolo 66000). Ak k tomu priratate parkovacie miesto a dokoncenie bytu tak ste na 110 000eur uplne bez problemov. Neverim, ze ak to budem chciet predat tak mi niekto zato da co i len 100 000.
Odpovedať
1
2
27
Profilova fotka
@kengura3 ahoj, tu mas odpoved: http://borovicovyhaj.sk/ :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
je tu niekto kto zvazuje kupu bytu na novej terase 2?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@kvacinka03 ahoj, ja som dlho zvazoval ale nakoniec som sa rozhodol inac
Odpovedať
@kvacinka03 jj kupili sme nakoniec troizbak na novej terase 2
Odpovedať
Je niekde diskusia o Novej terase? Mohlo by sa to tu rozbehnut. Myslim, ze mnoho ludi to zaujima. Je to kvalitne postavene? Nema niekto prehlad?
Odpovedať
neviem este povedat osobne (nebyvam tam este), co som pred kupou hladal informacie tak vacinou som sa stretol z kladnymi ohlasmi ale to bola prva etapa jedinu vacsiu diskusiu som nasiel na skyscrapercity. A co som mal posledne moznost si ist byt pozriet (skontrolovat ci su tam nejake chyby a ak ano aby do odovzdania bytu ich odstranili) tak sa mi celkom ako to bolo spravene pacilo. Aj ked clovek vacsinou nedostatky objavi ked bude byvat. Ja som si nato "odovzdanie" nevolal ziadny stavebny dozor alebo tak, ale pocul som ze boli taky ludia mozno keby sa taky tu nasiel a podelil sa snami o svoje zistenia.
Odpovedať
Ja som tiež čakateľ na byt z druhej fázy Novej terasy. Pri rozhodovaní o kúpe bytu som prešla veľa bytov. Keď som sa rozhodla pre novostavbu tak som si prešla všetky momentálne nevostavby či uz v centre alebo za mestom. Nová terasa je to nejlepšie čo je momentálne na trhu. Vyzdviha by som polohu a taktiež prevedenie. Páči sa mi to,že neide o vstavanie novostavby medzi staré paneláky, ale o krásnu modernú štvrť. Celkový koncept má hlavu a pätu. Od ľudí z prvej fázy som počula same pozitiva. Jediné negatívum, ktoré každý povie je cena. No vraj tie byty stoja za tie peniaze :-)
Odpovedať
Riesil niekto ze bude mat 2 auta 1 sukromne a sluzobne ci bude mat zaparkovat kde sluzobne? Zda sa, ze tam uz teraz chodia parkovat z nemocnice navstevy,
Odpovedať
@petko234 nevidím v tom žiaden problém , 2 auta = 2 parkovacie miesta ;-)
Odpovedať
Suhlasim. Dokupit dalsie parkovacie miesto. Sice stoji 5500€ ale vzhladom na problematickost parkovania v KE je to najlepsia volba.
Odpovedať
Ono to vyzera jednoducho ale nie kazdy ma zarucene sluzobne auto navzdy a ak to niekto vie tak si to miesto urcite nekupi. Takze jedna sa to to ci budu ludia vediet zaparkovat mimo sukromnych miest. Aj ked v takych Tahanovciach sa to vyriesilo "samo" tak asi podobne sa to da cakat aj tu :). Na druhej strane asi to nie je najdolezitejsia vec na Novej Terase.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak ono tu ta budu moct dat otiahnut ak niekomu budes stat na mieste... :). Myslim si ze vsetky miesta sa nepredaju a isto sa bude dat dohodnut z developerom na podnajme :).
Odpovedať
Predajcovia spomínali,že majitelia bytov ktorí prenajímajú byty a daný podnajomca nemá auto tak prenajímajú parkovacie miesta susedom.
Odpovedať
Profilova fotka
v prvej etape boli vyclenene miesta na parkovanie aj v zadnej casti.. to bola aj podmienka, inak by neskolaudovali... potom prisla kolaudacia a zadne parkovne miesta, kde mohla parkovat aj navsteva sa zrusili a postavili domceky... :)) nie vsetci z prvej etapy si zakupili parkovacie miesta a ak, tak po jednom..... netusim ako budu potom predavat byt bez parkovneho miesta...
Odpovedať
no to som zvedavy ako to bude. Osobne mam skusenost, ze ked som prisiel na navstevu prvej etapy novej terasy tak som nasiel stale miesto (asi 4x) a jednalo sa o vecerne hodiny. Ale stale si myslim ze navsteva sa moze poprechadzat :). Zaparkuju dalej a pridu na peso ved idu na navstevu tak mozu chodit :).
Odpovedať
prave som si vsimol ze prva etapa z novej terasy 2 je skolaudovana aspon podla stranky mesta :-). Ine informacie od maklera alebo tak nemam ak niekto ma podelte sa ;-). http://www.kosice.sk/article.php?id=1...
Odpovedať
je to pekny projekt a zober si, ze si v meste a vsetko je naokolo. Podla mna to aj potom predas v pohode. Nebala by som sa kupovat tam byt.
Odpovedať
@kvacinka03 Na facebook stránke Nova Terasa písali 24.11, že kolaudácia prvej etapy začala. A kolaudácia trvá maximálne 3 mesiace a prešli už dva takže môže byť, že je to už skolaudované :-)
Odpovedať
@monikake skoda ze kusok viac neinformuju ale tak asi este nevedia povedat datum kedy sa budu byty odovzdavat tak nechcu informovat o kazdej somarine.
Odpovedať
Čo sa týka Novej Terasy, tak ako celá Terasa je postavená na štrkoch. Z geologického hľadiska a aj stavebného ide teda o nestabilné podložie. Je fakt že ako vravím takto je postavená nielen Terasa, ale aj Furča, Železníky a časť Ťahanoviec. V prípade tohto projektu ( nebol som tam keď robili základy) je zlé to, že pomerne vysoké budovy sú postavené úplne na okraji štrkového svahu. Pravdepodobnosť že sa pohnú vplyvom vysokej vlhkosti je 1:1000. Tzn. pri tisícročnej vode ... Odtrhnutosť od infraštruktúry obchody, školy, škôlky. Bez auta asi úplne o ničom, toho istého typu je Panoráma, Titus a ďalšie spackané projekty. Za úvahu stojí či si tam vieš predstaviť aj starobu, prípadne detstvo svojich detí apod. Toľko k práci nezodpovedných developerov ktorím záleží len na tom ako uchmatnúť pozemok, ktorí predtým slúžil ako mestská zeleň či ochranné pásmo a ,,vyžmýkať z ľudí peniaze" za ktoré by mal pohodlne dva rodinné domy...,,môj dom, môj hrad".
Odpovedať
@1alfege aka odtrhnutost, ved je to v podstate v sirsom centre mesta... porovnavat to s panoramou je uplne mimo misu
Odpovedať
K tomu nacom to je postavene sa nemozem vyjadrovat. Cize sa vyjadrim k veciam, ktore mne sa pacia: premna je plus ze je to uzavrety objekt, niekde vzadu kde nikto nechodi okolo kto tam nebyva. Ja riesim kazdy jeden nakup autom okrem leta ked sa chceme s priatelkou poprechadzat a to sa vtedy bavim o malom nakupe, ideme si kupit pecivo pripadne nieco na ranno. Kazdy kus vacsi nakup riesim autom/donaska tesco. Dostupnost pesia na nejake potraviny je podla "google maps" presne taka ista casovo ako mometalne mam. Nebavim sa ze je vecierka na kraji ulice a to byvam na terase. Od kolegu z prace viem ze na braniskovu ulicu sa viem dostat peso ze je tam chodnik a schodiky (chodi sa tam prechadzat zo synom). Peso dostupnost napriklad cassovar je do 15minut a postova do 20minut (sam som si to zmeral kludna chodza este pred kupov). Panoramu som pozeral a to bolo premna uplne mimo. Ale ludia maju kazdy svoje kriteria pre byvanie a preto su rozne stavby. To ako sa dostali k pozemkom mna nezaujima viem ze tam bol nejaky "park" o ktory sa nik nestaral a stretavali sa tam bezdomovci. Teraz tam je sice aj zastavba ale bude tam aj zelen a podla mna velmi slusne vyzerajuce miesto ale to co tam bolo predtim mam len z dosluchu som nikdy v tej casti nebol pokial tam nevznikla nova terasa. Mne sa to zda ako dobre vyuzitie miesta kde nic nebolo.
Odpovedať
@1alfege 2 rodinne domy??? Ty si kúzelník ?
Odpovedať
Asi ráta,že pozemok dostanú od Vila z modrého z neba
Odpovedať
@milan_ Ako myslíš, sto ľudí sto chutí ... Ono človek si zvykne aj na ubytovňu, len na to mu netreba brať hypotéku. Možnosti sú širšie ako sa zdá ...
Odpovedať
@kvacinka03 Treba to vyskúšať... Dvakrát meraj a raz strihaj....
Odpovedať
@1alfege nova terasa je odtrhnuta od skoly , skolky a obchodu? to su tie domy pod nemocnicou co dole kopcom po schodoch si na braniskovej za 3min? tataranska skolka 2x, Laca novom ZS 1x, ochodne centrum tip top.... k cenam a podloziu sa nevyjadrujem ale toto je uplna hlupost
Odpovedať
Nech sa páči choďte si to vyskúšať najlepšie teraz pri tom snehu a ľaďe. Choďte ...a spýtajte sa aj na to že kedy sa uvoľní miesto v škôlke pre vaše decko.
Odpovedať
@1alfege moje "decko" uz skolku nepotrebuje , vy ste proste taka mila osobka :-) toto je argument jak Brno, ze skolka... okrem THC je myslim skoro vsade problem so skolkou. Ked idem argumentovat "odtrhnutostou" od obcianskej vybavenosti, tak sa neriesi si mam na nu nejaky narok ale ci sa v okoli vyskytuje. Prostredie poznam. mam tam mimochodom lekarku oboch deti v tej pustej oblasti na tatranskej ,a o 200m dalej je fitko a diskoteka ak by bolo niekomu pusto :-D
Odpovedať
1
2
27
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?